OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. március 18., hétfő 14:48

Kincsem, ahogy még nem láttad - Kiállításmegnyitó
    Budapest, 2019. március 18., hétfő (OTS) - Megújult a Magyar Mezőgazdasági Múzeum egyik legnépszerűbb kiállítása!

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190318_004.jpg

     A magyar lovas hagyományok és a hazai lóversenysport tárgyi és szellemi emlékei nemzeti kulturális örökségünk részei, megőrzésük és bemutatásuk a Magyar Mezőgazdasági Múzeum számára kiemelten fontos feladat. A Múzeum gyűjteményének különösen féltve őrzött kincsei a hazai lóversenyzés ereklyéi. A 2019 márciusában megnyíló, tíz év után felújított Kincsem - Imperiál: Híres magyar versenylovak című állandó kiállítás átfogóan mutatja be a legkiemelkedőbb magyar versenylovak sikereinek történetét, a galoppversenyzés szabályait, valamint a versenyüzem működésének érdekességeit.

     A Múzeum idén kibővülő kiállításának szenzációját jelentik a magyar telivértenyésztés örök büszkeségeihez, Kincsemhez és Imperiálhoz kötődő tárgyi emlékek. Kincsem sikerei máig felülmúlhatatlanok. Élete során 54 versenyen indult, és minden alkalommal győzött. Imperiál, a második világháború utáni magyar lóversenyzés és telivértenyésztés legeredményeseb lova. A két versenylónak kiérdemelt helye van nemzeti emlékezetünkben.

     A kiállításban az érdeklődők játékos formában, interaktív elemek segítségével ismerhetik meg a magyar lóversenysport történetét, valamint a lótartással kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat. A látogatók a tárlat megtekintése során közvetlenül, fizikai valóságukban tapinthatják meg a különféle használati tárgyakat. A kirakók, kérdés-felelet kvízek és feladványok a gyermekek és felnőttek számára egyaránt játékos ismeretszerzésre adnak lehetőséget.

     A tárlat új tárgyi emlékekkel is gazdagodik, amelyek a múzeum filiáléjából, a tápiószelei Blaskovich Múzeumból kerülnek Budapestre. Blaskovich Ernőnek, a tápiószentmártoni ménes alapítójának, Kincsem egykori tulajdonosának személyes tárgyai mellett a megújuló kiállításban kap helyt a verhetetlen csodaló angliai Goodwoodban elnyert díja, mely győzelem Kincsem pályájának csúcsát jelentette. De megtekinthető lesz az egyik legjelentősebb magyar állatfestő, Pálik Béla Kincsemet ábrázoló festménye is.

     Az ünnepélyes megnyitóra 2019. március 19-én, 16 órakor kerül sor. A kiállítást Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora nyitja meg. A megnyitót követően a kiállítás kurátora, Gócsáné Dr. Móró Csilla tart tárlatvezetést.

Kincsem, ahogy még nem láttad - Kiállításmegnyitó
Időpont: 2019. március 19. 16 óra
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.