OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. január 23., szerda 12:55

Katasztrófavédelmi eszközrendszer fejlesztése
    Budapest, 2019. január 23., szerda (OTS) - A GAMMA Műszaki Zártkörű Részvénytársaság a 2021. év harmadik negyedévében záruló program keretén belül egy olyan modulárisan felépülő katasztrófavédelmi eszközrendszer kifejlesztését és prototípus gyártását kezdte meg, amely a jelenleg rendszerben lévő elemeket kiegészítve növeli azok hatékonyságát, kibővíti a meglévő műveleti képességeket. A fejlesztés a Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása program (2018-1.1.2-KFI-2018-00212) keretében valósul meg, az NKFI alapból 266,7 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással.

        A projekt magába foglalja egy új, több célra alkalmazható alapjármű és annak moduláris cserélhető felépítményeinek, illetve kiegészítő adapterek alkalmazási lehetőségeinek kifejlesztését, prototípus változatainak megépítését. A kiemelt terepjáró képességekkel és védettséggel rendelkező hordozójármű biztosítja az akár hat fős állomány műveleti területre történő gyors kijutását, védettségét a környezeti, mechanikai hatásokkal, füsttel illetve egyéb veszélyforrásokkal (például robbanás esetén jelentkező repeszekkel) szemben, rendelkezik gyorsbeavatkozó tűzoltó képességgel, biztosítja a speciális felépítmények alap energiaellátását.
     A járműhöz fejlesztendő, illeszthető egyedi, cserélhető adapterek, felépítmények biztosítják a jármű bevethetőségét különböző műveleti helyzetekben, akár szélsőséges időjárási viszonyok között is. A feladatok részét képezi egy univerzális nyitott felépítmény kifejlesztése és prototípus megépítése, annak bázisán egy nehézterepi, átszabdalt, vegetációval erősen borított területen alkalmazható vízszállító, területmentesítő képesség, és egy kiemelt közúti baleseteknél alkalmazható nehéz műszaki mentőszer képesség megteremtése. A tervezett univerzális zárt felépítmény lesz az alapja a sebesült-, személyszállító és a bevetés irányító képességnek. A fejlesztés ezen túlmenően magába foglalja egy hómaró adapter integrálását, nehézterepi és közúti pótkocsi kialakítását is, amik lehetővé teszik nem csak az adott cserefelépítmény-elemek mobil tárolását, hanem azt is, hogy a hordozójárműre telepített alapképesség a műveleti területen egy másik képességgel önerőből kiegészíthető legyen. A többcélú gépjármű speciális felépítményei révén a katasztrófavédelem széles körben bevethető eszközévé válhat.
     A vállalat budapesti, Illatos út. 9. szám alatti telephelyén megvalósuló projekt nem csak egy új képesség létrehozását célozza meg, de egyben hozzájárul hazai járműgyártás fellendítéséhez a műszaki szakértői, mérnöki állomány megtartásához, új munkahelyek létesítéséhez is.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.