OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. szeptember 9., hétfő 15:58

Az ExxonMobil és a Porsche kiterjeszti motorsport-technológiai együttműködését a Formula-E-re (1. rész)
    Spring, Texas állam, USA , 2019. szeptember 9., hétfő (Business Wire/OTS) - Mobil márkájú kenőanyagok és hajtóműolajok kerülnek felhasználásra a Porsche Formula-E versenyautóiban

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20190906005023/en/

Az ExxonMobil kibővíti globális üzleti és műszaki együttműködését a Porsche-val: a 2019 / 2020-as szezonban a német luxusautógyártó az ExxonMobil termékeit használja majd a Formula-E versenysorozatban részt vevő autóiban. Az új együttműködési megállapodás eredményeként az ExxonMobil belép az elektromos autóversenyzés világába.

Az év végén Szaúd-Arábiában megrendezésre kerülő első versenytől kezdve a Porsche számára az ExxonMobil fogja biztosítani a nagyteljesítményű elektromos hajtóművekhez a Mobil márkájú hajtóműolajokat, amelyeket kifejezetten az elektromos járművek speciális igényeinek kielégítésére fejlesztettek ki.

"A Formula-E világába való belépésünk a Porsche partnereként nem pusztán korábbi sikeres üzleti kapcsolatunk kibővítését jelenti, hanem az autóversenyzés terén eddig is számos győzelmet biztosító együttműködésünk még magasabb szintre emelését" - magyarázta Russ Green, az ExxonMobil kenőanyag késztermékeit gyártó divíziójának alelnöke. "Miközben a Porsche megkezdi a versenyzést és bizonyítja elektromosgépjármű-gyártási technológiájának erejét, az ExxonMobil egy teljes Mobil kenőanyagcsaládot fejleszt ki, hogy segítse a Porsche új Formula-E csapatát a sikeres autóversenyzési hagyományok elektromosautó-versenyeken való továbbvitelében. A motorsport az a terület, amelyen csak a valóban kiemelkedő minőséget képviselő nagyteljesítményű kenőanyagok és olajok képesek hozzásegíteni a sikerhez a versenyzőket."

Az elektromos versenyautók esetében olyan nagyteljesítményű kenőanyagokra van szükség, amelyek rendelkeznek a gépjármű akkumulátora által igényelt speciális tulajdonságokkal, ideértve az elektromos vezetőképességet, a hűtési jellemzőket és az anyagok egymással való kompatibilitását.

"Mivel az ExxonMobil már több mint 20 éve az egyik legfontosabb partnerünk a műszaki fejlesztésben, nincs olyan kenőanyaggyártó, amely nála jobban ismerné és értené a Porsche teljesítménnyel kapcsolatos filozófiáját" - fejtette ki Fritz Enzinger, a Porsche Motorsport elnökhelyettese. "Az ExxonMobil nem csak értékes segítője volt eddig is kereskedelmi tevékenységünknek, hanem fontos csapattagként támaszkodtunk rá az első helyezésért folytatott küzdelmünkben a bajnokságokon Sebringtől Le Mans-ig. Teljesen egyértelmű volt számunkra, hogy abban a Formula-E csapatunkban is ott van a helye, amellyel a Porsche belép az autóversenyzés izgalmas, új korszakába."

Az új műszaki partnerségi kapcsolat kiegészíti az ExxonMobil és a Porsche közt már régebb óta fennálló globális partnerség keretében a különféle bajnokságokon (World Endurance Championship, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, Porsche Mobil 1 Supercup, Porsche Carrera Cup) és szerte a világon megrendezett egyéb különleges versenyek keretében folyó együttműködést. (folyt.)



2019. szeptember 9., hétfő 15:59

Az ExxonMobil és a Porsche kiterjeszti motorsport-technológiai együttműködését a Formula-E-re (2. rész)
    Spring, Texas állam, USA , 2019. szeptember 9., hétfő (Business Wire/OTS) -

        
     Amit az ExxonMobilról tudni kell…

Az ExxonMobil, amely a legnagyobb tőzsdén lévő nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, kimagasló technológiai megbízhatóság és a folyamatos innováció révén igyekszik hozzájárulni a világ egyre növekvő energiaigényének kielégítéséhez. Az ExxonMobil számos ágazatvezető erőforrással rendelkezik, a világ egyik legnagyobb kőolajfinomítója és kőolajtermék-forgalmazója, és vegyipari vállalata szintén a világon a legnagyobbak közé tartozik.

Amit az ExxonMobil motorsportokkal kapcsolatos tevékenységéről tudni kell…

Az autóversenyek az ExxonMobil és kenőanyag-, valamint hajtóműolaj-márkái számára a végső megmérettetést jelentik, melynek alapján még tovább tökéletesíthetjük az olajok, kenőanyagok és üzemanyagok előállítására szolgáló technológiáinkat. Minden egyes versenyszezonban csúcstechnológiát képviselő termékekkel járulunk hozzá a járművek teljesítményének növeléséhez és hatékonyságuk fokozásához. Az ExxonMobil kenőanyagtermékeit a világ számos vezető autóverseny-csapata választja előszeretettel az autók számára rendkívül nagy megterhelést jelentő versenyszériák során. Az az ismeretanyag, amely a partnereinkkel való együttműködés révén birtokunkba kerül, hozzásegíti tudósainkat és mérnökeinket ahhoz, hogy folyamatosan tágítsák a határokat a legmodernebb technológiák kifejlesztése során.

Az ExxonMobil büszke arra, hogy együttműködhet az Aston Martin Red Bull Racing csapattal, a Stewart-Haas Racing teammel a NASCAR Sprint Kupa versenysorozat keretében; a Porsche, a Bentley és a TOYOTA GAZOO Racing csapattal a FIA Hosszútávú Világbajnokságokon (World Endurance Championship); a Corvette Racing, a Porsche North America, a Lexus és az Acura/Caterpillar teammel az IMSA WeatherTech SportsCar Bajnokságon; valamint számos további, a szerte a világon megrendezésre kerülő autóversenyeken részt vevő csapattal.

További információkért az ExxonMobilról és márkáiról kérjük, látogasson el honlapunkra (www.exxonmobil.com), vagy kövessen minket a Twitteren: www.twitter.com/exxonmobil.


Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190906005023/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok
832-625-4000
Forrás: ExxonMobil

    
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.