OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2019. június 3., hétfő 13:40

Teltházas koncerttel kezdődött a Budapesti Nyári Fesztivál 2019-es évada
    Budapest, 2019. június 3., hétfő (OTS) - Fennállásának ötödik évét ünnepelve a Margaret Island zenekar az év egyik legszebb pillanataként névadó szigetükre "hazatérve", pályafutásuk során elsőként adtak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon egy vizuálisan és zeneileg is páratlan nyárindító koncertet június 1-én.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190603_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190603_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190603_003.jpg

Június 1-én megnyitotta a Margitszigeti Szabadtéri Színpad idei évadát a Budapesti Nyári Fesztivál. A Margaret Island vizuálisan és zeneileg is páratlan nyárindító, teltházas koncertjét egyedi látványvilággal és szimfonikus zenekari kísérettel kiegészülve hallhatta a nagyközönség. A zenekar a teljes évet a színek bűvkörében tölti, a nyár első estéjén így az évszak tüzes színei elevenedtek meg a színpadon. A Füstös Bálint, Törőcsik Kristóf és Lábas Viki alapította Margaret Island ezen az estén Palya Bea és Bródy János vendégfellépésével egészült ki. A szimfonikus hátteret pedig a Lombos Pál által vezetett Heureka Pop Orchestra adta.

A második júniusi hétvégén pedig már minden színpadon és a Víztoronyban is elindul az évad. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 7-én és 9-én Giacomo Puccini utolsó és talán legcsodálatosabb művét, a Turandot-ot csodálhatja meg a közönség. A frenetikus és nagyformátumú zenemű a címszerepében Rálik Szilvia, főszerepekben pedig olyan sztárénekesekkel kerül bemutatásra, mint a kiváló fiatal szoprán énekesnő, a román Cristina Pasaroiu és az argentin operalegenda José Cura.

A kínai hercegnő története valójában egy perzsa meséből ered, Gozzin kívül Schiller is feldolgozta. A művet egzotikus és nagyszabásúra törekvő építkezés, markáns hangzatok jellemzik, de minden eltörpül ennek az utolsó és félbemaradt, végső duett és finálé nélküli grandiózus mesének a líraisága mellett. A művet végül Puccini tanítványa és barátja, Franco Alfano fejezte be Puccini precíz jegyzetei alapján, ősbemutatója 1926-ban volt a Milanói Scalában.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon pedig június 8-án immár negyedik alkalommal rendezik meg az egész napos családi programot kínáló Vakációváró Fesztivált. A nap színes programjai és a remek hangulat ízelítőt ad majd a színház kínálatából és bemutatja, miért érdemes figyelemmel kísérni a Városmajori Szabadtéri Színpad egész nyáron át a tartó programkínálatát és visszalátogatni Buda kedvelt nyári helyszínére a gyerekekkel is, ahol 12 héten át tartó gyerekszínházi előadások várják majd a családokat minden szombaton.

A Vakációváró Fesztivál Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar különleges koncertjével veszi kezdetét, június 8-án, 10.30-tól, amelyen mese-erdő közepébe hívnak minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet. A gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített verseiből megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. A koncert az egész nyáron át tartó matinésorozat nyitánya. A programok között kézműves foglalkozások, interaktív játszóház, vándorjátszótér, kutyás érzékenyítő bemutató, arcfestés és légvár kínál felhőtlen szórakozást a gyerekeknek.

A koncert után INGYENES programokra várják az érdeklődőket. A Felelős Szülők Iskolája edukációs és élményprogramokkal érkezik majd a Városmajorba. A kreativitás kulcsa - QUADRO projekt című kreatív-fejlesztő játszóházban a gyerekek számítógéppel, három dimenzióban tervezhetik meg, amit a fejükben megálmodtak, majd meg is építhetik azt. Okoskutya-bemutatójuk pedig az egészséges életmód, az érzékenyítés és a fogyatékosság elfogadása jegyében azt mutatja be, hogyan segíthet bennünket mindebben társunk, a kutya. Ennek során a gyerekek interaktív módon ismerkedhetnek meg pár kutyás sporttal, a kutyák pedig különböző ügyességi feladatokat mutatnak be.

A foglalkozások között a szabadba kihelyezett Csupa-csoda játszótéren a gyerekek önfeledten játszhatnak, vagy bolyonghatnak a lovagi várat idéző légvárban.

Az esti koncert-sorozatot idén, a Városmajor színpadán először fellépő Freddie nyitja meg, akit 2015-ben egy tehetségkutató műsorban ismerhetett meg az ország. Népszerű dalai, mint a Mary Joe, a Pioneer vagy a Csodák azóta is folyamatosan a hazai rádiók játszási listáinak élén szerepelnek. 2015-ben Mary Joe című dala a Petőfi Rádió hallgatói szavazatai alapján a nyár hivatalos slágere volt. A Class Fm-en három hétig vezette a toplistát magyar dalként, amelyre 2011 óta nem volt példa. Az elmúlt években saját zenekarával fesztiválok, szabadtéri és klubkoncertek állandó fellépője volt, jelenleg legújabb lemezén dolgozik, a koncerten a nagy slágereket az új anyagból egy-két dal fűszerezi majd.

További információk: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.