OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. június 27., csütörtök 13:38

Megrendezik a 37. Lidl Balaton-átúszást
    Budapest, 2019. június 27., csütörtök (OTS) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján - a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével - a szervező bizottság úgy döntött, hogy a 37. Lidl Balaton-átúszást 2019. június 29-én, szombaton megtartják.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_00120190627_001.jpg

A víz hőmérséklete reggel 24, délután 25 Celsius-fokos lesz.
Szombaton napos, száraz idő várható, a levegő hőmérséklete reggel 21, délután 27 Celsius-fok körül alakul.
Az esemény napjának reggelén a várható élénk szél miatt a Balaton vize hullámzó lesz, ezért a szervezők arra kérik 37. Lidl Balaton-átúszás résztvevőit, hogy a vízbe szállás előtt mérlegeljék, hogy úszásmúltjuk/úszástudásuk alapján alkalmasak lehetnek-e arra, hogy szeles időjárási viszonyok között ússzák át a Balatont, és döntsenek felelősen.

Eseményinformáció:
Úszótáv: 5200 m
Rajt: Révfülöp, a kikötő melletti labdarúgópálya
A rajthelyszín pontos címe: Révfülöp, Halász u. 7. (labdarúgópálya)
Cél: Balatonboglár, Platán Strand
Rajtolás időtartama:
8:00-12:00 között
Az első rajtolás időpontja attól függően módosulhat (korábbra és későbbre is tolódhat), hogy mikorra áll fel véglegesen a vitorlásokból kialakított biztonsági úszófolyosó.

A 37. Lidl Balaton-átúszáson az első 10 000 induló tud vízbe szállni. Az előjelentkezés nem biztosít garantált indulási helyet az eseményen. Az első 10000 indulót az úszáshoz szükséges karszalag átvételének sorrendjében határozzuk meg, melynek feltétele a nevezés és az érvényes orvosi igazolás.

Szintidő:
Az átúszást legkésőbb 12 órakor lehet megkezdeni. A célba legkésőbb 16 óráig meg kell érkezni. Kérjük a lassan úszókat, hogy ne hagyják az utolsó pillanatra a rajtolást!
A fenti időpontok az időjárási helyzet változása következtében módosulhatnak (korábbra kerülhetnek), amiről a hatóságokkal történt egyeztetést követően a rendezőség dönt.
Az átúszás során kilométerenként úszópálya zárási időpontokat állapítunk meg. Az egyes kilométerekhez a lenti időpontokig meg kell érkezni. Az időtúllépés esetén az indulónak a záróhajóra köteles felszállni, azt csak a balatonboglári célnál hagyhatja el.
Úszópálya zárási időpontok a 12 órás rajt zárási időponttal számolva:
2 km-nél: 13:30
3 km-nél: 14:15
4 km-nél: 15:00
További információk a 37. Lidl Balaton-átúszásról a www.balaton-atuszas.hu honlapon.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.