OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. augusztus 9., péntek 14:44

A teamLab Borderless a világ leglátogatottabb, egyetlen művész alkotásait bemutató múzeuma "(1. rész)"
    Tokió, 2019. augusztus 9., péntek (Business Wire/OTS) -  A teamLab Borderless és a teamLab Planets egyéves évfordulóját ünnepli. A két múzeumra összesen több mint 3,5 millió látogató volt kíváncsi.

        Idén nyáron ünnepli megnyitásának egyéves évfordulóját a teamLab művészeti közösség két tokiói múzeuma: a MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless (Odaiba, Tokió; a továbbiakban "teamLab Borderless") és a teamLab Planets TOKYO (Toyosu, Tokió; a továbbiakban "teamLab Planets"). A megnyitás óta eltelt egy esztendőben a teamLab Borderless és a teamLab Planets együtt összesen 3,5 millió látogatót fogadott. A teamLab Borderless kiállításra az első évben 2,3 millióan voltak kíváncsiak; azaz a látogatók száma meghaladta a hollandiai Van Gogh Múzeum kiállítását megtekintők számát. Ez az egyetlen művész alkotásait bemutató múzeumok első évében elért látogatószáma terén új rekordnak számít. A látogatók a világ több mint 160 országából és régiójából érkeztek.

Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20190808005373/en/

A teamLab Borderless és a teamLab Planets múzeum egyaránt a teamLab művészeti közösség művészi alkotásait mutatja be. A teamLab Borderless egy állandóan változó művészeti alkotásokból összeálló, határok nélküli világ, egy "feltérképezhetetlen múzeum." A 2018 júniusában való megnyitása óta eltelt egy évben a múzeumba körülbelül 2,3 millió érdeklődő látogatott el a világ több mint 160 országából és régiójából. A teamLab Planets olyan "múzeum, ahol vízen járnak a látogatók." A kiállítótermeken a vendégek mezítláb sétálnak végig, és gyakorlatilag teljes testükkel, fizikailag is megmerítkeznek a fantasztikus művészeti alkotásokban. A 2018 júliusában való megnyitása óta eltelt egy évben a múzeum több mint 1,25 millió látogatót fogadott a világ több mint 106 országából és régiójából.

A világ három, 2018-ban legtöbb látogatót vonzó, egyetlen művész alkotásait bemutató múzeumával összehasonlítva mind a teamLab Borderless, mind a teamLab Planets több látogatót fogadott, mint a spanyolországi, barcelonai Picasso Museum (948483 látogató) és a Dalí Theatre-Museum Figueres városában, Spanyolországban (1105169 látogató). A teamLab Borderless múzeumba érkezők száma még a hollandiai, amszterdami Van Gogh Múzeum látogatóinak számát (2161160 látogató) is meghaladta, azaz a világ legtöbb látogatót vonzó, egyetlen művész alkotásait bemutató múzeuma volt. (*1)

teamLab Borderless (Odaiba, Tokió)
A teamLab Borderless kiállítást megtekintő 2,3 millió látogatónak körülbelül 50%-a érkezett a tengeren túlról (*2); a legtöbb érdeklődő az USA-ból jött, a sorban következő országok pedig Ausztrália, Kína, Thaiföld, Kanada és az Egyesült Királyság voltak, ami ékes bizonyítéka annak, hogy a múzeum nem csak a régióban, hanem távoli országokban is nagy hírnévre tett szert. Egy, a múzeum által végzett felmérés ugyanakkor arra is rávilágított, hogy a tengeren túlról érkező látogatók mintegy 50%-a kifejezetten a múzeum megtekintése céljából utazott Tokióba. (*3)

teamLab Planets (Toyosu, Tokió)
A teamLab Planets kiállításra 1,25 millió ember volt kíváncsi, akiknek körülbelül 30%-a érkezett a tengeren túlról (*4): többségük az USA-ból, kisebb részük pedig Hongkongból, Taiwanból, az Egyesült Királyságból és Ausztráliából.

-----------------------
*1 "THE ART NEWSPAPER SPECIAL REPORT Art's Most Popular: Exhibition and museum visitor figures 2018" The Art Newspaper. 311. szám, 2019. április.
*2 A teamLab Borderless hivatalos weboldalának jegyvásárlási adatai alapján (az adatok a 2019. február 16-a és 2019. június 7-e közti időszakban váltott jegyek számát tükrözik)
*3 A teamLab Borderless múzeumba látogatók körében (1237 válaszadó) végzett felmérés (Felmérés időtartama: 2018. október 25. - 2018. november 2),
*4 A teamLab Planets hivatalos weboldalának jegyvásárlási adatai alapján (az adatgyűjtés időszaka: 2019. március 1. - június 30.) "(folyt.)"
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



2019. augusztus 9., péntek 14:45

A teamLab Borderless a világ leglátogatottabb, egyetlen művész alkotásait bemutató múzeuma "(2. rész)"
    Tokió, 2019. augusztus 9., péntek (Business Wire/OTS)

        Amit a teamLabről tudni kell…
A teamLab (alapítás éve: 2001) egy alkotói közösség, amelynek tagjai számos művészeti és tudományágat képviselő technológiai "guruk", akiknek közös alkotása sajátságos világgá olvasztja össze a művészeteket, a tudományt, a technológiát, a dizájnt és a természeti környezetet. A teamLab célja az emberek és a természet közt, illetve az ember és a világ közt létrejövő új kapcsolatok feltérképezése a művészet eszközeivel. A teljes leírásért kérjük, kattintson ide: https://www.teamlab.art/about/
A teamLab képviselője a Pace Gallery.

Sajtócsomag

teamLab Borderless
https://goo.gl/MpzVss
Jegyvásárlás, illetve további tájékozódás céljából kérjük, látogasson el a következő internetes címre: borderless.teamlab.art, és kövessen minket az Instagramon.

teamLab Planets
https://goo.gl/tQXMLm
Jegyvásárlás, illetve további tájékozódás céljából kérjük, látogasson el a következő internetes címre: planets.teamlab.art, és kövessen minket az Instagramon.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190808005373/en/

Kapcsolat:
Kaori Oshima
Social Branding Team, teamLab
lab-pr@team-lab.com

Forrás: teamLab
    
    
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.