OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. december 21., péntek 12:46

Az EDF Renewables és a Shell vegyesvállalatot hozott létre egy New Jersey partvidékén felállítandó nyílt tengeri szélturbina-farm felépítése céljából (1. rész)
    San Diego és Houston, 2018. december 21., péntek (Business Wire/OTS) - A területen akár 2500 megawattnyi szélenergia is termelhető - Az EDF Renewables North America és a Shell New Energies US LLC (a továbbiakban "Shell") ma bejelentette, hogy Atlantic Shores Offshore Wind LLC néven, 50-50%-os részesedéssel vegyesvállalatot hoztak létre a New Jersey-i Szélenergia-termelő Területen (New Jersey Wind Energy Area) (a továbbiakban " WEA") fekvő OCS-0499 bérterület közös fejlesztése céljából. A bérbe vett terület megközelítőleg 2500 megawatt (MW) nyílt tengeri szélenergia termelésére alkalmas - azaz annyi elektromos áramot biztosít, amellyel mintegy egymillió háztartás áramszükséglete fedezhető. Az ügylet lezárása az előírt hatósági jóváhagyások kiadásának függvénye. A szélturbinák építésének megkezdéséhez szükséges a felek részéről a befektetést jóváhagyó végső döntés.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20181219005737/en/

A bérbe vett, mintegy 74000 hektárnyi terület Atlantic City partvonalánál a parttól körülbelül 13 km-re, az Amerikai Egyesült Államok külső kontinentális talapzatán (Outer Continental Shelf [OCS]) helyezkedik el. A viszonylag sekély vízű, több jelentős elektromosenergia-igénnyel rendelkező nagyváros közelében található területre erős és állandó szél jellemző.

"A Shell igen ambiciózus terveket dolgozott ki megújítható energia üzletágának fejlesztése céljából, és úgy gondoljuk, az Amerikai Egyesült államok partvidékén remek lehetőségek kínálkoznak nyílt tengeri szélenergia-farmok létesítésére" - nyilatkozta Dorine Bosman, a Shell Wind Development elnökhelyettese. "Ennek a New Jersey államhoz tartozó területnek a bérbevétele igen jól kiegészíti a Massachusetts államban a sikeresen elnyert pályázatot követően megkezdett projektünket, és fontos eleme lesz cégünk meglévő megújulóenergia-termelési tevékenységének. Arra törekszünk, hogy erős márkánkra és globális jelenlétünkre építve egyre több és tisztább energiával láthassuk el ügyfeleinket."

"E lehetőség kiaknázása elősegíti az EDF Csoport azon céljának elérését, hogy globális megújulóenergia-termelési kapacitásait 50 gigawattra növelje a 2030-as év végére, és remek alkalom arra, hogy hasznosítsuk az EDF Renewables által az európai nyílt tengeri szélenergia-termelés terén szerzett széles körű tapasztalatokat a feltörekvő amerikai egyesült államokbeli szélenergia-piacon" - tette hozzá Tristan Grimbert, az EDF Renewables North America elnök-vezérigazgatója. "A nyílt tengeri szélenergia-termelési költségek folyamatosan csökkennek, melynek eredményeként az USA szövetségi hatóságai és az egyes államok kormányzatának elkötelezett támogatását élvező amerikai egyesült államokbeli nyílt tengeri szélenergia-termelési ágazat igen dinamikus fejlődést mutat. Az ágazat jelentős mértékben hozzájárulhat New York és New Jersey gazdaságának fejlődéséhez a munkalehetőségek bővülése és az ellátási láncok kiépítésére kínálkozó lehetőségek révén."

Az EDF Renewables jelenleg 2800 MW-nyi nyílt tengeri szélenergia termelését biztosító (fejlesztés alatt álló, illetve működő) létesítményekkel rendelkezik Európában (Belgiumban, Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban), így minden tényező adott ahhoz, hogy a vállalat jelentős mértékben hozzájáruljon az amerikai egyesült államokbeli nyílt tengeri szélenergia-termelési ágazat hatékony átalakításához is, melynek első lépését az új, New Jersey-i projekt képviseli.

A Shell 2001-ben lépett be az amerikai egyesült államokbeli szárazföldi szélenergia-termelési piacra. A vállalat már több évtizede működtet sikeresen nyílt tengeri szélfarmokat, jól kiépített, hatékony ellátólánc-hálózattal rendelkezik, és egyike a legnagyobb villamosenergia-nagykereskedelmi cégeknek Észak-Amerikában, melynek köszönhetően a Shell számára adott az összes szükséges feltétel ahhoz, hogy tovább erősítse pozícióit a megújulóenergia-termelési ágazatban, és sikeresen teljesítse a vállalat megújuló energia üzletágának bővítésére vonatkozó célkitűzéseit. A Shell jelenleg öt működő szárazföldi szélenergia-létesítménnyel rendelkezik Észak-Amerikában és egy nyílt tengeri szélerőművet működtet Európában. A Shell ugyanakkor tagja annak a konzorciumnak is, amely az európai borssele 3-as és 4-es szélfarm felépítésére és üzemeltetésére jött létre.

Az Atlantic Shores Offshore Wind, LLC hamarosan hozzáfog a helyszínértékelési tervek elkészítéséhez, majd elindítja a területfejlesztési munkálatokat, és a befektetést jóváhagyó végső döntéstől függően a szélfarm már akár a 2020-as év közepén megkezdheti a szélenergia-
kitermelést.(folyt.)



2018. december 21., péntek 12:46

Az EDF Renewables és a Shell vegyesvállalatot hozott létre egy New Jersey partvidékén felállítandó nyílt tengeri szélturbina-farm felépítése céljából (2. rész)
    San Diego és Houston, 2018. december 21., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit az EDF Renewables North America-ról tudni kell…
Az EDF Renewables North America független, piacvezető elektromosenergia-termelő és -szolgáltató vállalat, amely több mint 30 évre visszanyúló megújulóenergia-termelési tapasztalatokkal rendelkezik. A vállalat által termelt, a villamosenergia-hálózatba kerülő elektromos energia a következő forrásokból származik: szélfarmok (szárazföldi és nyílt tengeri), napelemes rendszerek és tárolólétesítmények. Energiaelosztási/-szolgáltatási tevékenysége keretében napelemes rendszereket és napelemes+tárolórendszereket, elektromosjármű-töltőállomásokat működtet és energiakezelési szolgáltatásokat nyújt. Foglalkozik továbbá eszközoptimalizálással is: technikai, operatív és kereskedelmi megoldásokat biztosít ügyfelei energiatermelési létesítményei teljesítményének növeléséhez. Az EDF Renewables észak-amerikai portfóliójába 10 GW kapacitást képviselő saját fejlesztésű és 10 GW kapacitású, szolgáltatási szerződés alapján működtetett létesítmény tartozik. Az EDF Renewables North America az EDF Csoportba tartozó, a Csoport megújulóenergia-ágazati tevékenységét végző tagja, az EDF Renewables leányvállalata. További információkért látogasson el a következő internetes címre: www.edf-re.com.

Amit az EDF Renewables-ről tudni kell…

A világszerte összesen 14,2 GW telepített kapacitással rendelkező EDF Renewables a nemzetközi megújulóenergia-piac egyik vezető szereplője. Fejlesztési céljai elsősorban a szél- és napenergia-rendszerekre irányulnak, de tervei közt szerepelnek a megújulóenergia-ágazat egyéb területein (mint például az elosztott energiaforrások és az energiatárolás) megvalósítandó projektek is. Az EDF Renewables fő tevékenységi területe Európa és Észak-Amerika, de folyamatos növekedése során egyre több ígéretes feltörekvő régióban is megjelenik, mint például Brazília, Kína, India, Dél-Afrika és az Arab-öböl. A vállalat erős pozíciókkal rendelkezik a nyílt tengeri szélenergia-piacon: a francia partvidéken lévő három, együttesen 1500 MW kapacitású létesítménye és egy, az Egyesült Királyságban működő, 450 MW kapacitású nyílt tengeri szélfarmja összesen mintegy 2800 MW villamosáramot termel. Az EDF Renewables több mint 800 MW kapacitást képviselő nyílt tengeri szélerőművet működtet három projekt keretében: a C-Power (325 MW) Belgiumban, valamint a Teesside (62 MW) és a Blyth (41,5 MW) az Egyesült Királyságban, továbbá egy 400 MW kapacitást képviselő szélturbinapark működtetése és karbantartása egy erre a tevékenységre szakosodott németországi cég közelmúltbeli felvásárlása révén. Az EDF Renewables foglalkozik ugyanakkor megújulóenergia-projektek kidolgozásával és megvalósításával, illetve az így létrehozott létesítmények működtetésével és karbantartásával mind saját céljaira, mint harmadik felek megrendelésére. Legtöbb nemzetközi leányvállalata az EDF Renewables márkanév alatt tevékenykedik. Az EDF Renewables az EDF Csoport nap- és szélenergia fejlesztésére szakosodott leányvállalata.

További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.edf-renewables.com.

Kövessen minket a LinkedInen: https://www.linkedin.com/company/edf-renewables és a Twitteren (@EDF_RE [francia nyelven] és @EDF_Renewables [angol nyelven]).(folyt.)



2018. december 21., péntek 12:47

Az EDF Renewables és a Shell vegyesvállalatot hozott létre egy New Jersey partvidékén felállítandó nyílt tengeri szélturbina-farm felépítése céljából (3. rész)
    San Diego és Houston, 2018. december 21., péntek (Business Wire/OTS) -

    
Amit a Shell New Energies-ről tudni kell…

A Shell üzleti tevékenysége fontos részévé kívánja tenni a villamosenergia ágazatba tartozó tevékenységeket, kezdve a villamosenergia-termeléstől, -vásárlástól és -értékesítéstől egészen az ügyfeleinek való közvetlen szolgáltatásig. Cégünk New Energies üzletága arra törekszik, hogy a Shell széles körű tapasztalataira és szakértelmére támaszkodva a lehető legjobb eredményeket érje el az energiapiac olyan gyorsan növekedő, kereskedelmi szektoraiban, mint például az amerikai egyesült államokbeli nyílt tengeri szélenergia-termelés.
A Shell 2001-ben lépett be az amerikai egyesült államokbeli szárazföldi szélenergia-termelési piacra. Ma a vállalat Észak-Amerikában öt szárazföldi szélfarmban rendelkezik tulajdonrésszel, és Európában is résztulajdonos egy nyílt tengeri szélparkban. Ezek a projektek összesen több mint 400 megawatt (MW) energiát biztosítanak a cég számára. A Shell ugyanakkor 20%-os részesedést birtokol a Blauwwind konzorciumban, amely a holland partok mentén létesítendő Borssele 3-as és 4-es szélfarm felépítésére és működtetésére jött létre. E szélparkok telepített kapacitása a tervek szerint összesen 731,5 MW lesz, amely mintegy 825000 holland háztartás villamosenergia-szükségletének kielégítésére elegendő. A Shell a részvények 50%-át birtokolja a Mayflower Wind Energy LLC-ben, amely az Amerikai Egyesült Államokban, Massachusetts államban a 0521-es bérparcellára meghirdetett pályázat valószínű nyertese. A bérbeadandó területen felépítésre kerülő létesítmény összesen körülbelül 1,6 gigawatt (GW) termelőkapacitást képvisel, amely évente több mint 680000 háztartás tiszta villamosenergiával való ellátását teszi lehetővé.
https://www.shell.com/newenergies

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181219005737/en/

Kapcsolat:
ÉRDEKLŐDÉS:

EDF Renewables North America
Sandi Briner +1 858-521-3525
MediaRelations@edf-re.com

EDF Renewables
Manon de Cassini-Hérail +33 (0)1 40 90 48 22
manon.decassini-herail@edf-en.com

Shell médiakapcsolatok:
Shell International +44 (0) 20 7934 5550
Shell U.S. +1 832 337 4355

Forrás: EDF Renewables North America

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.