OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. június 4. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. szeptember 11., szerda 15:15

Sikeres pályázat - Kutatás-fejlesztés A KFI_16 Program keretében az Inter-Metal Recycling Kft.-nél
    Budapest, 2019. szeptember 11., szerda (OTS) - Cégünk sikeres pályázatot nyert a KFI_16 Program keretében "Az első nehézközeges száraz szeparáló technológia és prototípus létrehozása vegyes alumínium hulladék feldolgozására, és a válogatott anyagok értékesítésére" tárgyú KFI_16-1-2017-0324 számú kutatási projekttervével. A projekt 2018.01-01-jével indult és két éves munkát jelent szoros együttműködésben a Miskolci Egyetem Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézetének munkatársaival.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190911_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190911_002.jpg

A projekt a fenntartható hulladékgazdálkodás felé tesz fontos lépést. Az eddiginél magasabb szelektálási lehetőséggel nagy tisztaságú, stabilan piacképes fémhulladék frakciót állít elő. Ennek eredője, hogy az alumínium hulladék feldolgozó öntödék tisztább anyagot kapnak, jobb minőségű terméket állítanak elő kisebb káros környezeti kibocsátás mellett. Az öntödék így közvetetten érdekeltek, hogy nagyobb mennyiséget vásároljanak hulladékanyagból és kevesebbet használjanak fel bányászati úton kitermelt nem újuló nyersanyagból (bauxit), amely feldolgozása sokkal energiaigényesebb, mint a hulladékból történő félkész termék előállítása. A projekt tárgya olyan új fémhulladék szelektáló technológia kifejlesztése, amely felhasználva a fluidizáció hulladékszelektálásban már alkalmazott lehetőségét, kifejezetten fémhulladék gyűjtő és kezelő vállalkozások számára hoz létre olyan eljárást, amely ezeknél a cégeknél nagyon jellemző vegyes alumínium frakciók aprítás utáni szétválasztására-, és így hasznosíthatóságuk magasabb fokra emelésére alkalmas. A projekt eredményes megvalósítása esetén az Inter-Metal Recycling Kft.-nél évi 1200 tonna kapacítású, magas hozzáadott értéket előállító válogató jön létre, illetve a technológia alkalmas lehet az orsszágban keletkező további kb. 30 000 tonna, hasonló jellegű hulladék feldolgozására.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.