OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)










2018. november 20., kedd 13:54

A Bio-szántóföld Napok újabb felvonása 2020-ban következik (1. rész)
    Bécs, 2018. november 20., kedd (OTS) - A 2018-ban első alkalommal Ausztriában megszervezett Bio-szántóföld Napok rendezvény további projektpartnerek felvételével megerősödve 2020. június 5-6-án folytatódik.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181120_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181120_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181120_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20181120_004.jpg

A Bio-szántóföld Napok 2018 a Fertő-tó régióban, az Esterházy bio-gazdaságban, Donnerskirchenben (Fertőfehéregyházán) teljes sikert arattak: 8.000 látogató érkezett a 70 hektár területű rendezvényhelyszínre, ami több mint 150 kiállítóval és változatos keretprogrammal hatásosan mutatta be egy biológiai gazdálkodás alapján működő modern mezőgazdálkodás széles spektrumát.

A Bio-szántóföld Napok folytatása 2020-ban ebből kifolyólag valójában csak formaság. Az összes eddigi projektpartner saját kezdeményezésből újra részt vesz a rendezvényen, és további partnerek is felvételre kerültek: "A bécsi Talajkultúra Egyetem (BOKU) már a bemutató során is a Bio-szántóföld Napok részese volt és a bio-mezőgazdálkodással kapcsolatos aktuális kutatási eredményekről szóló előadásokat és workshop-okat tartott. Nagy örömünkre szolgál, hogy 2020-ban a Bio-szántóföld Napokat immár hivatalos partnerként még intenzívebben együtt szervezzük, és ma vendéglátók is lehetünk", nyilatkozta Werner Zollitsch, a BOKU Fenntartható Agrárrendszerek tagozatának vezetője.

A Burgenland-i BIO AUSTRIA Tartományi Szövetség mellett immár az Országos Szövetség is csatlakozott. Susanne Maier, a BIO AUSTRIA ügyvezetője: "A BIO AUSTRIA impulzusokat ad a mezőgazdaság ökologizálásához, és ezáltal a lakosság Ausztriából származó egészséges, biológiailag gyártott és biztonságos élelmiszerekkel való ellátásához. Ausztria bio-gazdáinak szövetségeként célunk, hogy felmutassuk a bio-gazdálkodás sokrétűségét, illetve annak számos előnyét az emberek, állatok és a környezet számára. A Bio-szántóföld Napok a biológiai mezőgazdaság valós teljesítményének bemutatását szolgálják, melynek során szemléletesen és a gyakorlatnak megfelelően kerül bemutatásra, hogy hogyan működik és mire képes a Bio. Ezért nagyon örülünk, hogy 2020-ban hivatalos partnerként vehetünk részt". Matthias Grün, a rendezvényszervező PANNATURA GmbH ügyvezetője egyetért az elmondottakkal: "A Bio-szántóföld Napok célja a tudomány és a gyakorlat összekapcsolása. Az ausztriai Kutatóintézet a Biológiai Mezőgazdaságért, az ausztriai Mezőgazdasági Kamara, a Talajkultúra Egyetem és BIO AUSZTRIA új partnerek a szervezeti bizottságban, így ezek a kapcsolatok még jobban megerősödtek. Közösen fogjuk a 2018. évi sikert továbbvinni és továbbfejlesztjük a rendezvényt." A Fenntarthatóság és Turizmus szövetségi minisztere, Elisabeth Köstinger szintén meg van győződve a Bio-szántóföld Napok jövőjéről: "Ha mindannyian egy kötelet húzunk, akkor továbbírhatjuk Ausztria fenntartható sikertörténetét a mezőgazdaságban. Ezen okból kifolyólag a Bio-szántóföld Napok 2020 egy ideális platform az országunk hosszú távú megváltoztatásához, annak érdekében, hogy sikeresen győzzük le a jövő kihívásait." Egy vélemény, melyet Andreas Kranzler, a Kutatóintézet a Biológiai Mezőgazdaságért ügyvezetője (FiBL) is oszt: "Csak a gyártók, feldolgozók és fogyasztók együttműködésével lehet a bio-mezőgazdaság útját Ausztriában sikeresen továbbjárni - csak közösen szembesülhetünk a jövőbeni kihívásokkal. A Bio-szántóföld Napok ennek során kimagasló esélyt nyújtanak az értékteremtési lánc összes partnerének összekötésére, annak érdekében, hogy közösen többet tudjunk meg a bio-mezőgazdaságról."

Arról, hogy a Bio-szántóföld Napok jelentősége egyre nagyobb lesz, Franz Traudtner, a BIO AUSTRIA Burgenland elnöke is meg van győződve: "Az idei nyár időjárása megmutatta, hogy milyen fontos a helyszínhez igazított fajta kiválasztása. A fajtaválaszték szépítés nélküli bemutatása több mint 120 bevált és új tenyésztéssel egyedülállóvá tette a Bio-szántóföld Napokat Európában. Mindenképpen ragaszkodnunk kell ehhez a rendezvényformátumhoz annak egész kiterjedésében, hiszen a jövőben egyre nagyobb szükség lesz a szárazsággal kapcsolatos tapasztalatainkra." Wolf Reheis a Burgenland-i Mezőgazdasági Kamarától szintén örömmel várja a további jó együttműködést. Pillanatnyilag közösen dolgoznak egy többéves trágyázási kísérleten: "Mezőgazdaként az embernek általában nincs lehetősége ara, hogy különböző trágyázási módszereket próbáljon ki egymás mellett. Pillanatnyilag épp egy kísérletet készítünk elő bio-trágyával, mely több éven keresztül zajlik majd. Az első eredményeket a Bio-szántóföld Napok 2020 keretein belül a helyszínen mutatjuk be."

Már ősszel megkezdődött a tervezés a Bio-szántóföld Napok folytatásával kapcsolatban, mely munkába folyamatosan belefolytak a rendezvény alatt elvégzett kiállítói- és látogatói megkérdezések eredményei. A sok pozitív visszajelzés mellett a 70 hektáros rendezvényhelyszín nagyságát nevezték meg a leggyakrabban. A terület új elrendezésével és további programpontokkal szeretnének 2020-ban a látogatók és a kiállítók kívánságainak még jobban megfelelni. "Az egyes kiállítási területeket kompakt és falvakhoz hasonló struktúrában fogjuk kialakítani, például a kiállítási vonat útvonalait is kiterjesztjük. A 70 hektáros kiállítási terület megmarad, hiszen szeretnénk, hogy továbbra is adott legyen a kiállítás sokrétűsége", nyilatkozott eufórikusan Anna Lampret a Bio-szántóföld napok projektvezetője.(folyt.)



2018. november 20., kedd 13:54

A Bio-szántóföld Napok újabb felvonása 2020-ban következik (2. rész)
    Bécs, 2018. november 20., kedd (OTS) -

    
A Bio-szántóföld Napok 2018 kapcsán bővebben utána lehet olvasni a PANNATURA, a fenntarthatóság, környezet, gazdaság és szociális kérdések folyóiratának különszámában, illetve átfogó képanyag került közzétételre. A frissen bemutatott Bio-szántóföld Napokról szóló klipek mostantól online elérhetőek (Youtube #Esterhazy).

Folyamatosan további információkkal szolgálunk a www.biofeldtage.at címen.

Kapcsolattartó a sajtó számára:

Barbara Wagner-Gmeiner
Esterhazy Betriebe GmbH
Esterházyplatz 5
7000 Eisenstadt
+43 2682/63004 410
presse@esterhazy.at
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.