OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. május 26. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. június 14., péntek 12:40

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Elnökségének nyilatkozata
    Budapest, 2019. június 14., péntek (OTS) - Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat mint a fizikai és hozzá kapcsolódó tudományok területén működő kutatóknak, tanároknak és a fizika alkalmazásával foglalkozóknak a tudományos, szakmai egyesülete, és mint az 1891-ben Eötvös Loránd által alapított Mathematikai és Physikai Társulat egyik szellemi jogutódja a mai napon tartott elnökségi ülésén az alábbi nyilatkozatot fogadta el.

    A Társulat Elnöksége sajnálattal állapítja meg, hogy az akadémiai kutatóhálózat körül kialakult bizonytalanság árt a magyar tudományosságnak, és ezért az ügynek a tudományosság szempontjait és a társadalmi elvárásokat is figyelembe vevő mielőbbi lezárását kéri. A kutatóhálózat átszervezésére irányuló törvényalkotással kapcsolatban a Társulat Elnöksége kifejezi elvárását: egyrészt az intézethálózat irányítása olyan, hosszú távon kiszámítható rendszerben történjen, amelynek megfelelő, a kutatók szakmai önállóságát tiszteletben tartó modell az Európai Unió valamelyik államában már évek óta bizonyította működőképességét és hatékonyságát, másrészt az alapkutatás és az alkalmazott kutatás állami finanszírozása - GDP-arányosan véve - néhány éven belül tervezett módon érje el az Európai Unió átlagának megfelelő értéket.

Budapest, 2019. június 12.

                     Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Elnöksége
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.