OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. április 3., szerda 11:10

"Vizes filmekkel" készül a közmédia a Víz Világtalálkozóra
    Budapest, 2019. április 3., szerda (OTS) - A Bolygónk a Föld című sorozatot, a Kék Bolygót, a Vad Balatont, A víz világát és az ORF Univerzumot is műsorra tűzi a közmédia Duna csatornája az előttünk álló időszakban. A köztévé a filmek vetítésével Magyarország egyik világszinten is kiemelkedő eseményére, a Budapesti Víz Világtalálkozóra készül.

    Magyarország 2019. október 15-17. között rendezi meg a Budapesti Víz Világtalálkozót (Budapest Water Summit). A közszolgálati média - összhangban a természetvédelemre is kiterjedő értékteremtési és értékőrzési céljaival - a rendezvény kiemelt jelentőségére tekintettel kimagasló színvonalú dokumentumfilmekkel készül a jeles eseményre. A közmédia televíziós csatornáin ma is rendszeresen láthatóak természetvédelemmel foglalkozó, ismeretterjesztő alkotások. A víz világa főcím alatt futó filmválogatások között olyan világhírű filmek tekinthetőek meg, mint például a BBC által készített, lenyűgöző látványvilágú Bolygónk a Föld II és a Kék Bolygó II David Attenborough természettudós, dokumentumfilmes tolmácsolásában.

A Vad Balaton című magyar természetfilmet április 7-én tűzi műsorára a Duna Televízió. A nézők megismerhetik Magyarország legnagyobb tavának felbecsülhetetlen természeti kincseit. Szó lesz a vulkánokról, mésztufa lépcsőkről, barlangokról, homokbuckákról és a szurdokvölgyekről, amelyek az Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak pedig nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek. A Duna csatorna vetíti az ORF Univerzum témába vágó részeit is, amelyek A Duna - Európa ütőere, Plitvice - A zuhatagos tavak vidéke, illetve a A Boden-tó - Smaragd Európa szívében alcímen követhetőek. A nézők válogatást láthatnak a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál filmjeiből is: az Üzenet a palackban című dokumentumfilm, a PET Kalózok történetét dolgozza fel, akik több száz folyamkilométert tettek meg a Tiszán és a több ezer önkéntessel együtt több mint 18 tonna hulladékot termeltek ki a folyóból.

A víz világa minden vasárnap délután a Dunán!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.