OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. november 13., kedd 10:46

Az Enapter új, EL 2.0 verziójú elektrolizáló berendezése minden eddiginél hatékonyabb, 'zöld' hidrogén-elektrolízist tesz lehetővé
    Pisa, Olaszország, 2018. november 13., kedd (Business Wire/OTS) - Az Enapter ma bemutatta a 'zöld' hidrogén-elektrolizáló berendezéseinek új generációját képviselő EL 2.0 verziójú berendezését. Az elektrolizáló berendezések a vizet oxigénre és hidrogénre választják szét, mely technológia alkalmas arra, hogy használatával jelentős mértékben csökkenthető legyen a globális energiatermelő rendszerek környezetterhelése. "A héten van az Enapter első születésnapja, ezért különösen nagy örömünkre szolgál, hogy most mutathatjuk be új termékünket" - nyilatkozta a cég elnöke, Sebastian-Justus Schmidt a cég egyéves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen az Enapter pisai Kutatási és fejlesztési központjában. "Az EL 2.0 kisebb az elődjénél, így rövidebb időt vesz igénybe a telepítése és a működtetési költségek is alacsonyabbak. A berendezés a hozzá kapcsolt további berendezésekkel korlátlanul bővíthető, azaz bármilyen méretű rendszer kialakítható kezdve az óránként 500 literes kapacitásútól egészen az óránként 10000 literes kapacitásúig." Az Enapter szabadalmaztatott anioncserélő membránnal rendelkező (AEM) elektrolizáló berendezései kis méretüknek, rugalmasságuknak és modularitásuknak köszönhetően egyedülállóak a piacon. Az Enapter berendezések jelenleg a legköltséghatékonyabb rendszerek, mivel előállításukhoz/használatukhoz nincs szükség semmiféle nemesfémre. Az El 2.0 ugyanakkor addicionális költségek nélkül újrahasznosítható, az Enapter ugyanis garanciát vállal a berendezések visszavételére, példát mutatva a kezdőponttól a végpontig való újrahasznosíthatóságot célzó kezdeményezések terén.

    Az Enapter határozott és egyértelmű küldetés teljesítésére jött létre: jövőképe egy olyan karbonmentes világ, amelyben a fosszilis tüzelőanyagoknak már nem jut szerep az energiatermelésben. Mindössze egy év alatt az Enapter elérte az első fontos mérföldkövet a missziója teljesítéséhez vezető úton. Schmidt úr szilárdan hisz abban, hogy "a hidrogén kulcsfontosságú szerepet fog játszani mindennemű energiarendszer esetében abban, hogy függetlenséget, megbízható működést és biztonságot nyújtson minden szektor számára, legyen az az elektromos áram vagy hő termelése vagy szállítása."
Az Enapter elkötelezett az energiaágazat jövőjének átalakítását szolgáló innováció iránt. Ennek jegyében az EL 2.0 beépített Enapter energiakezelő rendszerrel (Energy Management System [EMS]) rendelkezik, amely az összekapcsolt elektrolizáló modulokat egyetlen nagy elektrolizáló berendezésként működteti, és ugyanakkor alapként használható komplex, hibrid energiarendszerek működtetéséhez is. Az Enapter tervei szerint részlegesen nyitott forráskódúvá teszi szoftverét azzal a céllal, hogy az egy megújuló energiaágazat operációs rendszere lehessen.

Amit az Enapterről tudni kell...

Az Enapter rendkívül hatékony, moduláris, AEM elektrolízist alkalmazó hidrogéngenerátorokat tervez és gyárt. Az energiaágazatban már 10 éve alkalmazott, jól bevált alaptechnológiának köszönhetően a cég több költséghatékony, kompakt hidrogén-elektrolizáló berendezést fejlesztett ki, amelyeket ma már nemzetközi szinten alkalmaznak a távközlési cégek, a tudományos kutatók, a mezőgazdaság és az építőipar. A vállalat fejlesztő csapatát alkotó elektrokémiai és számítástechnikai szakemberek együttes erővel dolgoznak azon, hogy a jövő hidrogénalapú gazdaságának létrejöttéhez mind a hardver-, mind a szoftverelemek mihamarabb rendelkezésre álljanak. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.enapter.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181111005033/en/

Kapcsolat:
Vaitea Cowan, +49 30 25814 7916
Head of Communications
vaitea@enapter.com

Forrás: Enapter

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.