OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. december 13. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. szeptember 20., péntek 13:55

Új gyártóüzemet adtak át az Egis körmendi telephelyén
    Körmend, 2019. szeptember 20., péntek (OTS) - Új galenikus készítmények kutatása, fejlesztése, valamint a gyártásukat lehetővé tevő infrastruktúra kialakítása a célja az Egis és konzorciumi partnerei együttműködésében megvalósuló projektnek. Ennek keretében készült el a gyógyszergyár körmendi telephelyén az új, évi 20 millió egységnyi gyógyszerkészítmény előállítását lehetővé tevő modern üzem. Az 5 milliárd forint összköltségű, mintegy 950 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás felhasználásával megépült létesítményt Varga Mihály pénzügyminiszter adta át.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190920_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190920_002.jpg

A projekt megvalósítására az Egis Gyógyszergyár Zrt. és konzorciumi partnerei a GINOP-2.2.1-15-2016-00023 számú innovációs pályázat keretében összesen 2,332 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el. A 2016 őszén indult négyéves projektmegvalósítási időszakban az Egis új galenikus készítmények - azaz nem szilárd gyógyszerformák: krémek, kenőcsök, gélek, kúpok, oldatok - kutatását és fejlesztését végzi a Szegedi Tudományegyetemmel, a Pannon Egyetemmel, és a Természettudományi Kutatóközponttal együttműködésben. Az új készítmények piacra kerülését segítő gyártókapacitás kialakításának munkálatai 2017 őszén kezdődtek. A 2019-re felépült új üzemben a galenikus termékek gyártásához szükséges technológiákat alkalmazzák, a gyógyszereket egyedi dobozazonosítóval és dézsmabiztos csomagolással látják el.

A konzorciális partnerekkel folyó közös munka eredményeként olyan ismert hatóanyagokat tartalmazó új készítmények kerülnek kifejlesztésre, amelyek lehetővé teszik egyes betegségek jelenleginél hatékonyabb kezelését.

"Ez egy kiemelt jelentőségű esemény az Egis életében, mivel tovább folytathatjuk exportpiaci terjeszkedésünket a projekt keretében fejlesztett és a most átadott üzemben gyártandó, a világpiacon is versenyképes új készítményekkel " - emelte ki Hodász István, az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója az átadási ünnepségen.

További információ:

Kovács Ágnes Lilla
PR és kommunikációs főosztály
kovacs.agnes.lilla@egis.hu

https://hu.egis.health/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.