OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. november 20., kedd 09:42

Csütörtökön folytatódik a 2015. évi brókerkárosultak kontra MNB, Magyar Állam, Állami Számvevőszék per a Fővárosi Törvényszéken
    Budapest, 2018. november 20., kedd (OTS) - 2018. november 22-én, csütörtökön reggel kilenc órakor a harmadik tárgyalási nappal folytatódik 1652 brókerkárosult által perközösségben indított bírósági eljárás a Fővárosi Törvényszéken. Felperesek az MNB, a Magyar Állam, és az ÁSZ, mint alperesek felelősségének kimondását kérik a Törvényszéktől a 2015. év tavaszán csődbe ment három befektetési vállalkozás és kapcsolt vállalkozásaik károkozásával összefüggésben.

    A perközösségben 1264 Quaestor, 229 Hungária és 159 Buda-Cash károsult érintett. A perközösséget összefogó P & P Gazdasági Tanácsadó Kft. szakértői véleménye szerint, a károkozást megelőző években, az állam által kizárólagos joggal és törvényi kötelezettséggel ellenőrzött befektetési piacon az állam intézményeinek, így különösen a Nemzeti Banknak a tevékenységét olyan súlyos működési zavarok, mulasztások és jogellenes döntések sorozata jellemezte, amely nélkül az érintett befektetési szolgáltatók nem lettek volna képesek a befektetőket megtéveszteni, befektetési forrásaikat jogellenesen eltulajdonítani. A szakértői vélemény szerint a brókercsődökhöz kapcsolható közhatalmi mulasztások, jogsérelmek sorozata máig nem szűnt meg, melynek következtében a károsultaknak a tényleges kárnál is jelentősebb veszteséggel kellene számolniuk, amennyiben nem tudják a jogaikat bírósági úton érvényesíteni.

Felperesek a harmadik tárgyalási napot megelőzően közel tíz, a Magyar Államhoz és/vagy a Nemzeti Bankhoz köthető vezetők, miniszterek nagy nyilvánosság előtt tett, ma is elérhető videó nyilatkozatát csatolták, és kérik annak a tárgyalóteremben történő levetítését. A videó felvételeken látható nyilatkozatok kapcsán felperesek kérik a törvényszéket, hogy nyilatkoztassa alpereseket az ott elhangzottak vállalásáról, mert felperesek álláspontja szerint a nyilatkozatokban az érintettek akaratlanul is súlyos, a brókercégek károkozásaival összefüggésbe hozható jogsértéseket ismernek el.

A perközösség a bíróság előtt kívánja igazolni, hogy az állami intézmények mulasztásai, a törvényi kötelezettségeik megszegése tette lehetővé a befektetőket ért károk bekövetkeztét. A közhatalom mulasztásai, jogsértései megelőzték a károkozó tevékenységet, nélkülük a károk nem következhettek volna be!


P and P Gazdasági Tanácsadó Kft.
Palotás János
Vezető Szakértő
+3670 4546470
janos@palotas.net
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.