OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. április 24., szerda 12:20

A fizika mindenkié idén - ötödször
    Budapest, 2019. április 24., szerda (OTS) - A fizika mindenkié rendezvényt első alkalommal 2015 áprilisában szerveztük meg, és azóta is minden év áprilisában sor került hasonló rendezvényre. Az ELFT idén 2019. április 26-27. között hirdeti meg a "A fizika mindenkié 5.0" országos rendezvényét.

    Nekünk, fizikusoknak és fizikatanároknak, a fizikával hivatásszerűen foglalkozóknak mindenképpen az a feladatunk, hogy kíváncsiságot ébresszünk, és minél szilárdabb alapot hozzunk létre a tudás és megértés kockáiból. Meg akarjuk mutatni a természettudományok sokszínűségét, a fizika mint tudomány alkalmazhatóságát, mindennapi eszközeink fizikai-műszaki alapkoncepcióját.

Meggyőződésünk, hogy a természettudományok felfedezését nem lehet elég korán kezdeni. A kíváncsiság, a felfedezni vágyás már a kisiskolás korban elkezdődik, hogy aztán nap mint nap újabb információkkal épüljön az a tudáshalmaz, amely biztos alapokat nyújt a jövő generációjának.

Az idei központi esemény házigazdája: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Fizikai Intézete, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Fizikai Intézete.

A rendezvény védnökei:
Sólyom Jenő fizikus, akadémikus, professor emeritus, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat elnöke,
Frei Zsolt fizikus, tanszékvezető egyetemi tanár, ELTE Fizikai Intézet igazgatója,
Zaránd Gergely, fizikus, akadémikus, egyetemi tanár, BME Fizikai Intézet igazgatója,

Helyszín: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.
Időpont: 2019. április 27. (szombat) 10:00-16:00

Az esemény honlapja:    http://afizikamindenkie.kfki.hu/

Az MTA honlapján található hivatkozás: https://mta.hu/esemenynaptar/2019-04-27-a-fizika-mindenkie-50-az-eotvos-lorand-fizikai-tarsulat-rend

A központi eseményre délelőtt 10-órától négy helyszínen várjuk a látogatókat. A Műegyetem K épületének Aulájában az ELTE és a BME fizika szakos hallgatói kísérleteket mutatnak be, amely kísérleteket a látogatók is elvégezhetnek. Ugyanitt az AUDMAX. előadóban neves előadók mutatnak be és magyaráznak el közérthető és szórakoztató módon fizikai jelenségeket. Azok a kísérletek, amelyek nagyobb teret és távolabbi megfigyelést igényelnek (vagyis brutálisak), az egyetem kertjében tekinthetőek meg. Hogyan szövi át a fizika a mindennapjainkat? Erre a kérdésre a Díszterem előadásai adnak válasz.

További információk: Härtlein Károly 06-1/463-11-36
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.