OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. január 7., hétfő 14:40

Kárpát-Meditop Kupa nemzetközi női kézilabda torna
    Budapest, 2019. január 7., hétfő (OTS) - Kérem, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam rendezvényünket a Kárpát-Meditop Kupa elnevezésű 6 csapatos női nemzetközi kézilabda tornát.

        A torna célja a hazai és a külföldi kapcsolatok ápolása, felkészülés a tavaszi bajnoki fordulók mérkőzéseire és tisztelgés az 54 évvel ezelőtti világbajnokságot nyert női válogatott játékosai és az ex-kapitány Török Bódog előtt. A 16 éve megrendezésre kerülő rendezvényen, határon túli magyar és hazai női kézilabda csapatok mérik össze tudásukat a 2004-ben Orbán Viktor Miniszterelnök Úr által alapított vándorserlegért.

     A torna Fővédnöke 2004. óta Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke, Védnöki szerepét Semjén Zsolt Miniszterelnök helyettes, Dr. Fazekas Sándor volt Földművelésügyi Miniszter, Tarlós István Budapest Főpolgármestere, Dr. Sávolt-Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkár, Dr. Kocsis Máté Magyar Kézilabda Szövetség Elnöke vállalta fel. A házigazda szerepét Gálfi Árpád Székelyudvarhely város Polgármestere látja el.

     A Dominique Carpenter Rendezvényszervező Kft. által megrendezett kézilabda torna minden évben február elején kerül megrendezésre. A két napos torna döntőjének eddigi házigazdái, Cegléd, Debrecen, Karcag, Nyíradony, Dabas, Nagykáta, Ada (Vajdaság), Naszvad (Felvidék), Sepsiszentgyörgy (Erdély), Budapest, Szekszárd, Budakalász, Balatonboglár, Mohács és a tavalyi évben Tata városok voltak.

     Ezúttal Erdélyből Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Vajdaságból Ada, Felvidékről Naszvad és az Anyaországból Mohács csapata vesz részt a Tornán.

     A rendezvény abból a célból jött létre, hogy a határon túl,de a történelmi határon belül élő magyarsággal a kapcsolatokat ápoljuk. Erre kiváló eszköz a sport. Az itt pályára lépő felvidéki,erdélyi,vajdasági és anyaországi csapatok jól hasznosítják az együttlétben rejlő energiát arra,hogy felmérjék tudásukat, közben pedig a sport és a közösségvállalás örömét hirdessék. Márpedig a sikeres nemzet előfeltétele az egészséges nemzet. A sport erre is egyesít: a boldogabb,kiegyensúlyozottabb életre. Akinek csapata van,annak közössége van. Nem keresi helyét a világban, mert egészen pontosan tudja azt. A csapatban egy működő,együtt mozduló szerkezet részei vagyunk és ez az érzés mindennél többet ér.

     A 2019. február 02.-03.-án ingyenesen megtekinthető 16. Kárpát Meditop Nemzetközi Női Kézilabda Tornának Székelyudvarhely városa ad otthont.


     Ács Tibor
     Főszervező
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.