OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. augusztus 10. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. július 19., péntek 12:00

Az Egyesült Királyságot is meghódította a magyar fejlesztés, a Lapidaris
    Budapest, 2019. július 19., péntek (OTS) - Egy brit kisváros, Stonenleigh adott otthont annak a nagyszabású temetkezési kiállításnak, ahol egy magyar tulajdonú vállalkozás brit forgalmazó partnere impozáns standdal nyerte el a közönség elismerését. Ezzel a Lapidaris-kő vitathatatlanul belépett a kegyeletszolgáltatás nemzetközi piacára.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190719_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190719_002.jpg

Az eseményen - a korábbi évekhez hasonlóan - bemutatták a legújabb szakmai trendeket, különleges termékeket és szolgáltatásokat, valamint a legfrissebb találmányokat. A rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, a három nap alatt látogatók ezrei sétáltak a kiállító cégek standjai között, amelyek egyikén igazán formabontó megjelenéssel egy száz százalékban magyar találmány, a Lapidaris is helyet kapott.

Egyedülálló ötlet - így működik a Lapidaris

Az érdeklődés nem véletlen, hiszen egy olyan innováció került a brit közönség elé, amely különleges lehetőséget nyújt elhunyt szeretteink emlékének megőrzésére. A sírhelyre helyezhető, okostelefonnal leolvasható Lapidaris-kő és a hozzá tartozó online emlékoldalra feltöltött képek, videók elmondják mindazt, amit szavakkal nem lehet.

A Lapidaris-kő egy NFC-chipet tartalmaz, amelyhez csak hozzá kell érinteni az okostelefonunkat, és az egyedi azonosítónak köszönhetően máris elénk tárul az online emlékoldal. A megjeleníteni kívánt információkat, adatokat, emlékeket a megfelelő jogosultsággal rendelkező hozzátartozók tudják feltölteni, szerkeszteni és gondozni.

A rendszer számos innovatív és rendkívül hasznos funkciója közül kiemelkedik a GPS-alapú azonosítás, aminek köszönhetően a zsebünkben lévő telefonunk útvonaltervezőjével olyan síremlékekhez is eljuthatunk, amelyeknek nem ismerjük a pontos helyét.

Az eszköz egyszerűen felhelyezhető a különböző anyagból készült síremlékekre, emlékhelyekre. Ha ilyen követ látunk egy síron, egyetlen érintésnyire vagyunk attól, hogy információk, emlékek sokasága meséljen nekünk az elhunytról.

Így működik a Lapidaris rendszere: https://www.youtube.com/watch?v=cQvcsibR47Y

A sikertörténet folytatódik, újabb piacokat hódíthat meg

A rendezvény leglátogatottabb helyszínei között volt a magyar találmány standja, és a cég munkatársai pozitív visszajelzéseket kaptak. A Lapidaris nemzetközi sikertörténete folytatódik, hiszen számos európai országban zajlanak az előkészületek, hogy minél szélesebb körben, egyre több nyelvterületen legyen elérhető a magyar technológiai vívmány.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.