2024. március 29. péntek

2018. november 12., hétfő 10:21

PR Image Díj - 2018: A nyertes a kambodzsai Mini Molars "Merj nagyot álmodni" című fényképe (1. rész)
    Hamburg, 2018. november 12., hétfő (APA/OTS) - 2018-ban a PR Image Díjat a kambodzsai Mini Molars-nak ítélték a szervezet "Merj nagyot álmodni" című fényképéért. A hamburgi non-profit szervezet fogászati ellátást biztosít rászoruló gyermekeknek Kambodzsában. A nem kormányzati szervezet (NGO) mintegy 1000 pályázót utasított maga mögé a nyertes fotóval, amely egy segítségnyújtási projekt során Phnompenben készült, informális környezetben. A dpa leányvállalata, a news aktuell ezúttal 13. alkalommal rendezte meg a PR Image pályázatot, amelyre vállalatok, szervezetek és ügynökségek által készített kiemelkedő fényképek nevezhetők.

- Kereszthivatkozás: A fénykép elérhető az AP Images honlapján (http://www.apimages.com)

"Manapság minden nap szinte elárasztanak minket a fényképek. Ugyanakkor soha nem láthattunk a médiumokban annyi magas minőségi színvonalú fotót, mint ma, ami az általunk meghirdetett PR Image Díjra pályázók szempontjából azt jelenti, hogy jóval magasabb mércének kell megfelelniük. Örömmel tapasztaltuk azonban, hogy a pályázatra idén is számos brilliáns, a mindennapi fényképáradatból kiemelkedő fotó érkezett, amelyek amellett, hogy magas szakmai színvonalat képviselnek, a néző érzelmeit is megmozgató történeteket mesélnek el: felbosszantanak, provokálnak vagy inspiráló hatással vannak ránk" - mondta el Edith Stier-Thompson, a news aktuell vezérigazgatója és a PR Image Díj alapítója.

A Mini Molars Cambodia e.V. társalapítói és elnökei, Ulf Zuschlag és felesége, Sombo asszony egy Hamburgban, a Grünspan rendezvényházban rendezett ünnepségen vették át a díjat ma este. "Nagyon örülök ennek az elismerésnek. A fotó, amely a függetlenségről és az önmegerősítésről ad képet, valóban különleges. A Mini Molars arra törekszik, hogy az orvosi ellátáson felül a kambodzsai gyermekeknek olyan értékeket (bátorságot, magabiztosságot, reményt és optimizmust) közvetítsünk, amelyek felvértezik őket életük során a nehézségek ellen."

A news aktuell vezérigazgatója, Edith Stier-Thompson a nyertes fényképpel kapcsolatban a következőket nyilatkozta: "A kép, melyen két fiú látható, az egyik a másik vállán állva a 'Merj nagyot álmodni' (Dream Big) falfirka előtt mélyen megérintett, mert hihetetlenül pozitív energiát sugároz. Manapság az NGO-k egyik igen nehéz feladata az, hogy úgy irányítsák rá a figyelmet a visszaélésekre, hogy közben ne sértsék az érintettek emberi méltóságát, de ugyanakkor egyértelmű képet adjanak a helyzetük súlyosságáról. Ennek a fotónak sikerült ezt igen hatásosan kommunikálni, és ugyanakkor mindent legyőző optimizmust sugároz, az élet szeretetét és akaraterőt, amely még a rendkívüli szegénység és a sanyarú körülmények ellenére is győzedelmeskedik.

A "Merj nagyot álmodni" című fénykép a zsűrit és a nagyközönséget egyaránt elvarázsolta, és első helyen végzett mind a bírák, mind a közönség szavazatai alapján. A fotót a londonban praktizáló orthodontus, Anton Bass készítette.

Az ezévi díjátadó ünnepség házigazdái a videó-újságíró, David Rohde és a dpa Deutsche Presse-Agentur / news aktuell vállalati kommunikációs egységének vezetőhelyettese, Janina von Jhering voltak. Meghívott vendégként fellépett a német énekes-dalszerző, ALINA, aki a rendezvényen a PR ágazat és a médumok mintegy 250 képviselője előtt előadta "Die Einzige" című dalát. Az ünnepségen több neves médiaszemélyiség és a showbiznisz számos képviselője is részt vett.

Az idei svájci nyertes a Wallis tartományban működő Grächen und St. Niklaus Tourismus und Gewerbe marketing ügynökség által készített "Alpenleben" (Élet az Alpokban) című fénykép volt. Az év legjobb osztrák PR fotójának a Vetmeduni Vienna fényképe, a "Minipig Rudi wieder gesund" (Rudi malac újra egészséges) című fotó bizonyult.

Az összes nyertes fénykép a következő linken érhető el: https://www.pr-bild-award.de/sieger2018

A díjazott fotók letölthetők a következő linken is. A fényképek kizárólag cikkbeli illusztráció céljára használhatók fel, minden esetben a PR Image Award 2018-ra való hivatkozással: https://www.pr-bild-award.de/downloads/winner2018-en

Az alábbiakban részletes információk található a 2018. évi pályázat nyerteseiről:

A 2018-as év legjobb PR FOTÓJA - NÉMETORSZÁG
"Dream Big" (Merj nagyot álmodni)
Mini Molars Cambodia e.V. / D
Fénykép: Anton Bass

A 2018-as év legjobb PR FOTÓJA - SVÁJC
"Alpenleben" (Élet az Alpokban)
Grächen und St. Niklaus Tourismus und Gewerbe / CH
Stefan Walter

A 2018-as év legjobb PR FOTÓJA - AUSZTRIA
"Minipig Rudi wieder gesund" (Rudi malac újra egészséges)
Vetmeduni Vienna / A
Stephanie Scholz

NEM KORMÁNYZATI SZERVEZETEK KATEGÓRIA

1. helyezett (kategórianyertes és ugyanakkor a 2018-as év legjobb németországi PR fotója):
"Dream big" (Merj nagyot álmodni)
Mini Molars Cambodia e.V. / D
Anton Bass

2. helyezett:
"Einmal noch...zur Hochzeit des Sohnes" (Még egyszer ...a fiam esküvőjén)
Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland e.V. / D
Hannibal Hanschke

3. helyezett:
"Ankunft Geflüchteter aus Myanmar" (Menekültek Mianmarból)
CARE Deutschland-Luxemburg e.V. / D
Kathleen Prior
(folyt.)

2018. november 12., hétfő 10:21

PR Image Díj - 2018: A nyertes a kambodzsai Mini Molars "Merj nagyot álmodni" című fényképe (2. rész)
    Hamburg, 2018. november 12., hétfő (APA/OTS) -

PORTRÉ KATEGÓRIA

1. helyezett:
"Schönheit im Müll" (Szépség a szemétben)
Müllstadtkinder Kairo e.V. / D
Christoph Jorda

2. helyezett:
"Wohin mit meinem Leben?" (Hová tart az életem?)
Müllstadtkinder Kairo e.V. / D
Christoph Jorda

3. helyezett:
"Kampf gegen weibliche Genitalverstümmelung in Mali+ (Harc a női nemi szervek csonkítása ellen Maliban)
Plan International Deutschland / D
Ilvy Nijokiktjien

KÖZÖSSÉGI MÉDIA FÉNYKÉPEK KATEGÓRIA

1. helyezett (kategórianyertes és ugyanakkor a 2018-as év legjobb ausztriai PR fotója):
"Minipig Rudi wieder gesund" (Rudi malac újra egészséges)
Vetmeduni Vienna / A
Stephanie Scholz

2. helyezett:
"Volkswagen Zubehör Lookbook: Camperfeeling" (VW-tartozékok portfólió: Lakóautó 'fíling')
Volkswagen Zubehör GmbH / D
Kai-Uwe Knoth

3. helyezett:
"Was bin ich?" (Mi vagyok én?)
St. Gallen University (HSG) / CH
Marco Gerster

TÖRTÉNETEK ÉS KAMPÁNYOK KATEGÓRIA (ebben a kategóriában két 2. díj került kiadásra)

"Herztransplantation" (Szívátültetés)
Herz - und Diabeteszentrum NRW / D
Armin Kühn

2. helyezett:
"Transformers im Brenner Basistunnel" (Transzformerek a Brenner-bázisalagútban)
Brenner Basistunnel SE - Galleria di base del Brennero / A
Jan Hetfleisch

2. helyezett:
"Zum Muttertag ein Veilchen" ('Ibolya' Anyák napjára)
Deutscher Kinderverein e.V. / D
Carsten Sander

3. helyezett:
"Morgens halb 10 in Hamburch" (Reggel fél tíz Hamburgban)
Waterkant Touren GmbH & Co.KG / D
Kim Alena Schröder

ÉLETSÍLUS KATEGÓRIA

1. helyezett (kategórianyertes és ugyanakkor a 2018-as év legjobb svájci PR fotója):
"Alpenleben" (Élet az Alpokban)
Grächen und St. Niklaus Tourismus und Gewerbe / CH
Stefan Walter

2. helyezett:
"bi yourself" ('Bi'-nek lenni)
Art project Design-, Entwicklungs - und Handelsgesellschaft mbH / D
Svetlana Miku

3. helyezett:
"Radfahren, nur besser!" (Bringázás, jobban)
schoessler GmbH / Superpedestrian / D
Max Tomasinelli

UTAZÁS KATEGÓRIA

1. helyezett:
"Büffelreiher Auge in Auge mit Wasserbüffel" (Kócsag és bivaly szemtől szemben)
Department of Tourism Philippines / D
Per-Andre Hoffmann

2. helyezett:
"Lauenensee Hockey" (Hoki a Launenen tavon)
Schweiz Tourismus    / CH
Martin Mägli

3. helyezett:
"Land Rover Experience Tour Peru" (Land Rover élménytúra Peruban)
Jaguar Land Rover Deutschland GmbH    / D
Craig Pusey

ZSŰRI:
- Matthias Ackeret, a 'persönlich' főszerkesztője
- Frank Behrendt, a Serviceplan Public Relations ügynökség rangidős tanácsadója
- Ralph Caba, a Ford-Werke GmbH PR igazgatója
- Boris Entrup, a Maybelline New York sminkmestere
- Marie-Theres Fischer, az APA képszerkesztési egységének osztályvezető-helyettese
- Natanja Marija Grün, az IKEA Germany médiaszakértője és a 2017. évi 'Talent der #30u30' kezdeményezés résztvevője
- Jürgen Harrer, a Fraport vállalati kommunikációs igazgatója
- Jens Hungermann, a Pressesprecher magazin főszerkesztője
- Hans-Peter Junker, a VIEW magazin főszerkesztője
- Tobias Körner, a Red Lorry Yellow Lorry rangidős ügyfélkapcsolati vezetője, a 2017. évi 'Talent der #30u30' kezdeményezés résztvevője
- Gudrun Kreutner, a Wort & Bild Publishers igazgatótanácsának tagja és a vállalat kommunikációs igazgatója
- Monika Schaller, az 'oc communications' vezetőhelyettese és a Deutsche Bank AG globális külső kommunikációs egységének vezetője
- Sebastian Schneider, fényképész, a PPR Media Relations vezérigazgatója
- Frank Stadthoewer, a news aktuell GmbH vezérigazgatója
- Sebastian Vesper, a zsűri elnöke, az Oberauer médiaipari szaklap berlini irodájának vezetője
- Matthias Wesselmann, a fischerAppelt igazgatótanácsának tagja

PARTNER:
Ausztria: APA-OTS Originaltext-Service GmbH, www.ots.at
Svájc: news aktuell (Schweiz) AG, www.newsaktuell.ch

MÉDIAPARTNEREK:
Németország: sajtóképviselő - Magazin für Kommunikation, www.pressesprecher.com
Ausztria: Horizont AT, www.horizont.at
Svájc: persönlich Verlags AG, www.persoenlich.com

SZPONZOR:
CATWALK: http://www.catwalk-frankfurt.tv/

A RENDEZVÉNYEN BEMUTATOTT ZENESZÁM ELŐADÓJA:
ALINA: http://www.alinamusik.de/
(folyt.)

2018. november 12., hétfő 10:21

PR Image Díj - 2018: A nyertes a kambodzsai Mini Molars "Merj nagyot álmodni" című fényképe (3. rész)
    Hamburg, 2018. november 12., hétfő (APA/OTS) -

Amit a news aktuellről tudni kell…

A dpa 100%-os tulajdonú leányvállalata, a news aktuell üzleti vállalkozások és szervezetek számára biztosít hatékony hozzáférést a médiumokhoz és a fogyasztókhoz. Az ots és a zimpel okoseszközök segítségével a PR tartalmak bármilyen médiaformátumban közzétehetők, ideértve a hagyományos nyomtatást, a nagy látogatottságú online portálokat és a közösségi hálózatokat is. Ezen felül a news aktuell az ügyfelei által hozzá eljuttatott PR tartalmakat Németország egyik legnagyobb lefedettséggel rendelkező PR portálján, a www.presseportal.de felületen is közzéteszi. Ezeknek az eszközöknek köszönhetően globális viszonylatban elérhető az összes jelentős tartalomterjesztő, a szerkesztőktől kezdve a digitális véleményvezéreken és a különféle szakterületek bloggerein át a célközönséget képező fogyasztókig. A több mint 135 alkalmazottat foglalkoztató news aktuell 1989 óta van jelen a médiapiacon. A vállalat központja Hamburgban található és több városban (Berlinben, Düsseldorfban, Frankfurtban és Münchenben) is működtet fiókirodákat.

Sajtókapcsolat:
news aktuell GmbH
Janina von Jhering
Deputy head of corporate communications
Telefon: +49 40/4113 - 32598
vonjhering@newsaktuell.de