OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. november 21., csütörtök 11:36

60 ezer forint adójóváírást kaphatnak jövőre a nyugdíj-megtakarítók
    Budapest, 2019. november 21., csütörtök (OTS) - A Grantis pénzügyi tanácsadó cég egy 3800 fős országos minta alapján kiszámolta, hogy a nyugdíj-megtakarítók átlagosan havi 25 200 forintot tettek félre a 2019-es év folyamán.

    Az éves megtakarítási összeg után az állam 20% adóvisszatérítést ad ajándékba, ha nyugdíjbiztosításon, önkéntes nyugdíjpénztáron vagy nyugdíj-előtakarékossági számlán keresztül tettük azt félre. Ez az állami támogatás akár 280 000 forint is lehet évente. A félretett összeg alapján egy átlagos megtakarító 60 000 forint adójóváírásra számíthat a jövő év folyamán.

"Még nem késő igénybe venni a teljes évre vonatkozó adóvisszatérítést, ehhez azonban az kell, hogy még idén elindítsuk nyugdíj-előtakarékosságunkat" - mondta el Sebestyén András megtakarítási szakértő, a Grantis vezérigazgatója. Akik nyugdíj-előtakarékosság indításában gondolkodnak, azoknak érdemes még idén lépniük, hogy ne maradjanak le az állami támogatásról.

A pénzügyi tanácsadó cég statisztikáiból kiderült az is, hogy egy átlagos megtakarító csak 41 éves korában kezd el a nyugdíjára félretenni. "Arra biztatunk mindenkit, hogy kezdjen hozzá minél előbb, mert így könnyebben összegyűlik a kívánt összeg" - tette hozzá a szakértő, aki szerint biztatóak a trendek: "megtakarítóink 11%-a 35 év alatti, ami egy nagyon jó arány az előző évekhez képest".

Az elmúlt egy évben nagyjából 50 ezerrel nőtt a nyugdíjbiztosítások száma, ami így már 323 000 szerződésnél jár. Az önkéntes nyugdíjpénztári tagok száma jóval nagyobb (1,1 millió), ez a létszám azonban évek óta csökken.

Sajtókapcsolat:
GRANTIS Hungary Zrt.
tel.: +36 30 727 01 69
email: marketing@grantis.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.