OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. szeptember 19., csütörtök 12:10

Az Amazon Studios bejelentette, hogy "A Gyűrűk Ura" filmeken alapuló, készülő sorozatának forgatási helyszíne Új-Zéland lesz (1. rész)
    Culver City, Kalifornia állam, USA, 2019. szeptember 19., csütörtök (Business Wire/OTS) - (NASDAQ: AMZN)- Az Amazon Studios ma bejelentette, hogy a J.R.R. Tolkien ikonikus fantasy-trilógiáján, A Gyűrűk Ura regényeken alapuló sorozatának forgatására Új-Zélandon kerül sor. A sorozat készítői már belefogtak az előmunkálatokba, és a forgatás az eljövendő hónapokban Aucklandban veszi kezdetét.

    "Amikor egy olyan helyszínt kerestünk, amely életre kelti Középfölde Másodkorának természetes, ősi szépségét, tudtuk, hogy valami olyat kell találunk, ahol fenséges kilátás, ember nem járta partvidékek, háborítatlan erdők és hegyek vannak, de ahol ugyanakkor világszínvonalú díszleteket biztosító stúdiók és magasan képzett, tapasztalt filmes szakemberek és támogató személyzet áll rendelkezésre. És most boldogan jelentjük, hogy hivatalosan is megerősítésre került, miszerint Új-Zéland ad otthont a J.R.R. Tolkien A Gyűrűk Ura regényfolyam történetein alapuló sorozatunknak" - nyilatkozták a sorozat úgynevezett "showrunnerei" (azaz a sorozat minden aspektusáért felelős felügyelői) és vezető producerei, J.D. Payne és Patrick McKay. "Hálásak vagyunk az új-zélandi embereknek és az ország kormányának, és különösen Auckland városának az előkészületek során számunkra biztosított támogatásért. Az új-zélandiak (avagy "kivik") felénk megnyilvánuló fantasztikus vendégszeretetének köszönhetően azonnal otthon éreztük magunkat, és alig várjuk, hogy elmélyíthessük együttműködésünket az elkövetkező években."

A Középföldén játszódó televíziós adaptáció J.R.R. Tolkien A Gyűrű Szövetsége regényének ideje előtt zajló, új történeteket mesél el. A világhírű irodalmi művet, a nemzetközi Fantasy-díjat és a Prometheus Hall of Fame díjat elnyert "A Gyűrűk Ura" trilógiát az Amazon ügyfelei 1999-ben az évezred kedvenc könyvének választották, és 2003-ban a BBC "The Big Read" (A Nagy Könyv) elnevezésű felmérésén Britanniában minden idők legkedveltebb regényének bizonyult. A New Line Cinema filmstúdió és Peter Jackson igazgató tolmácsolásában elkészült, nagyívű filmes feldolgozása összesen mintegy 6 milliárd USA dollár bevételt hozott világszerte, és 17 Oscar-díjat söpört be (köztük a legjobb filmért járót is).

A sorozat vezető producerei és showrunnerei J.D. Payne és Patrick McKay. Az első két epizódot J.A. Bayona (Ávaház, Jurassic Park: A bukott birodalom) rendezi, aki munkatársával, Belén Atienza-val együtt a vezető produceri feladatot is ellátja. A vezető producerek a következők lesznek: Lindsey Weber (Cloverfield Lane 10), Bruce Richmond (Trónok harca), Gene Kelly (Gengszterkorzó), Sharon Tal Yguado, Gennifer Hutchison (Totál szívás), Jason Cahill (Maffiózók) és Justin Doble (Stranger Things).

Amit a Prime Videoról tudni kell…

Az Amazon Prime Video prémium tartalmakat streamelő szolgáltató, amely az ügyfelek számára a digitális videóprogramok végtelen sorát kínálja egyetlen központi platformon, ahol mindenki gyorsan és könnyen megtalálhatja az általa kedvelt néznivalókat.
     - A Prime kínálata: A tagok több ezer népszerű mozifilm és TV-show közül válogathatnak, ideértve olyan, a kritikusok által kiemelkedőnek ítélt Amazon Originals sorozatokat, mint az Emmy-díj nyertes The Marvelous Mrs. Maisel, a Tom Clancy nevével fémjelzett Jack Ryan, a The Boys, a Homecoming, a Hanna, a Fleabag, a Good Omens (Elveszett próféciák), a Donald Glover főszereplésével készült Guava Island, az Oscar-díjjal elismert Manchester by the Sea (A régi város) és a The Salesman (Az ügyfél), az Oscar-díjra jelölt The Big Sick (Rögtönzött szerelem) és a Cold War (Hidegháború), valamint a kritikusok egyik kedvence, a Beautiful Boy (Csodálatos fiú), exkluzív show-kat, élő sportközvetítéseket (köztük a csütörtök esti élő futballmérkőzés-sorozatot, a "Thursday Night Football"-t), továbbá harmadik felektől licenc alapján átvett, illetve saját kiadású tartalmakat több mint 200 országban és területen szerte a világon.
     - A Prime Video Channel előfizetői számára még több néznivaló a különböző csatornákon: A Prime tagoknak több mint 150 csatorna áll rendelkezésére az USA-ban, köztük az HBO, a Cinemax, a STARZ, a SHOWTIME, a CBS All Access, az NBA League Pass és az MLB.tv - és mindehhez nincs szükség sem külön alkalmazásra a letöltéshez, sem kábelre. Ügyfeleink kizárólag azokért a csatornákért fizetnek, amelyeket kiválasztanak, és bármikor törölhetik az előfizetésüket. Tekintse meg teljes csatornakínálatunkat a következő internetes címen: amazon.com/channels.
     - Bérlés vagy vásárlás: Az Amazon ügyfelei a legújabb mozifilmektől kezdve az éppen futó tévésorozatok teljes évadjaiig több százezer tartalom közül bérelhetik ki vagy vásárolhatják meg a nekik tetszőket.
     - Azonnali hozzáférés: A Prime tagok bárhol és bármikor igénybe vehetik a Prime Video szolgáltatást az okostelevíziókon, mobileszközökön, Fire TV-n, Fire tableteken, Apple TV-n, Chromecaston, játékkonzolokon és Comcast X1-en futó Prime Video alkalmazás segítségével vagy egyszerűen internet-hozzáférésen keresztül online is. A kompatibilis eszközök teljes listája a következő internetes címen érhető el: amazon.com/howtostream.
     - Magas minőségi színvonal a tökéletes nézői élmény biztosítása érdekében: A különleges nézői élményt 4K képfelbontású Ultra HD és HDR (High Dynamic Range - nagy dinamikatartomány) technológiával készült tartalmak biztosítják. Az exkluzív X-Ray funkció használatával a nézők az IMDb-ből származó adatokat közvetlenül a képernyőn tekinthetik meg, bepillantást nyerhetnek a színfalak mögé, és érdekes információkat tudhatnak meg kedvenc mozifilmjükről vagy TV-show-jukról. A programokat egyes mobil eszközökre akár le is tölthetik, és elmenthetik későbbi, offline megtekintés céljára.(folyt.)



2019. szeptember 19., csütörtök 12:10

Az Amazon Studios bejelentette, hogy "A Gyűrűk Ura" filmeken alapuló, készülő sorozatának forgatási helyszíne Új-Zéland lesz (2. rész)
    Culver City, Kalifornia állam, USA, 2019. szeptember 19., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    A Prime Video szolgáltatás igénybevételével elérhető mozifilmeken és TV-show-kon felül a Prime tagok számára korlátlan díjmentes gyorskiszállítási opciók állnak rendelkezésre az Amazonon elérhető összes termékkategóriában, továbbá több mint két millió zeneszám és több ezer lejátszási lista és állomás közül válogathatnak a Prime Music-on, biztonságos tárhelyet vehetnek igénybe fényképeik tárolásához a Prime Photos-on, korlátlan számú e-könyvet olvashatnak a Prime Reading révén, korlátlan hozzáférésük van egy digitális hangosköny-katalógushoz az Audible Channels for Prime szolgáltatásnak köszönhetően, folyamatosan frissített kínálat áll rendelkezésükre ingyenes digitális játékokból és bármikor csatlakozhatnak a világon bárhol éppen játszó barátaikhoz a Twitch Prime használatával, előzetes hozzáférést kapnak az ún. villámakciókhoz (Lightning Deals), exkluzív vásárlási lehetőség és árengedmények közül választhatnak egyes cikkek esetében, valamint számos további vonzó opció áll rendelkezésükre. A Prime-ra való regisztráció céljából, illetve további információkért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: amazon.com/prime.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190917006066/en/

Kapcsolat:
Amazon Prime Video médiakapcsolatok:
Alana Russo
Alana.Russo@amazonstudios.com

Tamara Golihew
tamara.golihew@amazonstudios.com

Forrás: Amazon Studios

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.