OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. augusztus 20. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2018. november 12., hétfő 14:40

Környezettudatos kutatás-fejlesztés és értékteremtés - Fontos magyar fejlesztés célegyenesben
    Budapest, 2018. november 12., hétfő (OTS) - Napjaink egyik legjelentősebb globális problémájára, a növekvő szén-dioxid kibocsátás káros hatásaira is megoldást kínál a ThalesNano Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közös kutatás-fejlesztési projektje, melynek keretében a konzorcium hidrogént előállító és szén-dioxidot átalakító elektrokémiai reaktorokat fejleszt Európai Uniós támogatással.

    A ThalesNano Zrt diszruptív innovációiról ismert, több hazai és nemzetközi innovációs díjat nyert társaság, amely több mint 75 országba exportálja saját fejlesztésű termékeit, amelyeket a világ legnagyobb gyógyszergyárai, agrokémiai és kozmetikai cégei alkalmaznak. A GINOP 2.2.1-15-2017-00041 pályázat finanszírozásával a vegyészekből és mérnökökből álló fejlesztőcsoport felhasználva az eddig megszerzett sokrétű elektrokémiai, áramlásos kémiai, valamint reaktor-fejlesztési tudását és kémiai katalízis terén szerzett tapasztalatát, egy olyan új reaktort fejleszt, amellyel a légkör megnövekedett szén-dioxid koncentrációját lehet csökkenteni.
A projekt 846,7 millió forint Európai Uniós támogatással indult, összesen 1,226 milliárd forint teljes költségvetéssel rendelkezik, egy környezettudatos és egyben kiemelkedő gazdasági hasznosságú csúcstechnológiát valósít meg, mindezt négy év alatt, három fázisban. A konzorcium sikerrel lezárta az első kutatási fázist, amelynek során katalizátor-előállítási módszerek, valamint új katalizátorok kerültek kifejlesztésre: innovatív eljárásunk eredményeként a szén-dioxid megkötését olyan elektrokémiai átalakítás követi egyedi módon, amely a vegyipar számára hasznos anyagokat eredményez, így járul hozzá egy fenntarthatóbb vegyipar létrejöttéhez.

"Régi álmunk valósul meg ezzel a projekttel. Cégünk elkötelezett a globális társadalmi felelősségvállalás, valamint az új technológiák kifejlesztése mellett. Ezzel a kutatás-fejlesztési programmal mindkét alapvető célunk teljesül. A fejlesztések eredményeként nem csak a Földön, hanem a jövőben az űrben, például a Marson szintén alkalmazható reaktor jöhet létre." - nyilatkozta Dr. Darvas Ferenc, a ThalesNano Zrt. elnöke.


További információ kérhető:

ThalesNano Zrt.: Dudás Enikő / eniko.dudas@thalesnano.com, +36 1 880 8598
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.