OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. június 6., csütörtök 10:07

Az ELMŰ-ÉMÁSZ részvétele az Európai Fenntartható Fejlődési Héten
    Budapest, 2019. június 6., csütörtök (OTS) - Hosszútávra tervező energetikai nagyvállalatként felelősséget vállalunk környezetünkért is. Eddigi intézkedéseink mellett idén megvizsgáltuk a Társaságcsoport tevékenységeit az Egyesült Nemzetek Szervezete által meghatározott 2030-as globális menetrend függvényében.

    Az Európai Fenntartható Fejlődési Hét (ESDW) egy olyan kezdeményezés, ami felhívja a figyelmet a fenntartható fejlődés fontosságára és egy közös platformon teszi azt követhetővé. Idén május 30. és június 5. között került megtartásra.

A nemrégiben elfogadott, az Egyesült Nemzetek Szervezete (UN) által meghatározott 2030-as globális menetrend és a hozzá tartozó 17 fenntartható fejlődési irányelv célja, hogy definiálja azokat a kulcsfontosságú kérdéseket, amelyek sürgős változtatásokat tesznek szükségessé minden szinten. Az Európai Fenntartható Fejlődési Hét hozzájárul ezen ambiciózus, univerzális és átalakító folyamathoz.

A Társaságcsoport büszkén állíthatja, hogy mind a 17 irányelvet aktívan gyakorolja, ami az alábbi listában több példán keresztül is látható:
     o    A szegénység felszámolása: ruhagyűjtés és a Károlyi István Gyermekközpont támogatása
     o    Az éhezés megszüntetése: éves karácsonyi ételosztás Észak-Magyarországon és Budapesten
     o    Egészség és jólét: Budapesti Elektromos Sportegyesület működése és a májusi egészségprogram a munkavállalóknak
     o    Minőségi oktatás: az ország egyik legjobb villanyszerelő képzése és partnerség a hazai legjobb egyetemekkel
     o    Nemek közötti egyenlőség: Diversity Program, Techcsajok rendezvény
     o    Tiszta víz és alapvető köztisztaság: a napi munkavégzés épületei mind be vannak kötve az ivóvíz hálózatba és a szennyvíz hálózatba
     o    Megfizethető és tiszta energia: vállalati épületek PV programja és a Károlyi István Gyermekközpont energiatermelő portfóliójának kialakítása
     o    Tisztességes munka és gazdasági növekedés: villamos energia alállomás építési program
     o    Ipar, innováció és infrastruktúra: okos oszlop fejlesztés, Smart modem
     o    Egyenlőtlenségek csökkentése: részmunkaidő és home-office támogatása
     o    Fenntartható városok és közösségek: a Lechner Ödön fasoron található okos oszlopok átadása
     o    Felelős fogyasztás és termelés: szelektív hulladékgyűjtés, e-hulladék gyűjtés és a villamosenergia-tároló beruházás
     o    Fellépés az éghajlatváltozás ellen: folyamatosan növekvő e-autó flotta
     o    Vizek védelme: olajgyűjtő medencék a transzformátorok alatt az alállomásoknál
     o    Szárazföldi ökoszisztémák védelme: madárvédelmi program
     o    Béke, igazság és erős intézmények: az Üzemi Tanács és a Szakszervezet működése
     o    Partnerség a célok eléréséért: GreenGo együttműködés

Az idei évben többek között nagy sikert aratott a Smart modem, ami a 2019-es innogy Nemzetközi Hálózati Konferencián második helyezést ért el a bemutatott fejlesztések között. Az eszköz automatikusan tud hiba jelet küldeni hálózati hiba esetén.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport az innogy-val közösen idén is hozzájárult az Európai Fenntartható Fejlődési Hét nevű kezdeményezéshez.

Budapest, 2019. június 6.

Tisztelettel,
Dr. Boross Norbert
Kommunikációs igazgató
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.