OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. június 18. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. december 10., hétfő 15:37

Eredményes gyógyszeripari kutatás Balatonfűzfőn
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OTS) - Sikeresen zárult a ComInnex Zrt. GINOP-2.1.1-15-2015-00069 pályázat által támogatott kutatása Balatonfűzfőn.

    A "Saját fejlesztésű nagy áteresztő képességű innovatív kémiai és informatikai platform új 3-dimenziós templátok tervezésére, kísérleti validálására és gyártására a gyógyszeripar klinikai sikerarányának javítására" elnevezésű projekt eredménye nagy lehetőség a vállalat további fejlődése szempontjából. Fontosságát jelzi, hogy a pályázat kereteiben vállaltakon túl a ComInnex Zrt. vezetése további erőforrásokat is biztosított a sikeres megvalósításhoz.

A projekt párhuzamosan, egyszerre több modulban zajlott. A balatonfűzfői kutatólaborok kialakítása és felszerelése mellett új kémiai-informatikai rendszer épült fel, felhasználva a testvércégünk, a ThalesNano Zrt. áramlásos kémiai reaktorait, melyek segítségével a reakciók szelektívebben, hatékonyabban és biztonságosabban kivitelezhetők voltak. Az alapvető cél olyan technológia kialakítása volt, amely alkalmas új, háromdimenziós térbeli szerkezettel rendelkező potenciális gyógyszer-jelöltek szintézisére. A gyógyszeriparban biológiai, hatékonysági és toxicitási okokból egyre nagyobb a kereslet az ilyen, úgynevezett "nem-aromás" vegyületek iránt. Ez a terület annak ellenére, hogy régóta ismert, eddig nem volt olyan mélységben feltérképezve, hogy az lehetővé tette volna új molekulakönyvtárak létrehozását, ebben ért el releváns előrelépést a kutatócsapat.

" Nagy örömünkre szolgál, hogy 2016. őszén indított, a Széchenyi 2020 pályázati program keretében végzett ipari kutatás és kísérleti fejlesztés a kitűzött célokat maradéktalanul teljesítette. Felismerve a projektben rejlő potenciált ComInnex Zrt. vegyészei a megállapított szabályok alapján virtuális molekulakönyvtár tervező platformot fejlesztettek ki, mellyel az új, eredeti vegyületek előállítását jelentősen fel lehetett gyorsítani. A potenciális molekulák iránt már most jelentős érdeklődés mutatkozik multinacionális gyógyszervállalatok részéről" - mondta el Alexander Drijver vezérigazgató.

További információ kérhető:
Dr. Bertók Béla, kémiai igazgató: bela.bertok@cominnex.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.