OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. május 6., hétfő 11:08

Sardzsa 1,1 millió USA dollár összegű támogatást nyújt a libanoni Amel Internationalnek a szervezet 1979 óta végzett kiemelkedő humanitárius tevékenységéért
    Sardzsa, Egyesült Arab Emírségek, 2019. május 6., hétfő (Business Wire/OTS) - A független non-profit szervezet több mint 100000 embernek, köztük 50000 nőnek és gyermeknek nyújtott segítséget az elmúlt évben - A felekezetektől független, libanoni nem kormányzati szervezet (NGO), az Amel Association International 1,1 millió USA dollár összegű vissza nem térítendő támogatást kapott Sardzsától az 1975-ben kitört libanoni polgárháború által érintett területeken élők számára az emberi jogok gyakorlásának lehetővé tétele, tanulási és megélhetőségi lehetőségek biztosítása és a gyermekek védelme érdekében tett rendkívüli erőfeszítései elismeréseként.

    A libanoni NGO számára a támogatást a Sharjah International Award for Refugee Advocacy and Support (Sardzsai Nemzetközi Díj a Menekültek Érdekképviseletéért és Támogatásáért) (SIARA) elnevezésű humanitárius díj odaítélése során ajánlotta fel Sardzsa. A támogatással az emírség lehetővé kívánja tenni a nonprofit szervezet számára (amely 1979 óta fáradhatatlanul tevékenykedik, vészhelyzeti és rehabilitációs segítséget nyújtva a rászorulóknak), hogy tovább fokozhassa erőfeszítéseit. Az elmúlt évben a szervezet több mint 100000 embernek, köztük 50000 nőnek és gyermeknek biztosított segítséget.

A SIARA-t a sardzsai székhelyű globális humanitárius szervezet, a The Big Heart Foundation (TBHF) és az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) 2017-ben hozta létre a MENA régióban (Közel-Keleten és Észak-Afrikában), valamint Ázsiában a lakóhelyüket elhagyni kényszerülő menekülteket úttörő, példa értékű, pozitív és kézzel fogható hatással bíró kezdeményezésekkel támogató személyek vagy szervezetek tevékenységének elismerése céljára.

A díj patrónusai őfelsége, Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi sejk, az Egyesült Arab Emírségek Legfelsőbb Tanácsának tagja és Sardzsa uralkodója, valamint felesége, őfelsége Jawaher Bint Mohammed Al Qasimi sejka, a TBHF elnöke és az UNHCR által végzett tevékenység keretei közt a menekült gyermekek ügyét támogató főpatrónus, akik továbbra is a szerte a világon a magánszemélyek és szervezetek által végzett jótékonysági tevékenység élen járó alakjai.
Az utóbbi években az Amel vezető szerepet játszott a Libanonban menedéket kérő szíriai menekülteknek nyújtott humanitárius támogatás terén, és egyre több országra, köztük Franciaországra, Svájcra és az USA-ra terjesztette ki tevékenységét.

Az Amel alapítóját, Dr. Kamel Mohannát idén negyedszer jelölték Nobel Békedíjra.

A SIARA célja a szervezetek és magánszemélyek ösztönzése arra, hogy hosszú távú, széles körű fejlesztési programokat és kezdeményezéseket indítsanak el a menekültek és a sérülékeny társadalmi csoportok életének jobbá tétele érdekében, elsősorban a katasztrófák, háborús konfliktusok és szegénység sújtotta ázsiai és MENA régióbeli országokban.

-VÉGE-

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190503005152/en/

Kapcsolat:
Fadia Daouk
National Network Communications
00971526172111
f.daouk@nncpr.com

Forrás: Sardzsa

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.