OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. augusztus 27., kedd 11:55

A Pitney Bowes bejelentette, hogy Software Solutions üzletágát 700 millió USA dollárért eladta a Syncsortnak (1. rész)
    Stamford, Connecticut állam, USA , 2019. augusztus 27., kedd (Business Wire/OTS) - Az üzletág eladása jelentős értéket biztosít a részvényesek számára, és ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a Vállalat tevékenységeinek átalakítása érdekében az ügyfeleknek nyújtott szállítási és csomagküldési szolgáltatások összetett lépéseinek egyszerűsítésére összpontosíthassa erőfeszítéseit - A nettó bevétel nagy részét a Vállalat a lejárathoz közeli adósságai törlesztésére fordítja - A Vállalat módosította a 2019-es évre vonatkozó előrejelzéseit

    A globális technológiai vállalat, a Pitney Bowes Inc. (NYSE: PBI), amely kereskedelmi megoldásokat biztosít az e-kereskedelem, szállítás, csomagküldés, adatszolgáltatás és pénzügyi szolgáltatások terén, ma bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött Software Solutions üzletágának eladásáról a Syncsort számára való 700 millió USA dollárért. A vételár készpénzben kerül kifizetésre. Az ügylet zárására várhatóan még a naptári év vége előtt sor kerül, amennyiben a felek megkapják a szabályozó hatósági jóváhagyásokat, és teljesítésre kerülnek a szokásos ügyletzárási feltételek.

"Szoftver és adatszolgáltatási üzletágunk az utóbbi néhány évben jelentős fejlődést mutatott és az ezt megelőző két egymás utáni évben egyaránt növekedést ért el, ezért biztos vagyok abban, hogy az üzletág kilátásai kedvezőek és a jövőben is folytatódni fog ez a növekedés" - nyilatkozta Marc B. Lautenbach, elnök-vezérigazgató. "Mindig is azt mondtuk, hogy ha egy üzletág többet ér másnak, mint saját magunknak, akkor érdemes elgondolkodni az eladásán. Software Solutions üzletágunk értékesítése a Syncsort számára ennek a filozófiának a jegyében történt. Szoftver- és adatszolgáltatási üzletágunk átkerülése a Syncsorthoz azonnali méretugrást biztosít, ami ügyfeleink, partnereink és a Pitney Bowes Software Solutions csapata számára is értékteremtő hatású.

Lautenbach így folytatta: "Bár az ilyen döntések meghozása sohasem könnyű, meg vagyok győződve arróI, hogy ez a döntés hosszú távon helyesnek fog bizonyulni. A Pitney Bowes ennek eredményeként áramvonalasabb globális technológiai vállalatként folytathatja tevékenységét, és erőfeszítéseit az azokon a piacokon való szállítási, csomagküldési és ezekkel kapcsolatos pénzügy szolgáltatásokra összpontosíthatja, ahol vállalatunk valódi versenyelőnnyel rendelkezik."

Miután 2018-ban a Pitney Bowes felső vezetői áttekintették a vállalat stratégiai fejlesztési lehetőségeit, a vállalat Igazgatóságával egyetértésben úgy döntöttek, hogy felmérik, milyen egyéb lehetőségek állnak a vállalat rendelkezésére ahhoz, hogy értéket biztosítson részvényesei számára. Azóta a Vállalat megvált Document Messaging Technologies (DMT) Production Mail üzletágától és az azt támogató szoftver üzletágtól; értékesítette a Global SMB (kis- és középméretű vállalatok számára biztosított) csomagküldési üzletága keretében közvetlen tevékenységeket végző egységeket hat kisebb európai országban; visszafizette egyes adósságait; módosította a részvényeseknek való készpénzkifizetés módját oly módon, hogy osztalékfizetés helyett részvényvisszavásárlást vezetett be; elindította a Wheeler Financial Services-t; valamint folytatta az alaptevékenységébe való beruházásokat azzal a céllal, hogy Global SMB üzletágában új termékeket, Commerce Services üzletágtában pedig új szolgáltatásokat vezethessen be, és bővíthesse hazai kiszállítási hálózatát.

A nettó bevétel felhasználása

A Vállalat tervei szerint az értékesítésből származó nettó bevétel nagyobb részét bizonyos hamarosan lejáró adósságai visszafizetésére fordítja.

"Több olyan adósságunk van, amelynek visszafizetési határideje a következő két évre esik, ezért az ebből az ügyletből befolyó nettó bevétel nagy részét ezeknek az adósságoknak a visszafizetésére fogjuk fordítani, a többi kötelezettségünket pedig refinanszírozzuk" - magyarázta Stan Sutula, ügyvezető elnökhelyettes és pénzügyi vezető. "Továbbá bankcsoportunkkal ápolt jó kapcsolatainkat igénybe véve egy olyan proaktív refinanszírozási tervet dolgozunk ki, amely számos különféle finanszírozási forrást alkalmaz, és szükség szerint kihasználja a tőkepiaci lehetőségeket is." (folyt.)



2019. augusztus 27., kedd 11:55

A Pitney Bowes bejelentette, hogy Software Solutions üzletágát 700 millió USA dollárért eladta a Syncsortnak (2. rész)
    Stamford, Connecticut állam, USA , 2019. augusztus 27., kedd (Business Wire/OTS) -

    2019-es prognózis

A harmadik negyedévtől kezdődően a Pitney Bowes Software Solutions üzletága megszűnt tevékenységként kerül feltüntetésre a pénzügyi kimutatásokban, és az előző időszakokra vonatkozó adatok módosításra kerülnek a Software Solutions eredményeinek a folytatódó tevékenységek eredményeiből való kizárása céljából. A módosított pénzügyi kimutatások szeptember végére feltöltésre kerülnek a Vállalat honlapjának Investor Relations (Befektetői kapcsolatok) aloldalára.

A vállalat módosítja a 2019-es évre vonatkozó éves bevételnövekedési rátájára, korrigált EPS (egy részvényre jutó eredmény) mutatójára és szabad cash flow-jára vonatkozó előrejelzést az alábbiak szerint:
     - A célzott bevételnövekedés 1 - 2 százalék rögzített árfolyamon a módosított 2018-as bevételhez viszonyítva
     - A célzott korrigált EPS a 0,65 és 0,75 USA dollár közti tartományba esik
     - A célzott szabad cash flow a 175 és 205 millió USA dollár közti tartományba esik

A fenti korrigált éves szintű EPS-re vonatkozó előrejelzés a Software Solutions üzletág értékesítésének hatását, valamint a magasabb vámok hatását tükrözi, mely hatások nem kerültek figyelembe vételre a Vállalat eredeti előrejelzésében. Ezeket a hatásokat várhatóan részlegesen ellensúlyozza egy halasztott adóeszköz átértékelési tartalékának visszaírása, amelyre a jelenlegi eredmények és a jövőbeli bevételi előrejelzések alapján a harmadik negyedévben kerül sor, és ennek következtében a Vállalat várakozásai szerint a harmadik negyedéves korrigált EPS a teljes évre vonatkozó korrigált EPS-hez viszonyítva 32 és 34 százalék közé esik.

Az előrejelzés tükrözi az üzleti tevékenység áttolódását a negyedik negyedévre, mivel a szállítás továbbra is a portfolió nagyobb részét képviseli. Ennek eredményeként a Vállalat várakozásai szerint a negyedik negyedéves bevétel a teljes évre vonatkozó bevételhez viszonyítva 26 és 28 százalék közé esik.

A tranzakció eredményeként a Vállalat tevékenységi köre átalakul és csökkennek a kiadások. Az üzletág eladása várhatóan nem gyakorol hígító hatást az ügyletzárást követő 12 hónapban az eredményre a tartozások törlesztéséből eredő kamatköltség-csökkenésnek és a kiadásokban bekövetkező általános csökkenésnek köszönhetően.

A zárás előtti időszakban a Pitney Bowes továbbra is szorosan együttműködik Software Solutions üzletága ügyfeleivel, partnereivel és a rendszerintegrátorokkal, és ugyanakkor a Syncsorttal is az üzletág zökkenőmentes átadásának biztosítása érdekében. Az ügylet zárására a szabályozó hatóságok jóváhagyása megkapásának és a szokásos zárási feltételek teljesülésének függvényében kerül sor.

A Pitney Bowes pénzügyi tanácsadója az ügylettel kapcsolatosan a Goldman Sachs & Co LLC, jogi tanácsadója a Cravath, Swaine & Moore.

Amit a Syncsortról tudni kell…

A Syncsort ún. Big Iron to Big Data (nagy mennyiségű adat kezelésére szolgáló nagy teljesítményű számítógép) szoftvereket biztosító globális vezető cég. A legkülönfélébb adatok (köztük a gépi tanulás, mesterséges intelligencia és prediktív elemzés alapjául szolgáló adatok) szervezését végezzük a világ minden táján annak érdekében, hogy lehetővé tegyük a világon a hatékony munkavégzést. Több évtizedre visszanyúló tapasztalatainkra támaszkodva biztosítjuk több mint 7000 ügyfelünk (ideértve a Fortune magazin 100 legnagyobb vállalatot felsoroló listájáról 84 céget) számára, hogy kritikus adataik alapján bármikor és bárhol gyorsan képesek legyenek értékteremtő döntéseket hozni. Termékeink egyszerű módszerrel szolgálnak az adatok optimalizálására, minőségük biztosítására, integrálásukra és elemzésükre annak érdekében, hogy segítsenek a jelen problémáinak megoldásában és a jövőre való felkészülésben. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra:  syncsort.com.

Amit a Pitney Bowes-ról tudni kell…

A Pitney Bowes (NYSE:PBI) globális technológiai vállalat, amely szerte a világon több milliárd ügylet lebonyolítását elősegítő kereskedelmi megoldásokat biztosít ügyfeleinek, akik közt megtalálható a Fortune magazin 500 legnagyobb vállalatot felsoroló listáján szereplő cégek 90 százaléka. Ügyfeleink tudják, hogy megbízhatnak a Pitney Bowes által az e-kereskedelem, szállítás, termékvisszaküldés, határokon átnyúló e-kereskedelem, irodai küldemények és szállítmányok, előválogatási szolgáltatások, helyadatok, ügyfélinformációs és ügyfélelkötelezést szolgáló szoftverek, szolgáltatások, és finanszírozás céljára biztosított megoldások, elemző eszközök és alkalmazásprogamozási felületek (API) pontosságában és precíziójában. A Pitney Bowes már mintegy 100 éve vezető innovátora és fejlesztője olyan technológiáknak, melyek leegyszerűsítik a kereskedelmi ügyletek végrehajtását. További információkért látogasson el a kereskedelem szakértőjeként ismert Pitney Bowes honlapjára: www.pitneybowes.com



2019. augusztus 27., kedd 11:55

A Pitney Bowes bejelentette, hogy Software Solutions üzletágát 700 millió USA dollárért eladta a Syncsortnak (3. rész)
    Stamford, Connecticut állam, USA, 2019. augusztus 27., kedd (Business Wire/OTS) -

    Előremutató állítások
Ez a dokumentum ún. "előremutató állításokat" tartalmaz a Vállalat várt vagy potenciális jövőbeli üzleti és pénzügyi teljesítményére vonatkozóan. Az előremutató állítások közé tartoznak, de nem korlátozódnak kizárólag ezekre, a Vállalat jövőbeli bevételére és eredményére vonatkozó előrejelzések, valamint a különféle jövőbeli eseményekre vagy feltételekre vonatkozó állítások. Az előremutató állítások nem tekintendők garanciának a Vállalat jövőbeli teljesítményére nézve, és olyan kockázatok és bizonytalansági tényezők tárgyát képezik, amelyek hatására a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek az előrejelzettektől. Ezek közé a kockázatok és bizonytalansági tényezők közé tartoznak, de nem korlátozódnak kizárólag ezekre, a következők: a fizikai levél-/csomagküldemények mennyiségének csökkenése; változások a U.S. Postal Service-szel vagy más jelentős piacok postaszolgálatával fennálló szerződéses kapcsolatunkban, illetve annak megszűnését; változások a postai küldeményekre vonatkozó szabályozásokban; a versenyfeltételek változása, ideértve az árazás alakulását, a technológiai fejlődést és a versenytárak által bevezetett új termékeket és szolgáltatásokat; az Egyesült Királyság esetleges kilépése az Európai Unióból (Brexit); új termékek és szolgáltatások kifejlesztése és piaci bevezetése, illetve az ehhez szükséges szabályozó hatósági jóváhagyások megkapása terén elért sikereink; változások a banki szabályzásokban vagy ipari banki jogosítványunk elvesztése; változások a munkaerőpiacon és a szállítási költségekben; makrogazdasági tényezők, ideértve olyan globális és regionális üzleti feltételeket is, amelyek hátrányosan befolyásolhatják a vevőink részéről megnyilvánuló keresletet, a külföldi valutaárfolyamokat és a kamatlábakat; változások a globális politikai feltételekben és a nemzetközi kereskedelempolitikában, ideértve kereskedelmi vámok kivetését vagy kiterjesztését, továbbá egyéb, a Vállalat által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission) a 10-K jelű nyomtatványon benyújtott 2018. évi Éves jelentésben és egyéb jelentésekben részletezett tényezők. A Pitney Bowes nem vállal felelősséget a jelen dokumentumban szereplő semminemű előremutató állítás új információk felmerülése, illetve új események vagy fejlemények bekövetkezése miatti frissítésére.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: https://www.businesswire.com/news/home/20190826005187/en/

Kapcsolat
Médiakapcsolatok:
Bill Hughes
Chief Communications Officer
203-351-6785
Emily Simmons
Communications, Software Solutions
843-467-1071
Pénzügyi kapcsolatok:
Adam David
VP, Investor Relations
203-351-7175

Forrás: Pitney Bowes Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.