OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. január 23. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. szeptember 10., kedd 11:16

Az Aptorum Csoport bejelentette, hogy egy obezitást célzó mikrobiom gyógyszerjelölt, valamint a neuroblastomát célzó újrapozicionált gyógyszerjelöltek fejlesztésén dolgozik (1. rész)
    New York, 2019. szeptember 10., kedd (Business Wire/OTS) - Az Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) (a továbbiakban "Aptorum Csoport") biológiaigyógyszer-gyártó vállalat, amelynek fő tevékenysége a globálisan kielégítetlen gyógyászati igénnyel rendelkező betegségek kezelésére szolgáló innovatív terápiás készítmények fejlesztése, bejelentette, hogy két preklinikai fázisban lévő gyógyszerjelölt fejlesztésén dolgozik, amelyek a kövérséget, illetve a neuroblastomát célozzák.

    Amit a CLS-1-ről tudni kell: az elhízás kezelése a bél-mikróbiótával kapcsolatos kémiai szignálok modulációja révén

Az Aptorum Csoport 100%-os tulajdonában lévő leányvállalat, a Claves Life Sciences Limited által működtetett, nemrégiben elindított mikrobiótamodulációs platform segítségével megkezdtük az obezitás kezelésére szolgáló, CLS-1 elnevezésű makromolekula-jelölt preklinikai fejlesztését. A CLS-1 esetében jelenleg a vezérmolekula kémiai szerkezetének optimalizálásán dolgozunk, és várhatóan 2020-ban jutunk el oda, hogy elkezdhessük az új kutatási gyógyszer (investigational new drug [IND]) kérelem beadását lehetővé tévő vizsgálatokat.

Az obezitás prevalenciája egyre nagyobb és gyors ütemben nő szerte a világon, az elhízás gyógyítására azonban jelenleg nem áll rendelkezésre optimális terápia1. Az elhízott páciensek többsége esetében a hagyományos gyógyászati terápiák (azaz a diéta, a sportolás, az életmód-tanácsadás) igen gyakran túlnyomórészt sikertelennek bizonyulnak hosszú távon2. Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi farmakoterápia hatásossága korlátozott, és ugyanakkor a kezelések biztonságossága is sok esetben megkérdőjelezhető, ezért a CLS-1 számára rendkívül ígéretesek a piaci lehetőségek.

A bélmikrobióta kémiai szignáljai ismerten az obezitás egyik fő okának számítanak1. A CLS-1 egy szájon át szedhető, nem felszívódó makromolekula, amely nagy affinitással és specificitással modulálja a bélmikrobióta által kiválasztott metabolitokat. Ezért úgy hisszük, hogy így az obezitással kapcsolatba hozható metabolit abszorpciója gátolható.

Az Aptorum Csoport ugyanakkor két további, a mikrobióta-alapú kémiai szignáloknak a fent leírt, nagy molekulákat alkalmazó technológia révén való modulációjára épülő indikációt is vizsgál, amelyek véleményünk szerint igen ígéretes piaci lehetőségekkel rendelkeznek, és reméljük, hogy hamarosan további bejelentéseket is tehetünk ezzel kapcsolatban.

Amit a SACT-1-ről tudni kell: a neuroblastoma kezelésére szolgáló újrapozicionált gyógyszerjelöltek

A 100%-os tulajdonunkban lévő leányvállalat, a Smart Pharma Csoport által működtetett, nemrégiben elindított, Smart-ACTTM elnevezésű, számítógépes módszereket alkalmazó gyógyszer-fejlesztési platform segítségével az Aptorum Csoport mintegy 1615 piaci forgalomban lévő vegyület 3 terápiás célpontként kijelölt fehérje elleni esetleges felhasználhatóságának sikeres számítógépes szűrését végezte el azzal a céllal, hogy felmérje, alkalmasak-e a rossz prognózisú neuroblastoma esetleges kezelésére. A neuroblastoma a rák egy olyan ritka (főként gyermekeket érintő) fajtája, amely bizonyos idegszövet-típusokban jelenik meg, leggyakrabban a mellékvesékben, valamint a gerincben, a mellkasban, a hasban vagy a nyakban3. A magas kockázatú betegcsoport esetében ennek a betegségnek az American Cancer Society megfigyelései alapján az 5 éves túlélési aránya 40-50% körüli.4 Az Aptorum Csoport azonosított egy sor újrapozicionálásra alkalmasnak mutatkozó gyógyszerjelöltet, és elvégezte értékelésüket sejtalapú és állati modellekkel azzal a céllal, hogy validálja a jelöltek alkalmazhatóságát a fenti új indikáció céljára, illetve felmérje potenciális hatásosságukat.

Az Aptorum Csoport ugyanakkor két további indikációt is vizsgál a Smart-ACTTM gyógyszerfelfedezési platform segítségével, és reményeink szerint hamarosan újabb bejelentéseket tehetünk ezekről a kutatásokról.(folyt.)2019. szeptember 10., kedd 11:19

Az Aptorum Csoport bejelentette, hogy egy obezitást célzó mikrobiom gyógyszerjelölt, valamint a neuroblastomát célzó újrapozicionált gyógyszerjelöltek fejlesztésén dolgozik (2. rész)
    New York, 2019. szeptember 10., kedd (Business Wire/OTS) -

    Amit az Aptorum Group Limitedről tudni kell…

Az Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) a kielégítetlen gyógyászati igénnyel rendelkező betegségek kezelésére és diagnosztizálására alkalmas technológiák széles körének fejlesztését és forgalomba hozatalát végző gyógyszeripari vállalat. Az Aptorum Csoport főként neurológiai, gasztroenterológiai, onkológiai és fertőző betegségek, illetve egyéb betegségek kezelésére és diagnosztizálására szolgáló gyógyszerek és eljárások fejlesztését végzi.
További információkért az Aptorum Group Limitedről, kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.aptorumgroup.com.

Amit a Claves Life Sciences Limitedről tudni kell…

A Claves Life Sciences Limited az Aptorum Group Limited 100%-os tulajdonában lévő leányvállalat. A Claves fő tevékenysége gasztroenterológiai terápiásgyógyszer-jelöltek klinikai fejlesztése. A vizsgálat tárgyát képező potenciális gyógyszerjelöltek, illetve a potenciálisan fejleszthető jelöltek a bél-mikrobióta által kiválasztott metabolitok modulálására szolgálnak bizonyos betegségek megelőzése vagy kezelése során. A Claves ugyanakkor egy bélmikrobióta-modulációs platform létrehozásának lehetőségeit is vizsgálja olyan újfajta, sajátos igényeknek megfelelően kialakított gyógyszerjelöltek fejlesztésének céljára, amelyek képesek a bélmetabolitok szintjének finomhangolására, és így potenciálisan alkalmasak számos különféle betegség kezelésére.

Amit a Smart Pharma Groupról tudni kell…
A Smart Pharma Csoport magába foglalja a Smart Pharmaceutical Limited Partnershipet, az SMTPH Limitedet és annak leányvállalatait. A Smart Pharma Csoport az Aptorum Group Limited 100%-os tulajdonát képezi. A Smart Pharma Csoport elsősorban alacsony prevalenciájú (ritka) betegségek széles körének kezelésére potenciálisan alkalmas meglévő, jóváhagyással rendelkező gyógyszerek szisztematikus újrapozicionálásával foglalkozik. A Smart Pharma Csoport az újrapozicionálásra alkalmasnak mutatkozó jelöltek fejlesztésének elősegítése céljából számítógépes szűrést és preklinikai validálást végez.

További információkért a Smart Pharma Groupról kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.smtph.com.( folyt.)2019. szeptember 10., kedd 11:21

Az Aptorum Csoport bejelentette, hogy egy obezitást célzó mikrobiom gyógyszerjelölt, valamint a neuroblastomát célzó újrapozicionált gyógyszerjelöltek fejlesztésén dolgozik (3. rész)
    New YORK, 2019. szeptember 10., kedd (Business Wire/OTS) -

    Felelősség kizárása és előremutató állítások

Ez a sajtóközlemény olyan, az Aptorum Group Limitedre és annak várakozásaira, jövőbeli terveire és kilátásaira vonatkozó állításokat tartalmaz, amelyek az Amerikai Egyesült Államok magán értékpapírokkal kapcsolatos bírósági eljárásokra vonatkozó 1995. évi reformtörvénye értelmében előremutató állításoknak minősülnek. Ennek alapján a jelen sajtóközleményben található bármely, nem korábbi tényadatokra vonatkozó állítás előremutató állításnak tekinthető. Az előremutató állítások olyan kifejezések alapján azonosíthatók, mint például a "lehet", "kellene", "várakozásaink szerint", "terveink szerint", "előre láthatólag", "tudnánk", "szándékozunk", "céljaink szerint", "előrejelzéseink szerint", "fontolóra vesszük", "úgy hisszük", "becsléseink szerint", "várhatóan", "lehetséges" vagy "továbbra is", illetve e kifejezések tagadó formája vagy hasonló kifejezések alapján. Az Aptorum Csoport ezeket az előremutató állításokat (melyek közt szerepelnek a kérelmek benyújtására és a vizsgálatokra vonatkozó tervezett időpontok) főként olyan jövőbeli eseményekre és trendekre vonatkozó jelenlegi várakozásaira és előrejelzéseire alapozza, amelyek véleménye szerint befolyásolhatják üzleti tevékenységét, pénzügyi helyzetét és működési eredményét. Ezek az előremutató állítások kizárólag a jelen sajtóközlemény időpontjában fennálló körülményekre vonatkoznak, és számos különféle kockázat, bizonytalansági tényező és feltételezés tárgyát képezik, ideértve, de nem kizárólag, a vállalat által bejelentett, a vállalatvezetést és a vállalat szervezetét érintő változásokkal kapcsolatos kockázatokat, a vállalat kulcsfontosságú alkalmazottainak további foglalkoztatásával és rendelkezésre állásával kapcsolatos kockázatokat, a vállalat képességét a termékkör bővítésére azáltal, hogy további termékeket kínál további fogyasztói rétegeknek, a termékfejlesztési eredményeket, a vállalat tervezett növekedési stratégiáit, az üzletágában várható trendeket és kihívásokat, valamint az ellátói láncára és annak stabilitására vonatkozó várakozásait, továbbá az Aptorum Csoport által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [SEC]) benyújtott 20-F jelű nyomtatványban, illetve a jövőben esetleg benyújtásra kerülő egyéb dokumentumokban részletesebben ismertetett egyéb kockázatokat. A fentiek eredményeként a sajtóközleményben szereplő előremutató állításokban felvázolt előrejelzések változhatnak. Az Aptorum Csoport nem vállal kötelezettséget a jelen sajtóközleményben szereplő semminemű előremutató állítás új információk tudomására jutása, jövőbeli események bekövetkezése miatti vagy egyéb okokból való frissítésére.

1 Protein Cell. May; 9(5): 397-403.
2 Obes Surg. 2012 Jun;22(6):956-66
3 https://www.cancer.gov/publications/dictionaries/cancer-terms?expand=N
4 See https://www.cancer.org/cancer/neuroblastoma/detection-diagnosis-staging/survival-rates.html.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190909005437/en/

Kapcsolat:
Befektetők:
Tel: +852 2117 6611
Email: investor.relations@aptorumgroup.com

Média:
Tel: + 852 2117 6611
Email: info@aptorumgroup.com

Forrás: Aptorum Group Limited

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.