OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. augusztus 10. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2019. augusztus 14., szerda 10:10

Európa legnagyobb sugárvédelmi konferenciáját rendezik Magyarországon
    Budapest, 2019. augusztus 13., kedd (OTS) - Szoros versenyben Magyarország nyerte el a rendezés jogát a négy évente megrendelésre kerülő európai sugárvédelmi konferenciának. Várhatóan több mint ezer külföldi kutató fog 2022. május 30-tól június 5-ig a Budapest Kongresszusi Központban eszmecserét folytatni a sugárzás elleni védekezésről.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190814_001.jpg

     A rendezés jogáról a Nemzetközi Sugárvédelmi Szervezet (IRPA) valamennyi európai tagországának képviselője szavazhatott a Hágában megrendezett 5. európai IRPA konferencián. Magyarország mellett Spanyolország és Ausztria is pályázott a rendezés jogára.  A szavazás előtt Ausztria visszalépett Magyarország javára, ennek is köszönhetően, a hazai kezdeményezés 12:9 arányban megnyerte a szavazást a spanyol pályázattal szemben. A magyar csapat mindent elkövetett a sikerért, a kampány alatt megígérték még azt is, hogy győzelem esetén elmennek úszni a Hága melletti néhány fokos Északi tengerbe. Ezt az ígéretüket aztán be is váltották. https://twitter.com/IRPA2018/status/1006238807635750912?ref_src=twsrc%5Etfw

A szavazás részleteiről további információ: http://elftsv.hu/elft_admin/feltoltes_hirsugar/Hirsugar74.pdf

Az utóbbi időben a sugárvédelem jelentős figyelmet kapott, a Csernobil minisorozatnak köszönhetően. Mivel a budapesti konferencia jelmondata: "Radiation Protection for Everyone", ami annyit jelent, hogy sugárvédelem mindenkinek, ezért a szervezők azt tervezik, hogy online közvetítés formájában a nagyközönség számára is elérhetővé tesznek olyan előadásokat, amelyek sokakat érdekelhetnek.

A tradicionális nukleáris és radioaktív sugárvédelmi témák mellett, a nem ionizáló sugárzás elleni védelemnek (mobil telefon, 5G hálózatok) a szervezők külön szekciót biztosítanak.  

A konferencia alatt kerül lebonyolításra az Ifjú Kutatók Versenye. A helyi szervezők bizakodnak, hogy a rendezvény népszerű lesz a fiatalok körében és végre sikerül magyar "Európa bajnokot" hirdetni ezen a tudományos megmérettetésen.

A helyi szervezőbizottságban képviselteti magát az MVM Paksi Atomerőmű, a Semmelweis Egyetem, az Országos Atomenergia hivatal, a Budapest Főváros Kormányhivatala Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztálya, a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpont, a GAMMA Zrt., az Országos Frédéric Joliot-Curie Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet és az Országos Onkológiai Intézet szakemberei.

További információk a sugárvédelmi szakcsoport weboldalán:
http://elftsv.hu/hirek.php?id=2

Illetve a konferencia honlapján:
http://irpa2022.eu

Petrányi János
az IRPA 2022 konferencia elnöke
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.