2024. április 19. péntek

2019. november 15., péntek 13:10

MEDICOR TRANSPORT Inkubátor Adományozás a Peter Cerny Alapítvány részére
    Budapest, 2019. november 15., péntek (OTS) - A magyar kórház- és orvostechnikai ipar kiemelkedően sikeres és tradicionális ágazatának képviselője a MEDICOR Elektronika Zrt. (MEDICOR Zrt.) a Koraszülöttek Világnapja, és a Peter Cerny Alapítvány létrejöttének 31. évfordulója alkalmából, egy teljesen új fejlesztésű, digitális, világszínvonalú, több mint 5.000.000 Forint értékű szállító inkubátort adományozott a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért közhasznú szervezet részére, az újszülöttek/koraszülöttek életének védelme, egészséges életútjuk segítése érdekében.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A MEDICOR Zrt. nevében Dr. Steiner Arnold elnök-vezérigazgató és Steiner András Arnold vezérigazgató-helyettes ünnepélyes keretek között adták át a MEDICOR® BabyLife® márkajelű szállító inkubátort Keresztes Györgynek a Peter Cerny Alapítvány kuratóriumi elnökének és Dr. Somogyvári Zsoltnak az Alapítvány szakmai vezetőjének.

MEDICOR Zrt.

A MEDICOR Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. A Társaság tulajdonosa a MEDICOR® szó és ábrás védjegynek, amelyek 17-szeres MagyarBrands, és Superbrands díjasok. A MEDICOR Zrt. alapító tagja a MediKlaszter "Akkreditált Innovációs Klaszternek", tagja a Magyar Innovációs Szövetségnek. A MEDICOR Zrt. 2018-ban létrehozta - a MEDICOR történelem elindulásának, és a magyar orvostechnika ipar születésének 100. évfordulóján, az iparág jelenéért és jövőjéért érzett elkötelezettségből kiindulva -, a "Magyar Orvostechnikai Iparért" Alapítványt.

A MEDICOR több mint 60 éve értékesít újszülött intenzív inkubátorokat, újszülött reanimációs (újraélesztő) műtőasztalokat (nyitott inkubátorokat), és más újszülött-gyógyászati műszereket. MEDICOR Zrt. az újszülött-gyógyászati eszközök fejlesztésének, gyártásának területén nemzetközi szerepet tölt be. Beszállítója az ENSZ Unicef és WHO szervezeteinek, termékei ott vannak minden földrészen, közel 100 országban.

A MEDICOR Zrt. most egy nagy szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, intelligens, digitális, exportképes szállító inkubátort fejlesztett ki, amelyhez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázatán kapott támogatást.

Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért

A neonatális intenzív központok országos hálózatát 1975-ben alakították ki tíz Perinatális Intenzív Centrum létrehozásával (PIC). A sikereket rontották azok a számok, amelyek azt mutatták, hogy a gépi lélegeztetést igénylő szállított koraszülöttek halálozása kétszerese volt a PIC-en belül születettekhez képest.

Az 1980-as években ezt felismerve, a Semmelweis Egyetem I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika neonatológus szakorvosa, Dr. Somogyvári Zsolt kereste annak lehetőségét, hogy miként lehetne ezt a problémát megoldani. Ennek során találkozott egy osztrák üzletemberrel, Peter Cerny úrral, aki tevőlegesen szeretett volna segíteni a magyar gyermekegészségügy helyzetén, ezért vásárolt egy mentőautót, melyet más támogatók segítségével felszereltek szükséges orvosi berendezésekkel, majd az 1988. november 19-én megalapított Peter Cerny Alapítvány 1989. június 22-én beindította, és azóta is folyamatosan üzemelteti koraszülött mentőszolgálatát.

***

A MEDICOR Zrt. fejlesztése eredményeként a Peter Cerny Alapítvány segítségével létrejött új fejlesztésű szállító inkubátornak a legnagyobb nyertesei az újszülöttek/koraszülöttek, a gyermeket váró családok lesznek, mert még kevesebb lesz a csecsemőhalálozás, nagyobb lesz a minőségi túlélés esélye.

Információ:
Gál Imre, MEDICOR Zrt.  Tel.: +36 20 971 8150 / e-mail: galimre@medicor.hu