2024. március 28. csütörtök

2019. szeptember 9., hétfő 15:58

Az ExxonMobil és a Porsche kiterjeszti motorsport-technológiai együttműködését a Formula-E-re (1. rész)
    Spring, Texas állam, USA , 2019. szeptember 9., hétfő (Business Wire/OTS) - Mobil márkájú kenőanyagok és hajtóműolajok kerülnek felhasználásra a Porsche Formula-E versenyautóiban

Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20190906005023/en/

Az ExxonMobil kibővíti globális üzleti és műszaki együttműködését a Porsche-val: a 2019 / 2020-as szezonban a német luxusautógyártó az ExxonMobil termékeit használja majd a Formula-E versenysorozatban részt vevő autóiban. Az új együttműködési megállapodás eredményeként az ExxonMobil belép az elektromos autóversenyzés világába.

Az év végén Szaúd-Arábiában megrendezésre kerülő első versenytől kezdve a Porsche számára az ExxonMobil fogja biztosítani a nagyteljesítményű elektromos hajtóművekhez a Mobil márkájú hajtóműolajokat, amelyeket kifejezetten az elektromos járművek speciális igényeinek kielégítésére fejlesztettek ki.

"A Formula-E világába való belépésünk a Porsche partnereként nem pusztán korábbi sikeres üzleti kapcsolatunk kibővítését jelenti, hanem az autóversenyzés terén eddig is számos győzelmet biztosító együttműködésünk még magasabb szintre emelését" - magyarázta Russ Green, az ExxonMobil kenőanyag késztermékeit gyártó divíziójának alelnöke. "Miközben a Porsche megkezdi a versenyzést és bizonyítja elektromosgépjármű-gyártási technológiájának erejét, az ExxonMobil egy teljes Mobil kenőanyagcsaládot fejleszt ki, hogy segítse a Porsche új Formula-E csapatát a sikeres autóversenyzési hagyományok elektromosautó-versenyeken való továbbvitelében. A motorsport az a terület, amelyen csak a valóban kiemelkedő minőséget képviselő nagyteljesítményű kenőanyagok és olajok képesek hozzásegíteni a sikerhez a versenyzőket."

Az elektromos versenyautók esetében olyan nagyteljesítményű kenőanyagokra van szükség, amelyek rendelkeznek a gépjármű akkumulátora által igényelt speciális tulajdonságokkal, ideértve az elektromos vezetőképességet, a hűtési jellemzőket és az anyagok egymással való kompatibilitását.

"Mivel az ExxonMobil már több mint 20 éve az egyik legfontosabb partnerünk a műszaki fejlesztésben, nincs olyan kenőanyaggyártó, amely nála jobban ismerné és értené a Porsche teljesítménnyel kapcsolatos filozófiáját" - fejtette ki Fritz Enzinger, a Porsche Motorsport elnökhelyettese. "Az ExxonMobil nem csak értékes segítője volt eddig is kereskedelmi tevékenységünknek, hanem fontos csapattagként támaszkodtunk rá az első helyezésért folytatott küzdelmünkben a bajnokságokon Sebringtől Le Mans-ig. Teljesen egyértelmű volt számunkra, hogy abban a Formula-E csapatunkban is ott van a helye, amellyel a Porsche belép az autóversenyzés izgalmas, új korszakába."

Az új műszaki partnerségi kapcsolat kiegészíti az ExxonMobil és a Porsche közt már régebb óta fennálló globális partnerség keretében a különféle bajnokságokon (World Endurance Championship, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, Porsche Mobil 1 Supercup, Porsche Carrera Cup) és szerte a világon megrendezett egyéb különleges versenyek keretében folyó együttműködést. (folyt.)

2019. szeptember 9., hétfő 15:59

Az ExxonMobil és a Porsche kiterjeszti motorsport-technológiai együttműködését a Formula-E-re (2. rész)
    Spring, Texas állam, USA , 2019. szeptember 9., hétfő (Business Wire/OTS) -

Amit az ExxonMobilról tudni kell…

Az ExxonMobil, amely a legnagyobb tőzsdén lévő nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, kimagasló technológiai megbízhatóság és a folyamatos innováció révén igyekszik hozzájárulni a világ egyre növekvő energiaigényének kielégítéséhez. Az ExxonMobil számos ágazatvezető erőforrással rendelkezik, a világ egyik legnagyobb kőolajfinomítója és kőolajtermék-forgalmazója, és vegyipari vállalata szintén a világon a legnagyobbak közé tartozik.

Amit az ExxonMobil motorsportokkal kapcsolatos tevékenységéről tudni kell…

Az autóversenyek az ExxonMobil és kenőanyag-, valamint hajtóműolaj-márkái számára a végső megmérettetést jelentik, melynek alapján még tovább tökéletesíthetjük az olajok, kenőanyagok és üzemanyagok előállítására szolgáló technológiáinkat. Minden egyes versenyszezonban csúcstechnológiát képviselő termékekkel járulunk hozzá a járművek teljesítményének növeléséhez és hatékonyságuk fokozásához. Az ExxonMobil kenőanyagtermékeit a világ számos vezető autóverseny-csapata választja előszeretettel az autók számára rendkívül nagy megterhelést jelentő versenyszériák során. Az az ismeretanyag, amely a partnereinkkel való együttműködés révén birtokunkba kerül, hozzásegíti tudósainkat és mérnökeinket ahhoz, hogy folyamatosan tágítsák a határokat a legmodernebb technológiák kifejlesztése során.

Az ExxonMobil büszke arra, hogy együttműködhet az Aston Martin Red Bull Racing csapattal, a Stewart-Haas Racing teammel a NASCAR Sprint Kupa versenysorozat keretében; a Porsche, a Bentley és a TOYOTA GAZOO Racing csapattal a FIA Hosszútávú Világbajnokságokon (World Endurance Championship); a Corvette Racing, a Porsche North America, a Lexus és az Acura/Caterpillar teammel az IMSA WeatherTech SportsCar Bajnokságon; valamint számos további, a szerte a világon megrendezésre kerülő autóversenyeken részt vevő csapattal.

További információkért az ExxonMobilról és márkáiról kérjük, látogasson el honlapunkra (www.exxonmobil.com), vagy kövessen minket a Twitteren: www.twitter.com/exxonmobil.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190906005023/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok
832-625-4000
Forrás: ExxonMobil

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.