OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. december 14., péntek 15:16

Szigetmonostori tiszteletadás az első Vízmű-igazgató előtt
    Budapest, 2018. december 14., péntek (OTS) - Decembertől Wein János nevét viseli egy szigetmonostori utca -

    Hagyomány és innováció a mottója a Fővárosi Vízművek 2018-as, jubileumi évének. Az évfordulóhoz kapcsolódó rendezvénysorozat zárásához közeledve Szigetmonostor község Önkormányzatának kezdeményezésére egy olyan szimbolikus eseményre került sor, amely méltó módon tükrözi ezt a szemléletet.

A hagyománytisztelet egyik fontos eleme a nagy elődök előtti tisztelgés. Közülük is kiemelkedik a Főváros és agglomerációja ivóvízellátását mind a mai napig meghatározó, a Szentendrei-szigeti vízkincsre épülő parti szűrés atyja és a korszerű intézményes vízellátás megteremtője, az Első Pesti Vízmű igazgatója. Wein János távlatokba tekintő, valódi újító volt, aki határozottságával és bátorságával aratott győzelmet a mesterséges víztisztítás hívei felett, és évszázadokra kijelölte az utat a természetes vízszűrés irányába.

A Szentendrei-szigeten Európa egyik legnagyobb, egy helyre koncentrált parti szűrésű ivóvízkészlete található. Nem véletlen tehát, hogy a Fővárosi Vízművek és a Szentendrei-sziget települései között évtizedekre visszanyúló természetes szövetség alakult ki. Miközben a szolgáltató vízzel látja el az itt élő lakosságot és csatornaszolgáltatást biztosít számukra, az itt található több mint ötszáz kút védőterületének megóvásában, védelmében számít az együttműködésükre. Így elmondható, hogy Wein János hagyatéka mind a mai napig alapvetően határozza meg a Szentendrei-szigeti lakosok életét, mindennapjaik része.

Szigetmonostor Önkormányzata azzal az elhatározásával, hogy a település egy közterülete Wein János nevét viselje, kifejezésre kívánja juttatni, hogy a vízbázisok léte és értékének megőrzése a régmúltba nyúlik vissza, de generációkat átívelően a hétköznapjaink része ma is.
A Fővárosi Vízművek tiszteletének és nagyra becsülésének jeleként a Wein János utcában található Római Katolikus Plébánia falán elhelyezett emléktáblával adózik kiemelkedő jelentőségű elődjének emléke előtt.

December 12-én az utcanév- és emléktábla ünnepélyes felavatásán Molnár Zsolt, Szigetmonostor polgármestere és Csörnyei Géza, a Fővárosi Vízművek üzemeltetési igazgatója méltatta az első Vízmű-igazgató érdemeit és szerepét a mai korszerű ivóvízellátás kiépítésében.

Fővárosi Vízművek Zrt.
                 Szigetmonostor Község Önkormányzata
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.