2024. április 20. szombat

2019. június 19., szerda 12:10

Családbarát ország születik! - Három projekt egy cél szolgálatában
    Budapest, 2019. június 19., szerda (OTS) - A CSBO (Családbarát Ország NK. Kft.) a magyar családok szolgálatában álló kutatási, képzési, innovatív és szemléletformáló tudásközpont, mely kutatási eredményekre támaszkodva a családokat támogató programokat fejleszt és valósít meg. Társaságunk jelenleg három európai uniós finanszírozású projekt megvalósulását segíti, melyek izgalmas és a családok számára hasznos újdonságairól számolunk be.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A Családbarát ország (EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001) projekt keretében működő www.csalad.hu oldal április 15-től megújulva, dinamikus dizájnnal, friss tartalommal várja azokat, akik pontos információkra kíváncsiak a családtámogatásokkal és a Családvédelmi Akciótervvel kapcsolatban vagy szeretnének a családi életet érintő más témákban elmélyedni. A portál hiteles információkkal, szakértői interjúkkal és életmód tartalmakkal segíti a családok tájékoztatását és szórakoztatását, apák napi meglepetésként pedig Csobot Adél kismamanaplója mellett útjára indul Takács Bence, kétgyermekes televíziós műsorvezető Apajegy(zet) című apa-blogja is.

Ugyancsak a Családbarát ország projekt keretében került kialakításra a Családbarát Hely tanúsító védjegy, melynek elnyerése hitelesen bizonyítja, hogy egy szervezet családbarát szemléletű, azaz családbarát szolgáltatást nyújt, illetve családbarát munkahelyként működik.  A tanúsítás előfeltétele egy auditvizsgálat, melynek során felmérésre kerül, az adott szervezet.

A három fokozatú (bronz, ezüst, arany) védjegyrendszer kidolgozásával egyidejűleg elkészült a Családbarát Hely tanúsító védjegy weboldala, pályázati felülete is, ahol egyszerűen benyújthatják pályázatukat a szervezetek a tanúsító védjegy bronz fokozatára. A http://csalad.hu/csaladbarathely/ oldal tájékoztatást nyújt a minősítésről, megszerzésének feltételeiről és folyamatáról.

A "Kapcsolj egyből!" (Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése EFOP-1.2.4-VEKOP-16-2016-00001) projekt célja a telefonos krízisszolgálatok fejlesztésével a válsághelyzetben lévők segítése. Az OKIT (Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat) együttműködésében 0-24 óra között elérhetően a kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem áldozatait segítik. Azért, hogy a segítség célba érhessen, elkészült egy kampány videó is, melynek főszereplője, a projekt nagykövete, Pásztor Anna énekesnő.

A "Gyermekút" (Kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése, EFOP-1.9.5-VEKOP-16-2016-00001) projekt a gyermekek 0-6 éves kora között az eltérő, megkésett fejlődés felismerésének és az alkalmazott terápiás, fejlesztő eljárások megismertetése érdekében mintegy tízezer szakember képzését indította el az érintett ágazatokban (egészségügy, köznevelés, szociális, gyermekvédelmi, gyermekjóléti terület), valamint mentálhigiénés támogatást nyújt szakembereknek és szülőknek egyaránt.