OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. május 16., csütörtök 16:18

A Q3 Medical Devices Limited forgalmazási megállapodást kötött a Medtronic-kal biológiai úton lebomló epevezeték- és hasnyálmirigystentjeinek forgalmazásáról
    Dublin, 2019. május 16., csütörtök (Business Wire/OTS) - A Q3 Medical Devices Limited (a továbbiakban "Q3 Medical"), melynek székhelye Írországban, Dublinban található, ma bejelentette, hogy forgalmazási megállapodást kötött a Medtronic plc-vel a hagyományos műanyag stentek kiváltása céljára tervezett, a piacon első ilyen termékként megjelenő, biológiai úton teljes mértékben lebomló, ARCHIMEDES elnevezésű stentjének forgalmazásáról.

    A Medtronic Gastrointestinal and Hepatology (Gasztrointesztinális és hepatológiai) üzletága, amely a Minimally Invasive Therapies (Minimálisan invazív terápiák) Csoport tagja és a Q3 Medical hat évre szóló, kizárólagos megállapodást kötött a biológiailag lebomló ARCHIMEDES stent Nyugat-Európában, az USA-ban és Japánban való forgalmazásáról; illetve a megállapodás jogot biztosít más régiókban való forgalmazásra is. A Q3 Medical folytatja tevékenységének bővítését Délkelet-Ázsiában, Latin-Amerikában, Kelet-Európában és a Közel-Keleten.

A hagyományos epevezeték- és hasnyálmirigystentek műanyagból vagy fémből készülnek, az ARCHIMEDES stent azonban olyan feloldódó anyagok kombinálásával kerül előállításra, amelyek az adott beteg állapotának megfelelően különböző gyorsaságú lebomlást tesznek lehetővé. A stent előállításához használt lebomló anyagoknak köszönhetően csökken azoknak az ismételt beavatkozásoknak a száma, amelyekre a jelenlegi stentek alkalmazásakor sor kerül, és szükségtelenné válik a jelenleg használt műanyag vagy fém stentek eltávolítására szolgáló eljárás elvégzése is. Az ARCHIMEDES CE-jelöléssel rendelkezik.

Eric Mangiardi, a Q3 Medical elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Szerencsésnek érezzük magunkat és büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan, a világ orvostechnikaieszköz-gyártóinak élvonalába tartozó szervezettel működhetünk együtt, mint a Medtronic. Ennek a megállapodásnak a megkötése jelentős előrelépés azon célunk elérése felé, hogy a biológiailag lebomló implantátumok egyik vezető globális fejlesztőjévé váljunk. Mangiardi hozzátette: "Az ARCHIMEDES alkalmazásának ígéretes előnyei azon alapulnak, hogy e termék esetében nincsen szükség a hagyományos műanyag stentek használatakor elkerülhetetlen második eltávolítási eljárásra, miáltal egyrészt javul a beteggondozás, másrészt az eltávolítási eljárás költségeinek kiesése sok milliárd eurónyi megtakarítást teszt lehetővé az egész világon az egészségügyi ellátó ágazatban."

Amit a Q3 Medical Devices-ról tudni kell…

A Q3 Medical Devices Limited egy írországi székhelyű holding vállalat, melynek fő tevékenysége a legfeljebb 10 millió euró éves bevételt elérő, új, innovatív orvostechnikai eszközöket előállító/fejlesztő vállalkozások felvásárlása. A holding németországi, Winsenben működő vállalatai (QualiMed Innovative Medizinprodukte GmbH, AMG International GmbH), Kínában, Sanghajban tevékenykedő cége (Q-San) és az USA-ban, Észak-Karolinában, Charlotte városában található leányvállalata (QualiMed-USA) folyamatosan bővülő tevékenysége középpontjában a kardiológiai, periferális vaszkuláris és nem vaszkuláris betegségekben szenvedő betegek kezelésére szolgáló, minimálisan invazív eszközök fejlesztése, gyártása és forgalmazása áll.

A holding 100%-os tulajdonát képező leányvállalatok folyamatos erőfeszítéseket tesznek az alapvető, mikro-invazív, biológiailag lebomló eszközeik és gyógyszeradagolásra szolgáló technológiáik globális fejlesztése érdekében. A vállalat termékei világszerte több mint 50 országban kerülnek értékesítésre eredeti gyártókkal (OEM), saját márkákat forgalmazó cégekkel és hálózatokkal való együttműködési megállapodások révén. A Q3 Medical saját, 100%-os tulajdonát képező leányvállalatainak tevékenysége három kulcsfontosságú vertikumra terjed ki: biológiailag lebomló implantátumok, mikro-invazív technológiák és gyógyszeradagolásra szolgáló termékcsaládok.

A Q3 Medical Devices Limitedet vállalkozók, gyártók, orvosok és az orvostechnikai eszközöket előállító vállalatok fejlesztésével és felvásárlásával foglalkozó befektetők nemzetközi csoportja hozta létre. A vállalat az emberek segítése révén megvalósuló értékteremtést tekinti küldetésének.

További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: http://www.q3medical.com/.

"CREATING VALUE BY HELPING PEOPLE" (ÉRTÉKTEREMTÉS AZ EMBEREK SEGÍTÉSE RÉVÉN)

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190514006144/en/

Kapcsolat:
Eric Mangiardi
President & CEO
Q3 Medical Devices Limited
+353867827296 (Ireland)
emangiardi@q3medical.com

Forrás: Q3 Medical Devices Limited

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.