2024. április 19. péntek

2019. március 26., kedd 12:13

A PIVOT Fintech engedélyt kapott a Szingapúri Monetáris Hatóságtól tőkepiaci szolgáltatások nyújtására (1. rész)
    Szingapúr , 2019. március 26., kedd (Business Wire/OTS) - Az engedély feljogosítja a vállalatot közvetlenül az ügyfeleknek biztosított, mesterségesintelligencia-alapú vagyonkezelési szolgáltatások nyújtására - A Pintec Technology Holdings Ltd. (a továbbiakban "PINTEC"; NASDAQ: PT) és a FWD Csoport által támogatott, digitális vagyonkezelési technológiai szolgáltatásokat nyújtó PIVOT Fintech Pte. Ltd. (a továbbiakban "PIVOT") ma bejelentette, hogy engedélyt kapott a Szingapúri Monetáris Hatóságtól (MAS) tőkepiaci szolgáltatások ([Capital Markets Services], a továbbiakban "CMS") nyújtására.

A PIVOT CMS engedélye, amelyet a MAS A digitális tanácsadási szolgáltatások nyújtására vonatkozó irányelveket összefoglaló, 2018. október 8-án megjelent publikációjában foglaltakkal összhangban adott ki, lehetővé teszi a vállalat számára, hogy AI- (mesterséges intelligencia) alapú befektetési szolgáltatásokat nyújtson közvetlenül lakossági ügyfelek számára.

"Ez a Szingapúrban kapott engedély jelentős mérföldkő számunkra, amely lehetővé teszi a PIVOT azon célkitűzése teljesítését, hogy innovatív vagyonkezelési megoldásokat kínáljon ügyfeleinek Délkelet-Ázsiában" - mondta el a PIVOT vezérigazgatója, Victor Lye, akinek nevéhez fűződik a PIVOT pénzügyi beilleszkedés mértékének növelését (azaz a pénzügyi integrációt) elősegítő, saját fejlesztésű, kockázati profil meghatározására szolgáló, játékmechanizmusokra épített elemző programjának kidolgozása.

A PIVOT legfőbb részvényese, a PINTEC bizonyítottan hatékony technológiai megoldásokkal és mélyreható szakértelemmel rendelkezik az AI-alapú globális eszközkihelyezési és vagyonkezelési szolgáltatások pénzintézeteknek való nyújtása terén a rendkívül erős versennyel jellemezhető kínai piacon. A PIVOT saját fejlesztésű kockázatiprofil-elemző programjának és ügyfélbefogadó portáljának a PINTEC AI-alapú technológiájával való integrálása révén a PIVOT létrehozta saját, végponttól végpontig terjedő, gépi tanulásra képes, AI-alapú, digitális befektetéskezelési szolgáltatását.

A PIVOT fogyasztói márkája a "SquirrelSave", amely eszközkihelyezési megoldásokat tervez AI-alapú, valós idejű, tőzsdén kereskedett befektetési alapokat (Exchange-Traded Funds [ETF]) magukba foglaló modellportfóliók és a hét minden napján 24 órán keresztül végzett folyamatos elemzések alapján, minden esetben az egyes befektetők előre meghatározott kockázati profiljának megfelelően.

"A gépi tanulásra képes mesterséges intelligencia egyrészt követni tudja, másrészt előre is tudja jelezni a valós idejű befektetési kockázatokat és megtérülést - és mindezt az embernél jóval hatékonyabban. A SquirrelSave képes megfelelni a meglévő befektetőink, illetve a szolgáltatásban még nem vagy nem megfelelő minőségű szolgáltatásban részesülő fogyasztók kockázatkezelési igényeinek, szakértői szinten, összefogottan, objektíven és átláthatóan, valós értéket teremtve" - magyarázta Victor Lye. "A PIVOT belépése a fogyasztói piacra, amelyet ez a most megkapott CMS engedély megnyit számunkra, elérhetővé teszi annak az elképzelésünknek a valóra váltását, hogy konstruktívan diszruptív megoldásainkkal megvalósítsuk a fogyasztók pénzügyi integrációját, és ugyanakkor hozzájáruljunk Szingapúr azon víziójának valóra váltásához, hogy pénzügyi technológiai innovációs központtá váljon."

Stratégiai terveink szerint a PIVOT tevékenységének alapját a PINTEC-nek a kínai és szingapúri AI-alapú pénzügyi technológiai megoldásokkal kapcsolatos kiterjedt tapasztalatai adják majd. Rövid távú tervünk az, hogy a PIVOT a szingapúri oktatási intézményekkel együttműködve kiképezzen egy, a mesterséges intelligencia területének szakértőiből álló helyi csapatot.

A PINTEC AI-alapú eszközkihelyezési rendszere Kínában a "POLARIS" márkanéven ismert. A 2016 júniusában elindított POLARIS révén sikeresen kialakítottunk gépi tanulásra képes AI-platformokat a főbb kínai pénzintézetek, köztük a Minsheng Securities, a Bank of Zhengzhou és Guoyuan Securities számára.

"A PINTEC-nél mindannyian nagyon örülünk annak, hogy támogathatjuk a PIVOT növekedését Szingapúrban eszközkihelyezési algoritmusainkkal, amelyek szigorú tesztelésen estek át, és megfelelve a szabályozói hatóságok előírásainak képesek kielégíteni a hosszú távú befektetési portfóliók átlátható, adott kockázatkezelési követelményeket teljesítő, alacsony költségű kezelése iránti egyre növekvő igényeket" - nyilatkozta Zheng Yudong, a PINTEC Vagyonkezelési üzletágának (Wealth Management Business) vezérigazgatója.

"Főrészvényesként a PINTEC nagy izgalommal tekint a szingapúri CMS engedély alapján megnyíló lehetőségek elé, és továbbra is támogatja a PIVOT-ot azon küldetésének teljesítésében, hogy gépi tanulásra képes, AI-alapú, digitális vagyonkezelési technológiai szolgáltatásokat nyújtson Délkelet-Ázsia minden részén."(folyt.)

2019. március 26., kedd 12:13

A PIVOT Fintech engedélyt kapott a Szingapúri Monetáris Hatóságtól tőkepiaci szolgáltatások nyújtására (2. rész)
    Szingapúr, 2019. március 26., kedd (Business Wire/OTS) -

Amit a PIVOT Fintech-ről tudni kell…

A PIVOT Fintech-et, amelynek székhelye Szingapúrban található, 2017 októberében hívta életre Victor Lye vállalkozó és a PINTEC Csoport (www.pintec.com) azzal a céllal, hogy gépi tanuláson és mesterséges intelligencián alapuló, B2B (üzleti vállalkozások közti) és B2C (üzleti vállalkozások és fogyasztók közti) digitális vagyonkezelési technológiai szolgáltatásokat nyújtson Délkelet-Ázsia minden részén. A PIVOT a PINTEC első vállalkozása Kínán kívül, amelyet a pán-ázsiai életbiztosító céget birtokló FWD Csoport és ún. "üzleti angyalok" (magán kockázatitőke-befektetők) támogatásával indított el.

További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.pivotfintech.com

Amit a PINTEC-ről tudni kell…

A PINTEC független, vezető technológiai platform, amely pénzügyi szolgáltatások nyújtását biztosítja Kínában. A nyílt platformján üzleti vállalkozásokat és pénzügyi partnereket összekötő PINTEC lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy hatékonyan és gördülékenyen biztosítsanak pénzügyi szolgáltatásokat a végfelhasználóknak. A vállalat testre szabott megoldások teljes palettáját kínálja ügyfeleinek, kezdve a "point-of-sale" (értékesítési helyi) finanszírozástól és a résztörlesztéses személyi hitelektől a vagyonkezelési szolgáltatásokon át a biztosítási termékekig. Skálázható és megbízható technológiai infrastruktúrájára támaszkodva a PINTEC számos üzleti vállalkozást lát el szolgáltatásaival, ideértve online utazásszervező cégeket, e-kereskedelmi, távközlési és online oktatási vállalatokat, SaaS platformokat, pénzügyi technológiai cégeket, interneteskereső-szolgáltatókat, online hirdetőket és adatbázisokat; továbbá különféle pénzügyi vállalkozásokat, köztük bankokat, brókereket, biztosítótársaságokat, befektetési alapokat és alapkezelőket, fogyasztási hitelezéssel foglalkozó vállalatokat, ún. "hitelező klubokat" (peer-to-peer platformok) és hasonló szervezeteket.

További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.pintec.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190324005011/en/

Kapcsolat:
Média:
PINTEC
Annie He
Telefon: +86 (10) 8564-3436
yini.he@pintec.com

ICR Inc.
Edmond Lococo
Telefon: +86 (10) 6583-7510
Edmond.Lococo@icrinc.com

Forrás: PIVOT Fintech Pte. Ltd.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.