OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. szeptember 9., hétfő 15:40

A Toyosuban, Tokióban található teamLab Planets, a múzeum, ahol a víz a kiállítási közeg, most az őszt mutatja be. A víz felszínén úszó pontyok őszi falevelekké válnak, amikor a látogatók hozzájuk érnek.(1. rész)
    Tokió, 2019. szeptember 9., hétfő (Business Wire/OTS) - Ugyanakkor korlátozott ideig közvetlenül a toyosu-i piacról érkező halakból készült népszerű halételek várják a vendégeket a múzeumi éttermekben. - A teamLab alkotói közösség által létrehozott kiállítás egy "olyan múzeum Tokióban, Toyosuban, ahol vízen járnak a látogatók". A teamLab Planets TOKYO DMM.com (a továbbiakban "teamLab Planets") szeptember 1-től korlátozott ideig őszi tájjá változik. Tapasztalja meg Ön is azt különleges élményt, ahogyan színes falevelek és krizantémok tűnnek elő a semmiből a termekben, amikor áthalad rajtuk. Ne késlekedjen, az őszi témájú kiállítás csak november 30-ig tekinthető meg!

    Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20190905005290/en/

A kiállítás őszi tájjá való átalakulása egy nagy ívű interaktív installáció keretében valósul meg, melynek részesei a kiállítást mezítláb, vízben sétálva megtekintő látogatók is. Az őszi kiállítás címe: A koi pontyok és az emberek közös rajza a vízfelszínre - a végtelenség élménye. A kiállítás az évszakoknak megfelelően változik, és mindig az aktuális évszakban virágzó növények kelnek életre a látogatók szeme előtt. A mostani három hónapos időszakban a végtelennek tűnő víztükrön táncoló koi pontyok őszi falevelekké, krizantémokká és számos másfajta őszi virággá változnak, amikor a látogatók hozzájuk érnek.

Műalkotás: https://www.teamlab.art/jp/ew/koi_and_people/
Videó: https://youtu.be/12reeWeMXwQ
teamLab Planets: https://planets.teamlab.art

Októbertől kezdve a közönség kérésére korlátozott ideig különleges kínálat várja a látogatókat a múzeum Everything is in your hand (Minden a kezedben) nevet viselő, a PLANETS Co., Ltd. és a teamLab közösség közös kezelésében lévő éttermében. Az étlapon közvetlenül a toyosui piacról érkező friss tengeri halakból és kagylókból készült fogások szerepelnek.

A múzeum kiállítási koncepciója: "megmerítkezés a művészetben"

A teamLab Planets egy különleges múzeum, ahol a látogatók vízben sétálnak. 4 hatalmas kiállítóteremmel rendelkezik, amelyekben 7 műalkotás kapott helyet. A műalkotások a teamLab alkotói közösség egyedi koncepcióján alapulnak, amely azt hivatott elérni, hogy a múzeumba látogatók "teljes testükkel megmerítkezzenek" a művészetben.

A megmerítkezést lehetővé tévő hatalmas kiállítótérben egy sor installáció várja a látogatókat, amelyek révén teljes testükkel részeseivé válhatnak a művészeti alkotásoknak, és ezáltal elmosódnak a határok az alkotást megtekintő ember és a művészeti alkotás között.

A látogatók a termeket mezítláb járják végig, és a tágas terekben a többi látogatóval interakcióba lépve merítkeznek meg a művészeti élményekben.

Megnyitása óta a teamLab Planets múzeum több mint 1,25 millió látogatót fogadott, ami meghaladja mind a Picasso Múzeum, mind a Dali Színház és Múzeum látogatószámát.
A 2018 júliusában való megnyitása óta eltelt egy évben a teamLab Planets kiállításra több mint 1,25 millió látogató érkezett 106 országból és régióból a világ minden tájáról. A világ három legtöbb látogatót vonzó, egyetlen művész alkotásait bemutató múzeumának látogatószámával összehasonlítva a teamLab Planets több látogatót fogadott, mint a spanyolországi, barcelonai Picasso Museum (mintegy 950000 látogató) és a szintén Spanyolországban, Figueres városában működő Dali Színház és Múzeum (nagyjából 1,1 millió látogató). (Lásd 1. lábjegyzet!) Az egy év alatt a múzeumot megtekintő 1,25 millió látogatónak körülbelül 30%-a érkezett Japánon kívülről. (Lásd 2. lábjegyzet!). A látogatók lakhelyéről készült felmérés alapján kiderült, hogy a múzeum az amerikai egyesült államokbeli turisták körében volt a legnépszerűbb, és a Japánon kívülről érkező látogatók többi része Hongkongból, Taiwanból, az Egyesült Királyságból és Ausztráliából érkezett (a látogatószám alapján felállított sorrend).
------------------------------
1. THE ART NEWSPAPER SPECIAL REPORT Art's Most Popular: Exhibition and museum visitor figures 2018" The Art Newspaper. 311. szám, 2019. április.
2. A teamLab Planets hivatalos weboldalának jegyvásárlási adatai alapján (az adatok a 2019. március 1. és 2019. június 30. közti időszakban váltott jegyek számát tükrözik). (folyt.)



2019. szeptember 9., hétfő 15:40

A Toyosuban, Tokióban található teamLab Planets, a múzeum, ahol a víz a kiállítási közeg, most az őszt mutatja be. A víz felszínén úszó pontyok őszi falevelekké válnak, amikor a látogatók hozzájuk érnek.(2. rész)
    Tokió, 2019. szeptember 9., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
teamLab Planets
Sajtóanyag: https://goo.gl/tQXMLm
Jegyvásárlás, illetve további tájékozódás céljából kérjük, látogasson el hivatalos honlapunkra a következő internetes címen: planets.teamlab.art és kövessen minket az Instagramon.

A PLANETS Co., Ltd. és a teamLab közösség által közösen kezelt éttermek

The Bowl Steakhouse
A teamLab építészei által tervezett, nyitott terű, alkalmi étterem, ahol természeti környezetben élvezhetik a fogásokat a vendégek.
További információkért kérjük, kattintson ide: https://planets.teamlab.art/tokyo/restaurant.

Everything is in your hand (Minden a kezedben)
Eredeti ételeket kínáló étterem, amely arra a koncepcióra épül, hogy minden fogás vagy ital elfér a vendég egy kezében.
További információkért kérjük, kattintson ide: https://planets.teamlab.art/tokyo/foodstand.

PLANETS Co., Ltd.
A PLANETS Co., Ltd. a teamLab Planets TOKYO és a múzeumban üzemelő éttermek kezelését végző létesítménykezelő vállalat.

Amit a teamLabről tudni kell…
A teamLab (alapítás éve: 2001) egy alkotói közösség, amelynek tagjai számos művészeti és tudományágat képviselő technológiai "guruk", akiknek közös alkotása sajátságos világgá olvasztja össze a művészeteket, a tudományt, a technológiát, a dizájnt és a természeti környezetet. A teamLab célja az emberek és a természet közt, illetve az ember és a világ közt létrejövő új kapcsolatok feltérképezése a művészet eszközeivel. A teljes leírásért kérjük, kattintson ide:https://www.teamlab.art/about/.

A teamLab képviselője a Pace Gallery.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190905005290/en/

Kapcsolat:
Yohann Gainche
Public Relations, PLANETS Co., Ltd.
E-mail: pr-info@planets.art
További sajtóanyagok: https://goo.gl/forms/fqn8DmGV8WWIntP53
Forrás: PLANETS Co., Ltd

    
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.