OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. október 16. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. április 3., szerda 18:46

A közmédia jogerősen pert nyert az RTL-lel szemben
    Budapest, 2019. április 3., szerda (OTS) - A bíróság kimondta, hogy a közmédia anyagaiban ténybelileg megalapozottan közölte, hogy a "Szenzációs négyes" műsornak már az első adása az agresszió és a szeméremsértés határán mozgott

        A bíróság első és másodfokon is a közmédiának adott igazat abban a sajtójogi perben, amelyet a Magyar RTL Televízió Zrt. kezdeményezett a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-vel és az ÚJ MÉDIA és TELETEXT Kft.-vel szemben. A kereskedelmi televízió azt kifogásolta, hogy az M1 csatorna és a hirado.hu oldal 2018. szeptember 4-én és szeptember 6-án leadott egy anyagot az RTL-en futó "Szenzációs négyes" című műsorral kapcsolatban. Ebben arra hívták fel a figyelmet, hogy a kereskedelmi csatorna műsorában olyan jelenetet is bemutatott, amely az agresszivitás és a szeméremsértés határán mozgott, továbbá, hogy a műsorban meztelen testeket mutattak. Immáron a másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla is helybenhagyta azon elsőfokú bírósági döntéseket, amelyek alapján mindkettő, az RTL által  e körben benyújtott kereset alaptalan.  A bíróság a "Szenzációs négyes" perben érintett részét megtekintette és kimondta, hogy egyrészt a közmédia anyagaiban ténybelileg megalapozottan közölte, hogy a "Szenzációs négyes" műsornak már az első adása az agresszió és a szeméremsértés határán mozgott, másrészt megalapozottan állította, hogy abban meztelen férfiak szerepeltek. A bíróság az ítéletében kiemeli, hogy a Magyar RTL Televízió Zrt. a bulvár kategóriába tartozó tartalmak esetében, mint amilyen az érintett műsor is köteles tűrni a kritikát és a számára nem tetsző véleményformálást is.
    
-------------------------------------------------------------------

     Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
     Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.