OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. május 26. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. június 18., kedd 15:07

A Vakáció első napján a Margitszigeten páratlan élménykoncerttel köszöntöttük a pedagógusokat
    Budapest, 2019. június 18., kedd (OTS) - A Budapesti Nyári Fesztivál gazdag programsorozatában hagyományainkhoz híven idén is a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra hívtuk a budapesti pedagógusokat. Az ajándékkoncertet a Nemzeti Filharmonikusok közreműködésével, közel kétezer oktató, tanár és családja élvezhette.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190618_004.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190618_005.jpg

Hagyományteremtő céllal a Szabad Tér Színház szervezésében a Margitszigeten egy elegáns, igazán különleges és gesztusértékű eseménnyel zárta le az idei iskolai tanévet és indította el a vakációt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertje. A teltházas eseményen a vendégek között közel 2 ezer tanár foglalt helyet. Az idei évben, a tavaly elindított sikeres kezdeményezést folytatva az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad együttműködésében és meghívására Budapest számos nevelő és oktatási intézményéből érkeztek a pedagógusok.

Cselekvésre bátorítva számomra a motivációt a hála érzése indította el és tartja fenn a gyermekeinket nevelők irányába. Az általam vezetett Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló nyári színházainkban rendszeren fogadunk előadásainkon, koncertjeinken ingyenes családi eseményeinken gyerekeket, fiatalokat, családokat - mondta Bán Teodóra, a Budapesti Nyári Fesztivál igazgatója. Az iskolák, az oktatási intézmények nélkülözhetetlen közösségek, melyek a legnagyobb felelősséggel kell, hogy helyt álljanak a társadalom építésében. Az otthonunkat, a szellemi értékeinket őrzők és átadók megbecsülése a jövő generációjának feltétele - tette hozzá az igazgatónő.

A teltházas előadás első részében Goldmark Károly Falusi lakodalmának, valójában első szimfóniájának pezsdítő harmóniáival töltekezhettünk, a második részben pedig Muszorgszkij legismertebb zongoraciklusának az Egy kiállítás képeinek gazdag témái és megunhatatlan dallamai csendülnek fel, abban a Maurice Ravel által nagyzenekarra írt formában, amellyel az egész világot meghódította.

Évtizedes adósságukat törlesztették a Nemzeti Filharmonikusok, amikor műsorra tűzték Goldmark Károly Falusi lakodalom című szimfóniáját. Kedves kötelesség ez számunkra, hiszen egy valódi remekműről van szó. Goldmark Károly a berliozi mintát követve komponált gyönyörű programzenét, szélesen ívelő dallamokkal, magával ragadó harmóniákkal, idillikus zsánerképekkel és varázslatos zenekari hangszínekkel. Furcsa, hogy bár magyar szerző magyar művéről van szó, mégis a nagyvilágban - nem utolsósorban Amerikában - sokkal többet játsszák, mint itthon, Magyarországon. Reményeink szerint előadásunk hozzásegítette a művet ahhoz, hogy minél többen megszeressék - nyilatkozott Hamar Zsolt a június 15-i koncertről.

Az est különlegessége egy önmagában is lenyűgöző látványelem volt, az animációs filmjeiről elismert grafikus és animációs filmrendező, Cakó Ferenc a nézők szeme láttára alkotta meg a zene hangjai és a pillanat inspirálta homokanimációját Muszorgszkij Egy kiállítás képei című zeneművének dallamaira, melyet a hatalmas ledfalon élőben követhetett a közönség.

Az EMMI, a Klebelsberg Központ és a Szabad Tér Színház az ország pedagógusait, tanítóit és családtagjaikat július 4-én várja ismét a Margitszigetre, Nicola Benedetti és a San Franciscó-i Szimfonikus Ifjúsági Zenekar ünnepi koncertjén.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.