OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2019. április 24., szerda 14:07

Megújul a Virtuózok! Az ötödik évad meglepetéseket tartogat
    Budapest, 2019. április 24., szerda (OTS) - A Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor már 5 éve értéket képvisel és értéket teremt. A sikeres magyar formátumra joggal mondhatjuk, hogy kulturális kincs, hiszen a tehetségkutatáson kívül a komolyzene megismertetéséért, megszerettetéséért is rengeteget tett. A műsor elindulása óta 14%-kal nőtt a zeneiskolákba beiratkozottak száma.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190424_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190424_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190424_004.jpg

Peller Mariann, a műsor producere - aki idén elsőként nyerte el munkássága elismeréseként a Dohnányi Ernő-díjat - tovább álmodta a Virtuózok sikertörténetét. A rengeteg felfedezett szólista után az idei évadban Kamara Virtuózok versengenek a bruttó 12 milliós fődíjért. A közös zenélés öröme kerül a fókuszba, kamaraformációk mérik össze tudásukat. A 3-7 fős csapatok sok esetben a verseny kedvéért álltak össze. Családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül. Mi más lehetne a szlogen, mint "Egymásra hangolva".

A műsort újítások és világhírű sztárvendégek teszik még különlegesebbé. Maestro Plácido Domingo, a műsor nemzetközi mentora meglepetés produkcióval készül. Hogy pontosan melyik adásban és mit csinál majd, ez legyen a "jövő zenéje", de annyit elárulhatunk, hogy egy egész napot a Virtuózokkal tölt majd.

A népszerű műsorsorozatnak idén is a közmédia ad otthont, május 3-tól 6 héten át minden pénteken 19:30-tól a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén. A műsor felépítése is változott, 6 adás van, amiből első 5-ben dönt az 5 tagú zsűri. Az első adásban mind a 8 zenekar bemutatkozik. A versenyző csapatok: Aeris Brass Quintett, Custos Consort, Flautica, Harmónia utasok, Pontasto gitárkvartett, Sárközy Lajos és zenekara, Seven Sax és a TamBorEn Trio. Mindegyik epizódban egy formációtól elbúcsúzik a zsűri, de előtte egy zsűritagnak lehetősége van a hegedűjét odaadva mentességet adni annak a csapatnak, aki leginkább megérintette a szívét, ezzel megmentve őket a kieséstől. A 6. adásban - az élőben közvetített döntőben - , a döntés joga a nézőké: három formáció közül választja ki a közönség az abszolút győztest.

Emellett, az elejétől kezdve, minden adás után várják majd az applikáción keresztül a nézői szavazatokat a heti kedvenc kamarazenekarra. Mind a heti nyertes formációk, mind a szavazó nézők értékes ajándékokat nyerhetnek minden héten.

A rangos szakmai zsűri összetétele változatlan. Tagjai ebben az évben is Miklósa Erika, Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas operaénekesnő, Dr. Batta András, Erkel és Széchenyi-díjas zenetörténész, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke, Kesselyák Gergely, Liszt-díjas, Érdemes művész, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója, a Magyar Állami Operaház első karmestere, Balázs János, Liszt és Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapítója, Várdai István, Liszt-díjas gordonkaművész, a bécsi Zeneakadémia cselló professzora.
A két műsorvezető Morvai Noémi és Bősze Ádám.

Szintén újítás, hogy a korábbi évadok nagy kedvencei is visszatérnek, a győztes Virtuózok közül nyolcan segítőként támogatják a csapatok felkészülését. A fiatal zenészek, akiket ezúttal új szerepkörben ismerhetnek meg a nézők: Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű), Balázs Piri Soma (zongora), Bencze Máté (szaxofon), Boros Misi (zongora), Lugosi Dániel Ali (klarinét), Ninh Duc Hoang Long (tenor), Szabó Vencel (trombita), Szüts Apor (zongora).

A Kamara Virtuózok tehát május 3-tól látható majd péntekenként 19:30-tól a Duna Televízió és a Duna World műsorán.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.