OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. október 31., csütörtök 16:24

A The Mary Kay Foundation 100000 USA dollárt adományozott a Baylor Scott & White-nak a tripla-negatív emlőrákra vonatkozó kutatások támogatása céljából (1. rész)
    Dallas, 2019. október 31., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az adomány célja az emlőrák egyik legagresszívebb, legnehezebben kezelhető formáját célzó, kutatói kezdeményezésű kutatások támogatása - A nőket érintő rákbetegségek kiküszöböléséért folyó harcban több évtizede vezető szerepet játszó The Mary Kay FoundationSM (Mary Kay Alapítvány) nemrégiben 100000 USA dollárt adományozott a Baylor Scott & White Dallas Foundationnek (Baylor Scott & White Dallas Alapítvány) az emlőrákot kutató Dr. Joyce O'Shaughnessy onkológus (TEXAS Oncology) és a Baylor University Medical Center Celebrating Women szervezetének emlőrákkutatásért felelős elnöke. Dr. O'Shaughnessy kutatásai finanszírozásának támogatása céljából. Dr. O'Shaughnessy szerteágazó kutatási tevékenységei közé tartozik többek közt annak tanulmányozása, hogy mik a tripla-negatív emlőrákért (TNBC) felelős sejtek fokozott érzékenységét előidéző ún. "triggerek" (kiváltó okok), és mennyire hatékonyak az ezen az érzékenységen alapuló terápiák.

    A TNBC magas kockázatú emlőrák, amelynek kezelésére kevés hatékony módszer létezik. A betegség többnyire fiatalabb nőket, afroamerikai nőket és BRCA1 genetikai mutációval rendelkező nőket érint. Más emlőrák-altípusokkal összehasonlítva a TNBC rosszabb prognózisú, ideértve a korai fázisban lévő betegek esetében a rövidebb (3 éven belüli) kiújulási időt, illetve az áttétes rákban szenvedők esetében a kiújulás és a halál közti rövidebb (9-12 hónap közti) időt.

"A The Mary Kay Foundation küldetése az, hogy felszámolja a nőket érintő rákbetegségeket szerte a világon, és az Alapítvány minden évben több millió USA dollárt fektet úttörő kutatásokba és olyan szervezetek támogatásába, mint a Baylor Scott & White" - nyilatkozta Dr. Lucy Gildea, a Mary Kay Inc. tudományos vezetője. "Megtiszteltetésnek tekintjük, hogy segíthetünk Dr. O'Shaughnessy potenciálisan életeket mentő eredményeket produkáló kutatásainak finanszírozásában, és izgatottan várjuk, hogy figyelemmel kísérhessük munkáját, és megtudhassuk, hogy a kutatás eredményei hogyan befolyásolhatják a jövőben az áttétes TNBC-ben szenvedők betegségének prognózisát."

Dr. O'Shaughnessy azért összpontosítja kutatásait a TNBC-ben szenvedő betegpopulációra, mivel esetükben jelentős a ki nem elégített gyógyászati szükséglet. Dr. O'Shaughnessy már korábban is együttműködött a Baylor Scott & White Kutatóintézettel (amely felügyeli a kutatásokat, illetve személyzetet és egyéb klinikai támogatást biztosít az egészségügyi ellátó rendszer számára) a TNBC-t tanulmányozó, kutatók által kezdeményezett vizsgálatok tervezésében és kialakításában.

"Munkánk célja az, hogy több ismeretet szerezzünk azokról a módszerekről, amelyek lehetővé tehetik a betegek számára a kezelésre való tartós, teljes körű reagálást, illetve, hogy meghatározzuk a TNBC azon molekuláris jellemzőit, amelyek alapján megjósolható a különféle kezelési stratégiák haszna" - magyarázta Dr. O'Shaughnessy. "Az ilyen jellegű kutatások bővíthetik az áttétes betegségben szenvedők rendelkezésére álló opciók körét, és reményt hozhatnak az elkeseredett pácienseknek."

"A Texas, Baylor Scott & White, amely Texas állam legnagyobb not-for-profit egészségügyi intézménye, tevékenysége során nagy mértékben támaszkodik a The Mary Kay FoundationSM és hasonló szervezetek által biztosított bőkezű adományokra, melyeket a betegek érdekében végzett innovatív kutatások végzésére használunk fel" - fejtette ki Rowland K. Robinson, a Baylor Scott & White Dallas Alapítvány elnöke. "Ezidáig Dr. O'Shaughnessy vizsgálatai ígéretes eredményeket produkáltak, és a The Mary Kay Foundation támogatásával remélhetően folytatni tudja fontos munkáját, mely hozzásegít minket ahhoz, hogy további ismeretek megszerzése révén hatékonyabban segíthessünk az áttétes, tripla-negatív emlőkrákban szenvedő betegeken."

Az elmúlt mintegy két évtizedben a The Mary Kay FoundationSM több mint 80 millió USA dollárral támogatta a családon belüli erőszaknak kitett nők számára létesített menedékházakat biztosító és a családon belüli erőszak áldozatait segítő szolgáltatókat, valamint rákkutatási és hasonló programokat szerte az Amerikai Egyesült Államokban. (folyt.)



2019. október 31., csütörtök 16:25

A The Mary Kay Foundation 100000 USA dollárt adományozott a Baylor Scott & White-nak a tripla-negatív emlőrákra vonatkozó kutatások támogatása céljából (2. rész)
    Dallas, 2019. október 31., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit a The Mary Kay Foundation?-ről tudni kell…

Mary Kay Ash azon álmához híven, hogy világszerte gazdagítsa a nők életét, a The Mary Kay FoundationSM forrásokat gyűjt és biztosít a nőket érintő rákbetegségek gyógymódjának megtalálását célzó, úttörő kutatások finanszírozására, valamint a nők elleni, családon belüli erőszak áldozatainak támogatására. Mióta a The Mary Kay FoundationSM 1996-ban megkezdte működését, több mint 80 millió USA dollárt adományozott az Alapítvány e kettős küldetésével összhangban lévő tevékenységeket végző szervezetek számára. Továbbá az Alapítvány támogat olyan kezdeményezéseket is, melyek e két probléma súlyosságára igyekeznek felhívni a figyelmet, részt vesz az e problémákkal küzdők megsegítésére irányuló közösségi programokban, valamint olyan jogszabályok életbe léptetéséért harcol, melyek a nők egészségét és biztonságát hivatottak biztosítani. Az együttes fellépéssel elérhetjük, hogy a nők helyzete javuljon szerte a világon. Ha Ön érdeklődik a nők támogatását és szerepvállalásuk elősegítését célzó képzési, érdekképviseleti és önkéntes munka iránt, vagy tájékozódni kíván az adományozási lehetőségekről, illetve szeretne részt venni a nők szerepvállalását elősegítő, illetve a nőket támogató, esetenként életmentő tevékenységekben, kérjük, látogasson el honlapunkra (marykayfoundation.org), csatlakozzon hozzánk a Facebook-on és az Instagram-on vagy kövessen minket a Twitter-en.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191030005362/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Forrás: The Mary Kay Foundation

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.