OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. március 5., kedd 12:14

A Schwarzmüller először szerzett piacvezetői pozíciót Magyarországon (1. rész)
    Freinberg, 2019. március 5., kedd (APA/OTS) - 1000 jármű kapott forgalmi engedélyt az elmúlt üzleti évben • A határidőre teljesített szállítások aránya meghaladta a 90 százalékot • Budapest mellett működik a Schwarzmüller Csoport legnagyobb üzeme

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190305_001.jpg

Az osztrák Schwarzmüller Csoport átvette a vezető szerepet a magyarországi vontatottjármű-piacon. A hivatalos magyarországi statisztikák szerint 2018-ban 971 Schwarzmüller jármű kapott forgalmi engedélyt, mellyel a cég az összes többi járműgyártó cég teljesítményét felülmúlta. A piacvezető vállalat az 1990-es évek óta működtet saját gyártóüzemet Magyarországon, Budapest közelében, ahol az elmúlt üzleti évben 4900 jármű gördült le a gyártósorról.

Roland Hartwig, a Schwarzmüller Csoport vezérigazgatója számára a magyarországi piacvezetői pozíció elérése egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a vállalat megfelelő stratégiát követ: "A magyar piacon elért eredményeink igazolták azt a hitünket, hogy siker csak magas minőségű, garantáltan hozzáadott értéket képviselő járművek gyártásával érhető el. Erre irányuló erőfeszítéseink is megtérültek Magyarországon." A Schwarzmüller rendkívül széles körű járműtermékpalettával rendelkezik, és a cég által gyártott járművek, melyek számos különféle specifikációnak megfelelnek, akár teljes mértékben az egyéni igényeknek megfelelően testre szabhatóak. A vállalatcsoport járműveivel új mércét állít fel az ágazatban a minőség és a kezelhetőség terén. A 2018-ban forgalmi engedélyt kapott mintegy 1000 Schwarzmüller járműből - melyek összesen 25 százalékos piaci részesedést képviselnek - 500 távolsági fuvarozás céljára készült, körülbelül 400 pedig építőipari fuvarozási célokra. A fennmaradó 100 jármű az olaj- és fakitermelő ágazatbeli és mezőgazdasági ügyfelek fuvarozási igényeit hivatott kielégíteni. A távolsági szállítójárművek gyártása Magyarországon történik, míg az építőipari célú acél szegmentívű billenő járművek iránti igényeket a cég importból fedezi. Ugyanakkor a Schwarzmüller több mint 4000 járművet exportál 20 európai piacra magyarországi gyártóüzeméből.

Digitális vezérlőállomásokat alkalmazó új gyártási módszerek
A Schwarzmüller magyarországi gyártóüzeme számára rendkívüli előnyöket hoztak azok az új gyártási módszerek, amelyeket a Schwarzmüller a Csoporthoz tartozó üzemekben 2016 óta bevezetett. A járművek sokfélesége miatt a gyártás most már olyan szerelősorokon történik, amelyeknek termelésirányítását igen összetett, digitális vezérlőállomások végzik. Ennek eredményeként mára a szállítási megbízhatóság az összes gyártóüzemben meghaladta a 90 százalékot. Ezeknek az intézkedéseknek a végrehajtása nyomán a Schwarzmüller Csoport termelékenysége 19 százalékkal nőtt, miközben a gyártás terén dolgozó alkalmazottak száma gyakorlatilag azonos szinten maradt.

A Schwarzmüller Csoport tovább növekszik
A Schwarzmüller Csoport már sorban a hatodik üzleti év végén könyvelhetett el forgalomnövekedést. 2018-ban a forgalom 7,4 százalékkal nőtt, az előző évi 350 millió Euróról 376 millió Euróra. 2012 óta, mely a jelenlegi növekedési szakasz kezdő éve, az első évben elért 229 millió Euróhoz viszonyítva a szerves növekedés összesítve 64 százalékos volt. 2018-ban a Schwarzmüller Csoport összesen 9306 járművet állított elő 21 piac számára, ami 426 járművel (avagy 4,8 százalékkal) haladja meg az előző évi teljesítményt (8880 jármű). A legyártott járművek 45 százaléka (4188 jármű) az építőipar, a nyersanyaggyártó ágazat és a hulladékhasznosító szektor számára készült. Ezek közé tartoznak a billenő járművek, az alacsonyplatós járművek, a mozgópadlós járművek és egyéb építőipari célú járművek. A vállalat összesen 50 különféle járműtípust állít elő. Ennek eredményeként ez az üzletág a méretét tekintve gyakorlatilag felzárkózott a legnagyobb divíziónak számító távolsági szállítójármű üzletág mögé, amely jelenleg 4467 jármű előállításával a termelés 48%-át adja. A jelenlegi növekedési szakaszban az építőipari járművek szegmens a legdinamikusabban fejlődő terület: míg 2012-ben mindössze 1767 építőipari jármű készült, a tavaly előállított mennyiség (4188 jármű) 137 százalékkal volt nagyobb. A kőolajipari és fakitermelő ágazat, valamint a mezőgazdaság számára gyártott járművek a termékportfólió hét százalékát teszik ki.

Roland Hartwig vezérigazgató az idei üzleti évben 9900 jármű gyártását tervezi, és 400 millió Eurós forgalmat szeretne elérni. Hartwig úr szerint a magyarországi gyártóüzem a járműgyártás folyamatos bővítése révén jelentős mértékben fog hozzájárulni a tervek megvalósításához.(folyt.)



2019. március 5., kedd 12:15

A Schwarzmüller először szerzett piacvezetői pozíciót Magyarországon (2. rész)
    Freinberg, 2019. március 5., kedd (APA/OTS) -

    Magyarországon a rendszerváltás óta
Az osztrák prémiumkategóriás haszonjármű-gyártó az 1990-es években Dunaharasztiban, Budapesttől délre építette fel magyarországi gyártóüzemét, amely ma már a Csoport legnagyobb gyártó létesítménye. A telephely teljes területe 21 0000 m2. A létesítmény beépítettsége több bővítési projekt eredményeként ma már 54 000 m2. Az üzem jelenleg mintegy 700 alkalmazottat foglalkoztat, elsősorban távolsági fuvarozási célú platós járművek, valamint alumínium szegmentívű billenős járművek és félpótkocsik gyártása terén. A gyártás mellett a telephelyen javítás és karbantartás is folyik, az üzem biztosítja a magyarországi cserealkatrész-ellátást, továbbá jármű-bérbeadást és használtjármű-értékesítést is végez.

További információk:
Mag. Michael Prock, Prock und Prock Marktkommunikation GmbH, Press Officer
Rochusgasse 4, 5020 Salzburg, Austria
Email: mp@prock-prock.at, Tel.: +43.662.8211550

A Schwarzmüller Csoport egyike Európa legnagyobb, átfogó szolgáltatásrendszert kínáló vontatott haszonjármű-gyártóinak. Az Ausztriában (Hanzing), a Cseh Köztársaságban (Žebrák) és a Magyarországon (Budapest mellett, Dunaharasztiban) működő 3 gyártóüzeme mellett a vállalat jelenleg a kontinens 21 országában, túlnyomórészt Közép-, Délkelet- és Kelet-Európában rendelkezik létesítményekkel. Több mint 140 évre visszanyúló szakmai tapasztalatai birtokában a prémiumkategóriás termékekre összpontosító cég, amelynek járművei etalonnak számítanak az iparágban, az egyedi igényekhez igazított szállítási megoldások szakértője. Haszonjárműveit főként a távolsági fuvarozással foglalkozó vállalatok, az építő- és az olajipar, valamint a nyersanyagtermelő és a hulladékhasznosító ipar veszi igénybe. 2018-ban a Schwarzmüller Csoport évente 9306 haszonjárművet gyártott, 2290 munkavállalót foglalkoztatott, és 376 millió Eurós árbevételt ért el.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.