OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2019. január 18., péntek 11:28

Magyar Kultúra Napja a Magyar Nemzeti Múzeumban: ÉVFORDULÓK TÜKRÉBEN
    Budapest, 2019. január 18., péntek (OTS) - 2019. január 22. kedd, 16.00-20.00 óra

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190118_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190118_004.jpg

A Magyar Kultúra Napján a Magyar Nemzeti Múzeum egy előadás keretében Ady Endrére emlékezik halálának 100. évfordulója alkalmából. A költő koporsóját 100 éve a múzeum előcsarnokában ravatalozták fel. Akik búcsúztak tőle, január 29-én itt tiszteleghettek a 20. század egyik legjelentősebb magyar költője előtt.
A program második részében a január 15-én nyílt "Az ismeretlen Görgei" című kiállítás, - amely Görgei Artúrra, az 1848-49-es honvédtábornokra és hadügyminiszterre emlékezik - ismertetése mellett lehetőség nyílik a kiállítás megtekintésére is. A kiállítás 20 óráig várja az érdeklődőket.
Részletes program:
16 óra - Debreczeni-Droppán Béla (történész): "Az új Magyarország költője" - A 100 éve elhunyt Ady Endre temetése a Nemzeti Múzeumból
17 óra - Radnóti Klára (történész, a kiállítás kurátora): A Görgei-kép megrajzolásának problémái - Az ismeretlen Görgei című kiállítás

A program regisztrációhoz kötött.
A programra és a kiállításra érkező látogatóinkat ezen a napon kedvezményesen, egységesen 500 Ft-os belépővel várjuk.

Közös időnk - 1989 című kampány első napja:
A Magyar Nemzeti Múzeum a Magyar Kultúra Napján indítja el a "Közös időnk - 1989" című projektet, amelynek célja, hogy a múzeum gyűjteményeibe, a kutatásba és a kiállítások sorába beemeljék a rendszerváltás közös emlékezetét.
Figyeljék a felhívásainkat, és gyűjtsék '89-es emlékeiket!

www.mnm.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.