2024. március 28. csütörtök

2019. május 30., csütörtök 11:17

A Solera Holdings Jeffrey R. Tarr-t nevezte ki a cég új vezérigazgatójává
    Westlake, Texas állam, USA, 2019. május 30., csütörtök (Business Wire/OTS) - Tarr kiterjedt tapasztalatai az adatvezérelt és webalapú szolgáltatásokat nyújtó vállalatok vezetése terén elősegítik a vállalat növekedését - A Solera Holdings, Inc. (a továbbiakban "Solera"), amely a gépjárműipari és biztosítási ágazat számára kockázati és eszközadatok kezelésére szolgáló megoldásokat szolgáltatott szoftverként (software as a service [SaaS]) biztosító globális cégek körében az egyik piacvezetőnek számít, ma bejelentette, hogy a vállalathoz igazgatóként újonnan csatlakozó Jeff Tarrt nevezte ki a cég vezérigazgatójává. A Solera vezérigazgatói székét Tony Aquila-tól átvevő Tarr feladata a vállalat további növekedését célzó tevékenységek irányítása lesz.

Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20190528005674/en/

Tarr két évtizedre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkezik adatvezérelt és technológiaalapú szolgáltatásokat biztosító, különféle ágazatokban tevékenykedő vállalatok vezetése terén. Tarr legutóbb a DigitalGlobe, Inc.-nél az innovatív, mesterséges intelligencián alapuló termékek és egyéb új technológiák bevezetéséért felelős elnök-vezérigazgatóként tevékenykedett. Irányításával a DigitalGlobe számos új piacot hódított meg és megháromszorozta bevételét. Ezt megelőzően Tarr az IHS Inc. (ma IHS Markit Ltd.) elnök-vezérigazgatói posztját töltötte be, fontos szerepet vállalva a vállalat átalakítását célzó program megvalósításában, melynek eredményeként az gyorsan növekedő, magas árrést elérő információszolgáltató és tanácsadó céggé vált.

"Jeff kiterjedt tapasztalatai a kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapatok létrehozása terén, valamint az ügyfelek és részvényesek számára egyaránt értéket termelő vállalati kultúra kiépítése iránti elkötelezettsége tökéletes vezetővé teszik őt a Solera most következő növekedési szakaszában" - monda el Darko Dejanovic, a Vista ügyvezetője és a Solera igazgatótanácsának tagja. "Tony irányításával a Solera a globális piac egyik vezető szereplőjévé vált és erős piaci pozíciójának köszönhetően most készen áll arra, hogy tovább fejlődjön. Ezért nagy várakozással tekintünk a Jeff-fel való együttműködés elé, melynek során minden erőnkkel támogatni fogjuk őt a Solera növekedését célzó feladatok teljesítésében."

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatom a Solera-hoz, és izgatottan várom a vállalat további növekedését, a termékek fejlesztését és a Solera ügyfelei és partnerei számára az ágazatban legszínvonalasabbnak számító szolgáltatások biztosítását célzó közös munkát a Solera csapatával" - nyilatkozta Jeff Tarr, a Solera újonnan kinevezett vezérigazgatója. "A Solera több mint 50 éve biztosít kockázat- és adatkezelési szoftvermegoldásokat a gépjárműipari és biztosítási szektor számára. A Solera, amelynek rendszerén keresztül ma már évente több mint 300 millió tranzakció kerül lebonyolításra, a legideálisabb partner arra, hogy adatkezelési és technológiai szolgáltatásaival biztosítsa azoknak az eszközöknek a védelmét, amelyek az emberek mindennapi életének alapvető elemei."

Jeff Tarr több vállalat és jótékonysági szervezet igazgatóságának munkájában is részt vesz: tagja az EchoStar Corporation igazgatótanácsának, elnöke a Stanford Graduate School of Business Management igazgatóságának, társelnöke a Világgazdasági Fórum űrtechnológia jövőjével foglalkozó tanácsának (Council on the Future of Space Technologies), tagja a United States Geospatial Intelligence Foundation igazgatótanácsának és tagja az Egyesült Nemzetek Külkapcsolatok Európai Tanácsának.

Amit a Solera-ról tudni kell…

A Solera a gépjárműipari és biztosítási ágazat számára kockázati és eszközadatok kezelésére szolgáló megoldásokat szolgáltatott szoftverként (software as a service [SaaS]) biztosító globális cégek körében az egyik piacvezető vállalat. A Solera hat kontinensen, több mint 90 országban tevékenykedik. A Solera szolgáltatásait mintegy 235000 ügyfél és partner veszi igénybe, köztük jó néhány a legnagyobb amerikai egyesült államokbeli és európai vagyon- és balesetbiztosító cégek közül, valamint a világ legnagyobb eredeti gépjárműalkatrész-gyártó vállalatainak többsége, továbbá kormányok, pénzintézetek, gépjárműkereskedő, gépjárműjavító és gépjárműbontó vállalatok, valamint gépjárművek értékesítésével és vásárlásával foglalkozó cégek. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.solera.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190528005674/en/

Kapcsolat:
Alan Fleischmann
solera@laurelstrategies.com
202-776-7776

Forrás: Solera Holdings, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.