OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2019. március 27., szerda 13:50

Kihirdették az idei Városmajor Színházi Szemle versenyprogramját - 6 város 6 színházának 6 előadása, neves művészek és népszerű klasszikus előadások versenyeznek ismét a Majorban
    Budapest, 2019. március 27., szerda (OTS) - Az elmúlt év hat legjobb, nem budapesti, klasszikus és/vagy szórakoztató, magas művészi igénnyel színre vitt előadása lesz látható az idei Szemle versenyprogramjában. Az egyre szélesebb körben népszerűvé vált színházi eseményen olyan közkedvelt és neves színművészek is fellépnek, mint Jordán Tamás, Görög László, Nádasdy Erika, Bánfalvi Eszter, Bányai Kelemen Barna és még sokan mások. A kecskeméti, miskolci, győri, tatabányai és szombathelyi, valamint a határon túli magyar színházak képviseletében a szabadkai teátrumok kiemelt művészi értéket képviselő előadásait június 14. és július 2. között tekintheti meg a nagyérdemű a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190327_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190327_002.jpg

Kihirdették a 2019-es Városmajori Színházi Szemle versenyprogramját, amelynek keretében idén újabb hat város hat legjobb zenés, szórakoztató és klasszikus előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A figyelemre méltó szakmai esemény azokat is egészen biztosan felvillanyozza majd, akik nyáron sem tudnak színház nélkül élni. Az előadásokat a Benkó Bence-Fábián Péter páros, László Sándor, Bezerédi Zoltán, Czukor Balázs, Alföldi Róbert és Rusznyák Gábor rendezték, akik közül többen már visszatérő vendégei előadásukkal a Szemlének, mások pedig először kapnak helyet a fővárosi mustrán.

Az idei Szemlén az előző évekhez képest nagyobb számban szerepelnek klasszikusnak számító magyar művek új, izgalmas rendezései, de továbbra is helyet kapnak a könnyed, de minőségi szórakozást ígérő darabok, melyeket szakmai csapat választott ki a nem budapesti - vidéki és határon túli - kőszínházi kínálat több mint félszáz előadásából. A szakmai minőség mellett a válogató bizottságnak a városmajori színpad korlátozott technikai lehetőségeit is figyelembe kellett vennie. Ezek jegyében a Szemle Örkény István halálának szinte napra pontosan 40. évfordulóján a szerző Tóték című "tragigroteszk" darabjával indul június 14-én a Szegedi Nemzeti Színház vendégjátékában. Ezt követi június 18-án az '50-es évek legendássá vált propagandaoperettje, az Állami Áruház, melyet a sikeres fiatal rendezőpáros, Benkó Bence és Fábián Péter friss rendezésében láthat a budapesti közönség a kecskeméti Katona József Színház kiváló művészeinek tolmácsolásában. A tatabányai Jászai Mari Színház Molnár Ferenc elragadó budapesti Hamupipőke-történetével, Az üvegcipővel tér vissza a budai színpadra június 20-án, Czukor Balázs rendezésében. A szombathelyi Weöres Sándor Színház ismét Alföldi Róbert rendezésével szerepel a versenyprogramban, a tavalyi Volpone című, nagy sikerű előadás után - mely a Szemle "Legjobb előadás"-díját söpörte be -, idén A salemi boszorkányok című, országszerte nagy érdeklődést kiváltó előadását mutatja be a Majorban Bányai Kelemen Barna, a 2018-as Szemle "Legjobb férfi főszereplő"-díjazottjával a főszerepben. A Miskolci Nemzeti Színház immár sok év óta egyik főszereplője és ezalatt többszörös díjazottja a színházi szemlének, az idei évben azonban nem egy népszerű vígjátékkal, hanem Kosztolányi Dezső legszebb klasszikus regényének gyönyörű színpadi adaptációjával szerepelnek. Az Édes Anna Rusznyák Gábor átiratában és rendezésében elevenedik meg június 27-én a Városmajorban Mészöly Anna megható alakításában. A nagy magyar klasszikusok és nehezebb témájú előadások után a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata egy vérbő zenés vígjátékkal, Feydeau Osztrigás Micijével zárja a 2019-es versenyprogramot július 2-án.

A Városmajori Színházi Szemle évről évre egyre nagyobb számú közönséget vonz a budai színpadra, és a nyáron is minőségi színházi előadásokra vágyó nézők, hanem a szakma számára is izgalmas fórumként van jelen az esemény, melyet a négytagú szakmai zsűri mellett közönségszavazás is kísér.

A 2019. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja:

Örkény István: Tóték - Szegedi Nemzeti Színház (rendező: Bezerédi Zoltán)
Kerekes - Barabás - Darvas - Gádor: Állami Áruház - Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Benkó Bence és Fábián Péter)
Molnár Ferenc: Az üvegcipő - Jászai Mari Színház, Tatabánya (rendező: Czukor Balázs)
Arthur Miller: A salemi boszorkányok - Weörös Sándor Színház, Szombathely (rendező: Alföldi Róbert)
Kosztolányi Dezső: Édes Anna - Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Rusznyák Gábor)
Georges Feydeau: Osztrigás Mici - Szabadkai Népszínház Magyar Társulata (rendező: László Sándor)

A Városmajori Színházi Szemlét 2019. június 14. és július 2. között rendezik meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A programot idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség az interneten szavazhat a kedvenceire a www.szabadter.hu oldalon. A díjkiosztóra hagyományosan szeptember elején, a Budapesti Nyári Fesztivál záróeseményeként kerül sor. A közönség az interneten szavazhat a legjobb előadásról a www.szabadter.hu oldalon a Szemle indulása után.

További információk és jegyek: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.