2024. április 20. szombat

2019. október 28., hétfő 10:55

A Virgin Galactic összeolvadt a Social Capital Hedosophia-val, létrehozva a világ első és egyetlen nyilvános tőzsdei forgalomban lévő kereskedelmi célú űrutaztatással foglalkozó vállalatát (1. rész)
    New York, 2019. október 28., hétfő (Business Wire/OTS) - A Virgin Galactic (a továbbiakban "VG"), egy vertikálisan integrált űrrepülőgép-ipari vállalat és a tőzsdei befektetési célokra létrehozott vállalat, a Social Capital Hedosophia (a továbbiakban "SCH") ma közzétette, hogy lezárult a két szervezet korábban bejelentett üzleti egyesülése. Az egyesüléssel létrejött Virgin Galactic Holdings, Inc. (a továbbiakban "VGH") elnevezésű vállalat törzsrészvényei, befektetési egységei és opciós utalványai várhatóan 2019. október 28-tól kerülnek kereskedésre a New York-i tőzsdén a következő ticker kódokon (sorrendben): "SPCE", "SPCE.U" és "SPCE WS". A Vállalat űrgépjárműveit űrrepülőgép-fejlesztési leányvállalata, a The Spaceship Company gyártja a kaliforniai Mojave-sivatagban lévő létesítményében, kereskedelmi egységeinek pedig Új-Mexikóban, a Spaceport America légikikötő ad otthont.

Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20191025005532/en/

A VG már most is több mint 600 előfoglalással rendelkezik: a mintegy 60 országból az ügyfelek által befizetett előlegek körülbelül 80 millió USA dollárt tesznek ki, ami több mint 120 millió USA dollárnyi potenciális bevételt jelent a cég számára működése első évében. Az SCH-val való összeolvadás lezárása és tőzsdén jegyzett vállalatként a cég részvényeinek tőzsdei forgalomba hozatala a következő két jelentős mérföldkő azon az úton, amely egy virágzó űrturisztikai szolgáltató vállalat kiépítéséhez és a megfelelő jövőbeli befektetések megvalósításához vezet.

George Whitesides, a Virgin Galactic Holdings vezérigazgatója a következőket nyilatkozta:

"A mai nappal új korszak veszi kezdetét az űrrepülési ágazatban. A VG már számos kiemelkedő eredményt ért el a világűr meghódítása terén, ideértve például az első próbautas eljuttatását az űrbe egy kereskedelmi űrjárművel, és a mai bejelentés is hasonló mérföldkőnek számít. Most, hogy a VG részvényei nyilvános tőzsdei forgalomba kerültek, bárki befektethet az űrrepülési piac gyökeres átformálására törekvő űrutaztatási vállalatba, és részese lehet a kereskedelmi célú űrutazási ágazat izgalmas fejlődésének. Büszke vagyok a folyamatosan érkező előfoglalásokra és előlegekre, és arra az érdeklődésre, amely tevékenységünket kíséri, és alig várom, hogy valóra válthassuk fantasztikus asztronauta ügyfeleink űrutazással kapcsolatos álmait."

Chamath Palihapitiya, az SCH alapítója és vezérigazgatója elmondta:

"Alapításunk óta az SCH azzal a céllal tevékenykedik, hogy a műszaki szakemberek, a vállalkozók és a technológia iránt érdeklődő befektetők összefogása révén elérje egy közös álom megvalósulását. És ami eddig csak álom volt, az most már egy sikeresen teljesített küldetés. Örömünkre szolgál, hogy ma elértünk egy rendkívül fontos mérföldkövet, és nagy várakozással tekintek a Vállalattal való további közös munka elé, melynek célja a kereskedelmi célú űrrepülési piac átformálása."

Sir Richard Branson, a Virgin Galactic alapítója hozzátette:

"Köszönjük társbefektetőinknek, a VG és a The Spaceship Company alkalmazottainak, üzleti partnereinknek és ügyfeleinknek a mi nagyszerű vállalatunk iránti elkötelezettséget, amelynek eredményeként lehetőségünk nyílt a mai bejelentés megtételére. Saját fejlesztésű űrrepülőgépünknek, a Spaceport America légikikötőben rendelkezésünkre álló különleges légtér-hozzáférésnek, globális ismertségű márkánknak és a befektetők széles köre részéről megnyilvánuló érdeklődésnek köszönhetően, úgy hiszem, a VG helyzete ideális arra, hogy kiaknázhassa a gyorsan növekedő, több milliárd dolláros kereskedelmi űrrepülési piac kínálta lehetőségeket, és hamarosan megnyissa az űrbe vezető utat több ezer új asztronauta előtt. Ma teljesítettünk egy küldetést, és nagy várakozással tekintünk a jövő elé, amikor egyre több jövőbeli asztronautát utaztathatunk az űrbe."

Az ügylet részletei

A tranzakció eredményeként a Virgin Galactic-hoz 450 millió USA dollár folyt be a részvényértékesítésből, és október 25-én a tőzsdei kereskedés zárásakor a vállalkozás piaci kapitalizációja 2,3 milliárd USA dollár volt. Az ügylet nyomán a Virgin Galactic meglévő részvényesei 59%-os részesedést szereznek a Vállalatban. A Vállalat igazgatótanácsának élére elnökként Chamath Palihapitiya kerül, és az igazgatótanács tagjai a következők lesznek: Adam Bain és James Ryans, az SCH igazgatóai, valamint Wanda Austin, Craig Kreeger, George Mattson, Evan Lovell és George Whitesides.(folyt.)

2019. október 28., hétfő 10:55

A Virgin Galactic összeolvadt a Social Capital Hedosophia-val, létrehozva a világ első és egyetlen nyilvános tőzsdei forgalomban lévő kereskedelmi célú űrutaztatással foglalkozó vállalatát (2. rész)
    New York, 2019. október 28., hétfő (Business Wire/OTS) -

Amit a Virgin Galactic Holdings-ról tudni kell…

A Virgin Galactic Holdings, Inc. egy vertikálisan integrált űrrepülőgép-ipari vállalat, amely úttörő szerepet vállalt az űrutazás magánszemélyek és kutatók számára való elérhetővé tételében. A Vállalat hisz abban, hogy az űr kereskedelmi célú felderítése a mai kor az egyik legizgalmasabb és legjelentősebb technológiai kezdeményezése. Ennek a kereskedelmi küldetésnek a teljesítésébe azzal az elképzeléssel vág bele, hogy ügyfeleit rendszeres űrrepülőgép-járataival, megengedhető áron és folyamatos, magas minőségű szolgáltatást biztosítva eljuttassa az űrbe, majd biztonságosan visszaszállítsa őket a Földre. Saját fejlesztésű és újrahasznosítható technológiáinak felhasználásával és egyedi, kizárólag a Virgin márka által biztosított fogyasztói élményt kínálva a Vállalat egy kivételes űrturisztikai rendszert fejleszt ki, amelynek célja, hogy olyan különleges, több napos utazási élményt nyújtson, amelynek csúcspontjaként az űrutasok több percet tölthetnek a súlytalanság állapotában, és saját szemükkel láthatják, hogyan néz ki az űrből nézve a Föld. A rendszer a fejlesztés utolsó szakaszában van, az űrrepülőgép, fedélzetén a személyzettel, már több űrutat megtett, és a kereskedelmi utazások várhatóan 2020-ban kezdődnek meg.

Letölthető médiaanyagok sajtócélokat szolgáló FTP-nk használatával érhetők el a következő internetes címen: https://www.image.net/virgingalactic

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191025005532/en/

Kapcsolat:
A média képviselői a Social Capital Hedosophia-val kapcsolatban az alábbi kapcsolattartóktól kaphatnak tájékoztatást:
Jonathan Gasthalter/Carissa Felger/Nathaniel Garnick
Gasthalter & Co.
SCH@gasthalter.com

A média képviselői a Virgin Galactic-kal kapcsolatban az alábbi címeken kaphatnak tájékoztatást:
VirginGalacticPress@virgingalactic.com

Egyesült Királyság, Közel-Kelet, Ázsia, Afrika - Ollie Bailey-Pratt
vg@fticonsulting.com, +44 (203) 727-1000

USA, Kanada, Dél-Amerika, Ausztrália - Antonia Gray
vg@fticonsulting.com, +1 (347) 574-4352

A befektetők a Virgin Galactic-kal kapcsolatban az alábbi címeken kaphatnak tájékoztatást:
VirginGalactic-SVC@SARDVERB.com

Forrás: Virgin Galactic Holdings, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.