OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. december 13. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. június 6., csütörtök 13:10

A legjobbak vettek részt a Kárpát-medencei döntőn! Jutalmuk, júliusi nyaralás a Tehetségtáborban.
    Budapest, 2019. június 6., csütörtök (OTS) - Véget értek a Magyar Természettudományi Társulat 13-14 éves korosztály számára biológia, kémia és a földrajz tantárgyakból szervezett tanulmányi versenyei. Az idei tanévben harmadik alkalommal vehettek részt a döntőkben a magyarul tanuló 7. és 8. osztályos tanulók legjobbjai Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból. A felkészítő tanárok áldozatos munkájának is köszönhetően a versenyek előző fordulóiban az iskolai, a kerületi és a megyei döntőkben több mint ezer tanuló indult. Közülük a legeredményesebb tanulók vehettek részt a Kárpát-medencei döntőn. A helyezettek, a szponzorok jóvoltából értékes jutalmakat kaptak. (bővebben: http://www.mtte.hu/)

    A földrajz és kémia versenyek döntőinek évek óta az Eszterházy Károly Egyetem ad otthont Egerben.
A XXVII. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Verseny 2019. május 10-12 között került megrendezésre, ahol a 7. és 8. osztályban 29-29 versenyző indult, tizenhárman a határon túlról. Az első napon a versenyzők elméleti tudásukról adtak számot. Másnap terepi forduló következett, a Bükki Nemzeti Park területén. A szerzett kőzettani ismeretekről, megfigyelésekről a diákok feladatlapot töltöttek ki, majd a szóbeli fordulón 30 tételből "választhattak" a résztvevők, akik bátortalanságukat legyőzve, jól szerepeltek.
A XXX. Hevesy György Kárpát-medencei kémia verseny a múlt hónap végén 2019. május 31 - június 2. között zajlott. A 7. és 8. osztályosok korosztályában 36, illetve 34 versenyző indult közülük heten a határon túlról. Az elméleti, gyakorlati-laboratóriumi és szóbeli megmérettetésen nagyszerűen szerepeltek a versenyzők. Inspirálta őket az első nap programja is. A Kémia Tanszék oktatói - a szó szoros értelmében - sziporkázó kísérleteket mutattak be. A résztvevők ismereteit a nanotechnológiai kutatásokról tartott előadás gyarapította.

A XXIX. Herman Ottó Kárpát-medencei biológiai versenynek Kisújszállás adott otthon szintén június első hétvégéjén, 2019. május 31. - június 2. között. A megmérettetésen 34 fő vett részt, kilencen a határon túlról. A verseny első fordulójára a versenyzők saját megfigyeléseiken alapuló kiselőadással készültek, majd terepi és elméleti fordulókon mérték össze tudásukat. Számot adtak a terepgyakorlat során elhangzottakon kívül a hazai életközösségekről, növényhatározó használatában való jártasságukról, a TermészetBúvár magazin meghatározott cikkeiben olvasottakról és Herman Ottó életéről.

A Magyar Természettudományi Társulat eredményes munkájának köszönhetően már harmadik alkalommal vehetnek részt a patinás versenyek dobogós helyezettjei és a külhoni versenyfordulók legjobbjai a Társulat költségén szervezett Tehetségtáborban. Erdély és a Balaton-felvidék után idén Kárpátalja szépségeit, nevezetességeit ismerhetik meg a táborozók július első hetében, Kárpátalján Beregszász központtal a csillagtúra szerű Tehetségtáborban. A hasznos szakmai ismereteken túl szép élményekkel, barátságokkal is gazdagodnak a tanulók.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.