OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. június 1. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. október 7., hétfő 10:50

Megalapításának kétszázadik évfordulóját ünnepli az Erste
    Bécs, 2019. október 7., hétfő (APA/OTS) - Az Erste Csoport elődjét 1819. október 4.-én, Bécsben alapították "Erste Oesterreichische Spar-Casse" (Első Osztrák Takarékpénztár) néven - Az Erste Bank Hungary is hozzájárul ahhoz, hogy az Erste Csoport váljon Kelet-Közép-Európa vezető bankcsoportjává - Az Erste 1827-ben nyitotta meg első magyarországi fiókját

    "Korra, nemre, társadalmi státuszra, vagy nemzetiségre való tekintettel senki sem zárható ki a megtakarítók számára kínált előnyökből" - szögezi le Kelet-Közép-Európa első takarékpénztárának alapító okirata. Ezen elvek mentén a pontosan 200 évvel ezelőtt, Bécsben alapított Erste továbbra is arra törekszik, hogy a kelet-közép-európai térség minden polgára számára elérhetővé tegye a pénzügyi és társadalmi fejlődést. E merész elv - vagyis "a jólét elterjesztése és megszilárdítása" - alapján az Erste 1819-ben történt megalapítását követően számos takarékbank jött létre szerte a régióban.

A mai Magyarország területén a fenti alapelvek mentén létrehozott első takarékbank 1827-ben, Győrben alakult meg. Ma az Erste Bank Hungary több, mint egymillió ügyfelet szolgál ki amellett, hogy elkötelezett maradt a pénzügyek demokratizálása mellett.

Andreas Treichl, az Erste Group Bank AG vezérigazgatója: "Büszkék vagyunk örökségünkre, valamint arra, hogy alapításkori elveink túlélték az idők viharait és relevánsak maradtak ma is. Az említett alapelvek és előremutató gondolkodásunk formálta azt a pénzintézetet, ami mára az Erste Csoporttá nőtte ki magát: egy modern, lakossági és kereskedelmi bankká, amely komolyan elkötelezett Kelet-Közép-Európa iránt. Jövőbeli utunkat is az alapításkori elvek vezérlik, hiszen továbbra is ügyfeleink segítségére leszünk abban, hogy gondozzák pénzügyi egészségüket, megteremtsék és megszilárdítsák maguknak a jólétet, valamint új üzleti ölteteket és személyes célkitűzéseket valósítsanak meg".

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary vezérigazgatója: "Büszkék vagyunk arra, hogy a régió legnagyobb bankcsoportjának részeként segíthetjük Magyarország növekedését, és ezzel a jólét kiterjesztését. Magunkénak valljuk a takarékpénztár kétszáz éves alapelveit, igyekszünk minden nap bizonyítani, hogy az Erste több, mint egy bank: tanácsot adunk ügyfeleinknek, segítjük a pénzügyi stabilitásuk megteremtését. Több olyan szervezetnek, társadalmi vállalkozásnak segítünk tudásunkkal, illetve finanszírozással, melyek hátrányos helyzetű embereknek adnak munkát, értéket teremtenek. Az Erste Bank elkötelezett a régió és Magyarország mellett, fejlesztéseivel folyamatosan alkalmazkodik ügyfelei igényeihez, innovációival példát mutat a pénzügyi szektornak. A megújulás képessége tett minket képessé az elmúlt években elért gyors bővülésre, hatékonyságunk növelésére, aminek eredményeként hosszú távon is a legnagyobb magyar bankok között lehetünk."

Photos:
https://www.erstegroup.com/en/news-media/media-library/photos/apa

Media contact:
Erste Group Bank AG
Carmen Staicu
Tel: +43 50100 11681
carmen.staicu@erstegroup.com
www.erstegroup.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.