OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. június 5. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. augusztus 21., szerda 12:06

A GB & Partners az európai kockázati tőkealap-kezelők elitjének új tagja
    Budapest, 2019. augusztus 21., szerda (OTS) - A GB & Partners első magyar kockázati tőke társaságként két nemzetközi befektetési alapkezelő támogatásával csatlakozott az Európai Venture Capital Szövetséghez és így teljes jogú tagjává vált az európai kockázati tőke alapok elitjének.

    A közel 76 milliárd forintot kezelő - többek közt a Nanushka-t is a portfóliójában tudó - GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. lett az első budapesti központú, magyar kockázati tőke társaság, aki alanyi jogon csatlakozott az Európai Venture Capital Szövetséghez, az Invest Europe-hoz.

A GB & Partners Tőkealap-kezelő a közép-európai régióban meghatározó szereplővé kíván válni a következő években, hiszen olyan sikertörténetek fűződnek a tőkealap nevéhez, mint a Nanushka, a RotaChrom világméretű terjeszkedése vagy Cyber Services nemzetközi elismerése. Itt az ideje, hogy a portfolió cégeken túl a GB & Partners is átlépje az ország határait. Ennek a folyamatnak fontos lépése, hogy bekerült a szövetség teljes jogú tagjai közé.

Jelentős mérföldkő ez azonban nem csak az elmúlt években dinamikusan fejlődő, az EXIM Bank Exportösztönző és Növekedési Magántőkelapját is kezelő, több mint húsz fős alapkezelő csapatának, de a teljes hazai befektetési szektornak is.

Azon túl, hogy a teljes jogú tagság megszerzéséhez szigorú nemzetközi iparági és szakmai működési szabványoknak és előírásoknak kellett megfelelni, szükséges volt két, már meglévő Invest Europe tag ajánlása is.

Két nemzetközi - egy amerikai és egy francia - befektetési alapkezelő gondolta úgy, hogy a GB & Partnersnek is helye van az európai kockázati tőke alapok elitjében. Az összesen több, mint 140 milliárd dollárt kezelő társaságok voltak azok, akik ajánlották a GB & Partners felvételét az Invest Europe teljes jogú tagjai közé.

A döntés hatalmas elismerés, hiszen az Invest Europe a hivatalos szakmai képviseleti szerve nemcsak az európai private equtiy, venture capital, illetve infrastruktúra-befektetési szektor szereplőinek, hanem szakmai befektetőknek is.

Az 1983-ban alapított szervezetnek 600 teljes jogú tagja van és a szektor érdekképviseletén túl, feladata az iparági normák folyamatos fejlesztése és az átlátható, transzparens működési keretek kialakítása és megőrzése. A GB & Partners az első magyar, nem külföldi hátterű alapkezelő, aki felvételt nyert a tagok közé.


     Kiadó: Triton Communications
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.