OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2018. november 20., kedd 14:52

Több tízezer rászorulón segít a Béres
    Budapest, 2018. november 20., kedd (OTS) - Idén is jelentős mennyiségű termékadománnyal segíti a rászorulókat a 2018-ban 25 éves fennállását ünneplő Béres Alapítvány. Az immunrendszer fokozott védelmét biztosító gyógyszeradomány - melynek piaci értéke közel 50 millió forint - már karácsonyra eljut a támogatottakhoz.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181120_006.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181120_007.jpg

Ilyenkor télen, a megfázások főszezonjában a Béres évek hosszú sora óta az immunrendszer védelmét szolgáló gyógyszeradománnyal segíti a rászorulókat. Az elsődleges kedvezményezettek az idős, beteg emberek és a nehéz helyzetben lévő családok. Az idei évben közel 50 millió forint értékű Béres Csepp átadására került sor, melyet Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke nyújtott át a rászorulókat közvetlenül segítő karitatív szervezetek vezetőinek. A Magyar Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Nyugdíjasklubok és Idősek "Életet az éveknek" Országos Szövetsége és a Magyar Református Szeretetszolgálat régi szövetségesei a Béresnek a termékek célba juttatásában.

"A Béres Alapítvány megalakulása óta nagyon fontos küldetésének tekinti az elesettek és a rászorulók támogatását. Gyökereink a Béres Cseppből erednek, tevékenységünk fókuszában az egészség megőrzés, a betegségek megelőzése áll, egyértelmű, hogy a Béres Alapítvány legjelentősebb támogatásait az egészségügy területén nyújtja - mondta Béres Klára elnök. - Azok számára, akikhez most a karitatív szervezetek segítségével eljutnak majd adományaink, a napi megélhetés is gyakran problémát jelent, az egészségvédő készítmények megvásárlására a maguk erejéből képtelenek. Adventhez közeledve még fontosabbnak érezzük a szegények felé való odafordulást, mert köztük van a legtöbb magányos, támasz nélkül élő embertársunk is. Egészség-betegség kérdésében - minden kérdés nélkül - ők a legsérülékenyebbek. Az egészségük védelmét szolgáló immunerősítő készítmény a feléjük irányuló figyelemmel, gondoskodással együtt, mind testi, mind lelki jobbulásukat támogatja. Ezért jelenthet számukra különösen sokat karácsonyi ajándékunk."


HÁTTÉRANYAG

A Béres Alapítványról

A másokra való odafigyelés, a segítő szándék id. dr. Béres József erkölcsi örökségeként hozzátartozik a Béres működéséhez. A karitatív munkát 1993 óta a Béres Alapítvány a Teljes Életért koordinálja. A Béres Alapítvány 2018-ban ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.
Az Alapítvány a támogatások legnagyobb részét 2018-ban is az egészségügy területén nyújtotta, de továbbra is részt vállal az oktatás támogatásában, a tehetségek segítésében, a magyar kultúra terjesztésében, valamint az egyetemes értékek védelmében, határainkon belül és túl.

2018-ban a Béres Alapítvány:

     - a Rákellenes Küzdelem Világnapjához kötődően, 30 millió forint értékű Béres Cseppet adományozott a daganatos betegek számára;
     - jótékonysági koncertjének köszönhetően 6 millió forinttal támogatta a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat munkáját, az adomány egy új diagnosztikai módszer bevezetését tette lehetővé;
     - 1,5 forint értékű termékadománnyal támogatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Megyei Hetényi Géza Kórház által szervezett erdélyi magyarok egészségügyi szűrővizsgálatát és a vizsgálatokon résztvevő rászorulókat;
     - eljutatta Maria de Faykod, magyar származású szobrászművész Lourdes-i Keresztútját bemutató fotókiállítását számos helyszín után Budapestre is, ahol a képeket a Magyar Művészeti Akadémia Pesti Vigadó Galériájában és a Szent István Bazilikában láthatták az érdeklődők;
     - az ország 7 oktatási intézményében van jelen ösztöndíjakkal és egyéb támogatásokkal, melyekkel a kiváló diákokat, a tudományos és oktatási munkát segíti;
     - támogatásaival jelen van a határainkon túli területeken, folyamatosan segíti a nagyváradi Csillagocska Alapítványt, a csíksomlyói Csibészek Alapítványt, a Rákóczi Szövetség Felvidéki beiskolázási programját, a válaszúti Kallós Zoltán Alapítványt.

A Béres Alapítvány az elmúlt 25 évben:

     - több mint 2600 civil szervezettel került kapcsolatba,
     - több mint 2,6 millió Béres Cseppet adományozott a rászorulóknak,
     - 11 jótékonysági koncertet rendezett,
     - több mint 80 millió forint támogatást nyújtott daganatos betegeket ellátó intézményeknek,
     - közel 300 fiatal tanulmányait támogatta,
     - több mint 330 kulturális esemény létrejöttéhez járult hozzá,
     - több mint 170 kulturális kiadvány megjelenését segítette.

További információ:
Antony Szilvia, sajtókapcsolatokért felelős kommunikációs munkatárs
430-5518, 06-20-312-4840, antony.szilvia@beres.hu    
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.