OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 19. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. május 7., kedd 15:35

BFTK - Szamos turisztikai megállapodás és új Budapestinfo Point nyitás
    Budapest, 2019. május 7., kedd (OTS) - A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Budapest Főváros Önkormányzatának fesztiválszervezésért és turizmusért felelős nonprofit cége, melynek elsődleges turisztikai feladata a hiteles turista tájékoztatás, Budapestinfo Point hálózat üzemeltetése, Budapest Card városkártya család menedzselése valamint, turisztikai marketing tevékenysége - városmárka építése-, melynek idei eredménye a European Best Destination díj.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190507_001.JPG

A Budapestinfo Point hálózat, a fővárosban saját fenntartású irodáiban várja a turistákat, valamint Partneri Hálózatának bővítési stratégiájának nagyon sikeres példája a Szamos Kávéházzal való a névhasználati együttműködés, valamint a város 22 pontján működő Budapestinfo mobil pontjaival lát el évi félmillió turistát információval és minőségi turisztikai szolgáltatással.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és a Szamos között évek óta fennálló együttműködés ma újabb fejezetéhez érkezett. Egy turisztikailag frekventált helyszínen, - a világ legszebbjei közé sorolt - Parlament és a Duna part szomszédságában, a Kossuth téri Szamos Kávéházban, az egy hónapos 'soft openinget' követően, ma ünnepélyesen is megnyílt a legújabb Budapestinfo Point®. Ez, a turisztikai tájékoztatást nyújtó hely annyiban más, mint az eddigiek, hogy ezt Budapest Főváros nonprofit cége a BFTK, valamint egy profitorientált, de nem turisztikai szolgáltatást nyújtó társaság, a Szamos között létrejött turisztikai pilot projekt részeként nyílt meg.

A Szamos Csokoládé Múzeum előterében működő információs pont fél tucat nyelven nyújt általános tájékoztatást a külföldi és belföldi érdeklődőknek, valamint a főváros hivatalos Budapest Card családjának összes változatát is értékesíti. Az elmúlt hetek tapasztalata azt mutatja, hogy a Parlament környékét felkereső turisták könnyen rátalálnak a helyre és érdeklődnek a kedvezményes és minőségi szolgáltatásokat összegyűjtő kártya iránt.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a piaci igényeket felmérve és elemezve, a KSH által kiadott kedvező vendégforgalmi mutatók további élénkítését, illetve a Budapestre érkező vendégek komfortérzetének növelését tekinti céljának. A turistatájékoztatás még magasabb szintű végzése érdekében folyamatosan fejleszti Budapestinfo Point® hálózatát. Ennek keretében a BFTK tavasz elején adta át felújított Deák téri (Sütő utca) információs centerét. A Bálna Budapestben lévő központ, pedig - a nagyobb turista forgalmat lebonyolító - Budavár területére, a Szentháromság térre költözött. A Hősök terén, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A és 2B Terminálján is várják az információs centerek a turistákat. A Szamos Cafehoz hasonlóan, nyílt tájékoztató pont a Budapest Kofferben (Paulay Ede utca), valamint az Országos Széchenyi Könyvtár területén is üzemel információs hely.

A BFTK célja - a statisztikákban kimutatott erős turisztikai vonzerőt jelentő, magas minőségű kulturális tartalomgyártás mellett - a nonprofit, illetve profitorientált turisztikai és nem elsődlegesen turisztikai jellegű szolgáltatókkal való együttműködés. Mindezt annak érdekében teszi, hogy a kiemelt jelentőségű turisztikai ágazat erősödjön, hiszen az ilyen közvetett együttműködések is erősítik a foglalkoztatást a szektorban. A turisztikai ágazat közvetett hatása ugyanis a GDP-hez 2018-ban 8%-os - azaz 3.000 Mrd Ft volt.

Szamos csokoládé túrák

A Szamos más turisztikai szolgáltatással is előrukkolt erre az alkalomra. Immáron garantált túraként indítja minden szerdán, pénteken és vasárnap az úgynevezett csokoládé túrákat a Szamos Csokoládé Múzeumban. Az egy órás program alatt szakképzett vezető mutatja be a páratlan magángyűjtemény darabjait. Egyes helyszíneken kóstolót kapnak a látogatók, így nem csak a csokoládét, de az annak alapanyagául szolgáló kakaóbabot is megismerhetik. A túra utolsó állomásán csokoládé mester tart bemutatót, amelynek része a táblás csokoládé-öntés is. A csokoládét maguk a vendégek díszítik, melyet magukkal vihetnek. Végül a kakaótermesztésről és feldolgozásról szóló érdekes filmet tekinthetnek meg a résztvevők.
A tulajdonosok örömére e turisztikai termék elindításával a Szamos is hozzájárul a budapesti programkínálat palettájának színesítéséhez.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.