OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. december 6., csütörtök 12:05

A Diligent útjára indította első globális vállalatirányítási kutató- és tanácsadó központját, a Diligent Institute-ot (1. rész)
    New York, 2018. december 6., csütörtök (Business Wire/OTS) - Mintegy 500000 igazgatótanácsi igazgatót és vállalatirányítási szakembert magában foglaló globális hálózatára, széleskörű tapasztalataira és mélyreható ismereteire támaszkodva a vállalatirányítási támogató rendszerek piacának vezető cége egy újfajta kutatási platformot hívott életre, mellyel az igazgatótanácsi tagok közösségét kívánja támogatni - A Diligent Corporation ma hírt adott egy forradalmian új kutató és tanácsadó szervezet, a Diligent Institute létrehozásáról, mely a globális vállalatirányítási tapasztalatok és ismeretek összesítése révén egy eddig hiányzó eszközt ad az igazgatótanácsok tagjainak kezébe.

    A Diligent Institute (a továbbiakban "Intézet") alapvető feladata a vállalatirányítás mai gyakorlatának magas színvonalú, globális felmérése és elemzése, melynek eredményeit felhasználva az igazgatótanácsok tagjai és a vállalatok felső vezetői jobb döntéseket hozhatnak, miáltal erősíthetik szervezeteik hosszú távú értékteremtő képességét és ugyanakkor növelhetik a vállalatok tevékenységének hasznosságát a környezet és a társadalom számára. A Diligent, amely több igazgatótanácsot támogat szolgáltatásaival, mint a világ bármely más cége, kivételes helyzetéből adódóan a legalkalmasabb arra, hogy megossza és általánosan hozzáférhetővé tegye e közösség kollektív tudását, és így hozzájáruljon a vállalatirányítási tevékenység minőségének javításához szerte a világon.

A bejelentés egy olyan év végén történt, amelyben a Diligent számos egyéb innovatív megoldással is gazdagította az ágazatot a globális vállalatirányítási szektor fejlesztése iránti elkötelezettsége jegyében végzett folyamatos befektetési tevékenységének eredményeként. Az új kutatóközpont a világ legjobb vállalatirányítási szakembereitől származó megközelítésekkel szolgál majd az igazgatótanácsok számára, melyek alapján azok tájékozottabb döntéseket hozhatnak és sikeres üzletmenetet biztosító stratégiákat dolgozhatnak ki.

"A vállalatirányítási szoftverek piacának vezető cégeként úgy gondoltuk, kötelességünk, hogy támogassuk az igazgatótanácsi tagok globális közösségét a Diligent Institute létrehozásával" - magyarázta a Diligent vezérigazgatója, Brian Stafford. "Ma már nem ugyanazok a dolgok fontosak egy igazgatótanács számára, mint néhány évvel ezelőtt. Ez a maga nemében egyedülálló szervezet paradigmaváltást elősegítő információkkal és kutatási eredményekkel látja majd el a vállalatvezetőket, és olyan eszközöket ad a kezükbe, amelyek segítségével átgondoltabb, megalapozottabb, a vállalataikat előre vivő stratégiai döntéseket hozhatnak."

A Diligent globális jelenlétének köszönhetően az új központ által végzett kutatások jellege nagyban eltér majd az eddigi gyakorlattól, mivel számos szektorból és földrajzi régióból származó valós tapasztalatok képezik a kiindulási pontokat. Kvantitatív felmérések, esettanulmányok és vezető szakemberekkel és szakértőkkel lefolytatott interjúk eredményeinek felhasználásával az Intézet javítani fogja az üzleti tevékenységek hatékonyságát, átláthatóságát és a számonkérhetőséget. A kutatóközpont már tevékenysége megkezdésekor számos hasznos meglátást osztott meg a vezetők közösségével a "Kérdezd az igazgatót" (Ask a Director) című műsorsorozata révén, melynek epizódjaiban egy igazgatótanácsi tagok alkotta globális panel válaszol az ágazat szereplőitől érkező különféle kérdésekre. Az Intézet továbbá felállított egy tanácsadó bizottságot, melynek tagjai a világ számos országát és iparágát képviselik. A tanácsadó bizottság tagjainak együttesen kialakított, egyedi iránymutatásai szabják majd meg az Intézet tevékenységének irányvonalát. A bizottság tagjai közé tartoznak, többek közt, a következő szakemberek:
     - Anastassia Lauterbach, a Dun & Bradstreet, a Wirecard és a Censhare igazgatótanácsának tagja, a McKinsey and Company rangidős tanácsadója és a The Artificial Intelligence Imperative: A Practical Roadmap for Business című könyv szerzője.
     - David Larcker, James Irvin Miller Professzor (számvitel), a Stanford Graduate School of Business Vállalatirányítási Kutatási Kezdeményezésének (Corporate Governance Research Initiative) igazgatója
     - Dottie Schindlinger, a Diligent Corporation elnökhelyettese és vállalatirányítási technoevangélistája, a hamarosan megjelenő Governance in the Digital Age, című könyv társszerzője, vállalatirányítás témájának neves előadója és a BoardEffect alapítója.
     - Peter Gleason, a National Association of Corporate Directors elnök-vezérigazgatója
     - Susan Kilsby, Shire plc. elnöke és a Diageo, a Goldman Sachs International, a Fortune Brand Home & Security és a BBA Aviation nem ügyvezetői státusú igazgatója
     - Susan Forrester, a G8 Education Ltd, az Over the Wire és a Xenith IP Group igazgatótanácsának tagja, és a National Veterinary Care Ltd. elnöke
     - TK Kerstetter, a Boardroom Resources alapítója és vezérigazgatója, a Corporate Board Member társszerkesztője és az "Inside America's Boardrooms" című műsor házigazdája
     - Brian Stafford, a Diligent Corporation vezérigazgatója és a hamarosan megjelenő "Governance in the Digital Age" című könyv társszerzője (folyt.)



2018. december 6., csütörtök 12:05

A Diligent útjára indította első globális vállalatirányítási kutató- és tanácsadó központját, a Diligent Institute-ot (2. rész)
    New York, 2018. december 6., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    "A Diligent Institute olyan globális problémákat vesz górcső alá, amelyekkel gyakran szembesülnek manapság az igazgatótanácsi ülések résztvevői" - mondta el Anastassia Lauterbach, a Diligent Institute tanácsadó bizottságának tagja. "A mesterséges intelligencia térhódításának és az egyenlőtlenség globális problémává válásának korában, amikor már nem egyértelmű, hogy milyen hatást gyakorol az életünkre és a döntéseinkre a ránk zúduló adatözön, egyre nehezebb feladat a vállalatok versenyképességének fenntartása és a vállalkozások értékének növelése. A Diligent Institute rendkívül hasznos platform arra, hogy bemutathassunk az igazgatótanácsoknak használati eseteket (use cases), megismertethessük velük a legjobb gyakorlatokat, és támogathassuk az igazgatókat a döntéshozási folyamat során."

A Diligent Institute globális kutatóközpontként funkcionáló szervezete a Diligent Corporationnek, amelynek vállalatirányítási termékeit több mint 500000 vezető használja mintegy 14000 szervezetben, a világ 90 országában. A Diligent Institute a vállalat alaptevékenységét végző egységétől elkülönülve végzi majd tevékenységét. A kutatási eredmények díjmentesen rendelkezésre állnak a következő weboldalon: DiligentInstitute.com.

Amit a Diligent Institute-ról tudni kell…

A Diligent Institute 2018-ban jött létre azzal a céllal, hogy globális rálátást biztosítson azokra az összetett és a megszokott üzleti modellektől merőben eltérő vállalatirányítási kérdésekre, amelyekkel az igazgatótanácsok tagjai és a vállalatok vezetősége manapság egyre gyakrabban szembesül. Az Institute globális kutatóközpontként funkcionáló szervezete a Diligent Corporationnek, mely a vállalatirányítási támogató eszközök piacának vezető cégeként biztonságos vállalatirányítási és együttműködési megoldásokat kínál a vállalatok igazgatótanácsai és vezető tisztviselői számára. A Diligent Institute tevékenységének kizárólagos finanszírozója a Diligent Corporation.

Amit a Diligentről tudni kell…

A Diligent kimagasló minőségű, biztonságos vállalatirányítási és együttműködési megoldásokat biztosít igazgatótanácsok és vezető vállalati tisztviselők számára. Mintegy 90 országban, mind a hét kontinensen, több mint 14000 ügyfél használja a Diligent megoldásait igazgatótanácsi dokumentumok és adatok biztonságos továbbítására és kiküldésére, integrált compliance tevékenységek támogatására, igazgatósági értékelések készítésére és entitásmenedzsment céljára. A cég által biztosított Governance Cloud az egyetlen olyan megoldás, amely megfelel a piacvezető szervezetek egyre szerteágazóbb vállalatirányítási feladatainak ellátására. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: diligent.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181205005043/en/

Kapcsolat:
Diligent Corporation:
Greg Nyhan, 646-215-6884
gnyhan@mww.com
Forrás: Diligent Corporation

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.