OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2019. május 10., péntek 09:41

Második telephelyét nyitja a KITE Szerbiában
    Budapest, 2019. május 10., péntek (OTS) - 2019. május 7-én nagy napra virradt a KITE Zrt. szerbiai leányvállalatának kollektívája. Közel két évvel a KITE d.o.o. megnyitása után újabb telephelyet nyitnak, Topolyán. A töretlen fejlődés tehát nem áll meg, sőt további kapcsolatok és tevékenységi körök kialakítását feltételezi.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190510_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190510_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190510_003.jpg

A KITE Zrt. Magyarország vezető integrátoraként a kutatás-fejlesztés területén elért eredményeit felhasználva a fő szántóföldi növénykultúrákra alkalmazható komplex technológiai sorokat kíván a termelők körében elterjeszteni. Közel 300 milliárd forintos (1 milliárd eurós) forgalmát az agronómiai és műszaki területen a világban fellelhető legmodernebb technológiai elemek értékesítése adja.  Sok más műszaki eszköz mellett a John Deere és a JCB termékei teszik ki a legnagyobb volument a gépértékesítés területén. Emellett a piacon elismert mértékben foglalkozik terményforgalmazással, melynek legnagyobb részét első sorban az olajos termények értékesítése teszi ki.

A KITE Zrt. szerbiai jelenléte 2013-tól datálódik, amikor a magyarországi műtrágyabeszállítóval megszűnt a cég kapcsolata. Ekkor alakult ki a munkakapcsolat az Elixir Zorka szerbiai műtrágyagyárával, mely azóta is fennáll és folyamatosan erősödik.

2015-ben a John Deere meghirdette a szerbiai kizárólagos forgalmazói jogának pályázatát. A KITE Zrt. élt a lehetőséggel és a gyártói segítséggel sikerült is elindítani a folyamatot. Ekkor kezdődtek meg a tárgyalások a hivatalos szerbiai forgalmazói jelenlét kiépítésére. Mivel nem sikerült megegyezni a korábbi forgalmazó cég felvásárlásában, ezért 2016-ban elindultak egy új, saját vállalkozás, a KITE d.o.o. organikus felépítésének az útján, mely a KITE Zrt. 100%-os tulajdonában lévő leányvállalat. Ennek a cégnek az alapját az Újvidéken található Masferg Agro Mechanizacija d.o.o. szolgáltatta, melynek a bérelt telephelyét vette át akkor a KITE Zrt., a vállalkozás teljes kollektívája, Djordje Miskovič vezetésével pedig beintegrálódott a KITE d.o.o.-ba, mely 2017. május 1-jén nyitotta meg kapuit a partnerek előtt. Első nagyobb bemutatkozásuk a 2017-es újvidéki vásáron volt.

Működésük már az első évben eredményes volt, év végére megduplázódott a dolgozók létszáma az induláshoz képest. Ekkor még csak műszaki értékesítéssel foglalkozott a John Deere mellett már a JCB hivatalos forgalmazójaként is. 2018-ban pedig az agronómiai termékek forgalmazásával és terményfelvásárlással bővült a portfólió. Az anyavállalat tervei között már a kezdetekben egy országos hálózat kiépítése szerepelt. Hosszú távon öt bázis létesítését tervezik, mely biztosítja majd a KITE komplex tevékenységének megismertetését a szerbiai termelőkkel. Az újvidéki után a következő lépés a legújabb telephely megnyitása Topolyán.

2018-ban sikerült megvásárolni a topolyai önkormányzattól a KITE d.o.o. első, saját tulajdonú ingatlanát, melyen felépült a telephely. A helyszín megválasztását elsősorban a szállítási útvonalak elhelyezkedése befolyásolta, azonban a helyi önkormányzat konstruktív hozzáállása is segített a döntésben.  A támogató légkör nemcsak a városban, hanem a belgrádi és a vajdasági nagypolitikai környezetben, valamint a helyi beszállítók és partnerek részéről is érezhető volt.

A beruházás több lépcsőben valósul meg. Ezúttal a tervezett 1500 m2-es épületegyüttesből több mint 800 m2 épült fel, mely az irodai és szociális helységeket - tárgyalót, bemutatótermet, alkatrészek és inputanyagok tárolására alkalmas raktárhelységeket, valamint kétállásos szervizműhelyt - foglal magába. Emellett az udvaron található egy gépmosó és egy géptároló terület, melyből 820 m2 a tervek szerint vámszabad területként fog üzemelni, valamint a portahelység. A telephely mérete 1,84 hektár. A következő fázisban az agronómiai termékek - vetőmagok és növényvédő szerek - tárolására alkalmas raktárhelységek épülnek majd fel. Az új telephely nyolc alkalmazottal indul. A beruházás 25% önerőből, 35% vissza nem térítendő támogatásból és 40% kamattámogatott hitelből valósul meg. A támogatásokhoz a szabadkai Prosperitati Alapítvány közreműködésével jutottak, ami a vajdasági magyarság donálását tűzte ki céljául, új munkahelyek teremtése és az infrastruktúra fejlesztésének érdekében.

A nyitó nap rendezvényein részt vett Branislav Nedimović Szerbia mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási minisztere, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Juhász Bálint a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője, valamint Szijjártó Péter Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, aki kitért arra, hogy a KITE Zrt. a hagyományokra épülő innováció terjesztését szolgálja a határokon túl is. Emellett pedig folyamatosan komoly lépéseket tesz annak érdekében, hogy a legmodernebb technológiát elterjessze Magyarország határain kívül is.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.