OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. június 5. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. augusztus 27., kedd 14:27

Sajtóközlemény a JKP Static Kft. NEMZ_15-1-2016-0026 azonosító számú kutatás-fejlesztési projektjének befejezéséről.
    Budapest, 2019. augusztus 27., kedd (OTS) - A "Virtuális labor szálerősítésű betonszerkezetek tervezéséhez prototípus szimulációval" című projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, valamint az EUROSTARS Programme E!10316 nemzetközi támogatásával valósult meg. A projekt 2016-ban 17 965 864 forint hazai és 5 988 622 forint uniós támogatást nyert el. A projekt 2019. június 30-án fejeződött be.

        Napjaink egyik dinamikusan fejlődő alternatív beton erősítése a szálerősítés, mellyel a kvázi-rideg beton duktilitása növelhető. A JKP Static Kft. a Cervenka Consulting sro cseh partnercéggel szoros együttműködésben a projekt keretein belül kifejlesztett egy olyan szoftver modult, amely a szálerősítésű beton anyagmodelljének megalkotására, majd szerkezetek végeselem alapú numerikus modellezésére alkalmas.
     Az anyagmodell megalkotását prototípus szimulációval a virtuális labor végzi, majd az anyagmodell ismeretében további szerkezetek modellezhetőek. A szoftver működését és hatékonyságát valós méretű vizsgálatokkal verifikáltuk, mely alapján pontossága mérnöki szempontból megfelelő. Az adatcsere támogatás kifejlesztésével képes más programokkal való kommunikációra, adatcserére, ezen adatok feldolgozására és kiértékelésére. A szoftver alkalmazásával a szerkezetek megfeleltethetőek a szabványok által definiált alap és speciális kritériumoknak (tűz, ciklikus terhelés). A szoftver modul alkalmas mind az ipar, mind a tudomány területéről érkező kihívásokkal szembenézni, azokra hatékony megoldást adni. A biztonság mellett a költségoptimalizálás és környezettudatosság került a figyelem középpontjába. A szerkezetek méretének és erősítésének optimalizálásával, illetve a betonacél kiváltás lehetőségével az ökológiai lábnyom csökkenthető.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.